LC Power LC6480S Scorpio (Free Plug) 480W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

master88 píše:jak je zhruba hlucnej ten LC? a kdyz odpojis ten zadni vetrak tak to bude asi 1000x tissi ne?
Jo. :-) Ta spodní dvanáctka je skoro neslyšitelná. Nicméně ta zadní osmička je sice hlučnější (ikdyž proti starším zdrojům je to pořád dost tiché), ale na "větrání" zdroje dělá strašně moc, takže bych jí nevypínal, ale jen zpomalil, případně spínal podle teploty. Pokud je dobře větraná case a nemusí jít veškeré teplo od vnitřností jenom přes zdroj, tak si myslím, že by se ten větrák mohl vypnout a spínat jenom při zátěži (třeba přes SpeedFan - napíchnout na nějakej regulovanej výstup (jsem zvědavej, jestli mi IS7-E 2.0 zvládne tři větráky na výstupu pro NB :)) na desce. Vlastní termoregulaci to samozřejmě má, po startu PC je to taky zticha, ale jak se to trochu zahřeje, tak se to rozfuní... Ještě to zkusím nějak vyšmoulit, až bude čas... :)
master88 píše:btw, jak na tom je s poklesema na 12 a 5 kovy vetvy?
Za 1) větev, bez větve - podle vzoru růže. Takže na VĚTVI... :roll:

A za 2), měřil jsem to jak softwarově, tak i osciloskopem, a napětí je velice stabilní. Zdroj je dostatečně tvrdý a má velmi malé zvlnění. Se svojí sestavou, které šéfuje 3 GHz Northwood a 6800 Ultra (přeflashovaný GTčko s jedním napájecím konektorem), jsem nedokázal vykouzlit žádný rozumnější pokles; ikdyž jsem tomu naložil, co to šlo, zatížil naplno disky, procesor, paměť i grafiku současně, tak jsem zaznamenal největší pokles asi 0,1 - 0,2V, což považuju za dobrej výsledek. Zdroj se chlubí údajem 2x18A/12V, já bych mu to snad i věřil. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Výborná práce Tome. Teď už jen abys tohle rychle prodal a zrecenzoval ten novej 500W Fortron at víme, na čem jsme 8) :oops:
Konečně tady slyším nějaké konkrétní informace vycházející z měření....Nemohl by ti někdo toho fortrona aspon pucit na testy? Všude vykřikuju, že je to v současnosti můj favorit, tak by se hodilo vedet, jestli kvalita z dob 350tky zůstala zachována, možná i s tišším fanem při zátěži.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

koukni se na stranky vyrobce a tam bude nekde naka recenze...

tomV: vazne o nem uvazuji a timhles me potesil... ty vetraky svitej modre nebo UV? ja sem premyslel o tom ze bych tam misto toho zadniho dal AC PRO TC rev.2 a misto toho dolniho modre nabarvenej od ximy... nechci ve svim UV casu naky rusivi modry svetlo

ty voltaze vypadaji dost super

asi to udelam tak ze si ho koupim a za 14 dni vratim a pak koupim fortrona :) a kdyztak zase do 14ti dnu vratim
fortron se mi neliby kvuli tomu ze ma nekvalitne udelany flexo ktery ani neni UV :(
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

ikdyz ty poklesy nic moc... muj EC 400W ma max. o 0,1V a akasa 460W ma o 0,05V :) LC teda nic moc... asi pujdu do toho fortrona
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

TomV píše:................... tak jsem zaznamenal největší pokles asi 0,1 - 0,2V, což považuju za dobrej výsledek. Zdroj se chlubí údajem 2x18A/12V, já bych mu to snad i věřil. :)
Pokles 0.2V se mi nezdá tak málo. Já mám na Akasa 460W Paxpower (12V1 14A, 12V2 15A) max. pokles na 12 voltech 0.05V při zátěži (Prima95 torture test blend). Navíc mi u Tebe chybí klidová hodnota napětí na 12V větvi. Jestli můžeš, spust, prosím Tě , tak na půl hodinku Prime95 a SpeedFan s grafem 12V větve a pošli mi obrázek na GentleGiant@seznam.cz. Uvažuji totiž o PSU do dalšího kompu a pro případ vyšší zátěže grafickou kartou (6800GT nebo Ultra) chci mít víc než 29A na 12V větvi (viz Akasa). A tohle LC slibuje 2x18A. Díky.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

To TomV: tohle je velice zajimavy.... uvazuju taky o zdroji misto EC350W a tenhle s tema kabela vypada dobre, aspon by nebyl takovej bordel v case... i kdyz ta cena, ale co bych neudelal pro prisun stavym ze? :)

mas uz nejake ty foto? :roll: sem zvedavej
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

podle toho kolisani to za ty prachy nestoji.... to si radsi kup fortrona... ale uvidime az Tom pusti Prime95 a hodi sem screen :)

Octavia II 2.0 TDI powah
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Firefly píše:Pokles 0.2V se mi nezdá tak málo.
Možná jsem to blbě změřil, ještě to přeměřím...
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jj ale při záteži pls.

//TomV : No samozřejmě, že při zátěži... :roll:
//Jája: promazáno OT, Firefly trochu se nad sebou zamysli

Octavia II 2.0 TDI powah
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Firefly
Začátečník
Začátečník

To Tom V

Příspěvek od Firefly »

Díky, teď už ten pokles na 12V větvi vypadá líp. Pro zajímavost přikládám link na recenzi, je to sice v němčině, ale tabulky jsou jasné.
http://www.dirkvader.de/frame.php?site= ... e/LC-Power
Takže, dle dostupných podkladů, zdroj vypadá dobře s jedinou vyjímkou: vyšší hlučnost při zátěži.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“