NetWare - přihlašování ve WinXPpro - chici zpět!!!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LeeO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

NetWare - přihlašování ve WinXPpro - chici zpět!!!

Příspěvek od LeeO »

Mám takový problém:
Trošku jsem si hrál :oops: - připojil jsem na druhou síťovku v PC notebook a vše běželo super - i net po kabelovce. Ale pak jsem chtěl dát sdílet složky, tiskárnu (usb). Najednou jsem to cely rozhazel a hodinu to daval do kupy metodou pokus omyl. Snad nějak tu tiskárnu posdílim, i když se mi to okno kde se to nastavuje vždycky kousne :sad:
Každopádně se do toho už nechci hrabat - trochu se bojim a hlavně jsem z toho pěkně :evil:
ALE:
Změnil se mi způsob přihlašování: Místo aby byla po startu taková ta líbivá modrá obrazovka s volbou profilů, tak je tam obyčejná šedivá a nutností je vypisovat. Co mě na tom štve nejvíc není vzhled, ale to, že jsem zapnul pc a díky tomu, že mám jeden profil a nic víc mi xp naběhly rovnou komplet, i s nortonem internet security, ikonama, icq, skypem atd atd:-)
když to chci změnit v profilech, tak mi to píše že instalace klientskych sluzeb systemu netware zakazala rychle prepinani a uvodni obrazovku. pokud chcete tyto funkce obnovit odinstalujte klientske sluzby systemu netware.
TAKŽE KDYBYSTE NĚKDO VĚDEL JAK TO VRÁTIT ZPĚT TAK BUDU VDĚČNÝ ZA JAKOUKOLI RADU
Díky moc...

PS: Mám tři připojení k síti (2 síťovky) a nainstalováno: Klient sítě microsoft, protokol sítě internet TCP/IP a sdílení souborů a tiskáren v sítích microsoft... NetWare nikde:-(
PPS: Mám winXP
CPU: P4 2,6GHz # RAM:512 DDR DualChannel # MB:Intel Corporation D865PERL # HDD: Seagate 120GB SATA ST3120026AS # VGA: Powercolor ATi Radeon 9800PRO 128MB # DVD: LG DVDRAM GSA-4163B # DVD: SONY DVD-ROM DDU1612 # MON: ADI 19" P950# Microsoft Wireless Optical Desktop Elite # MSI Btoes # O2 ADSL 4096/512mbps # NB: DELL Latitude D610
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Zkus Start - ovladaci panely - sitova pripojeni - klikni pravim na to sitovy pripojeni s kterym mas problem a dej opravit, uvidis co to udela.Jinak na net bys mel mit nastaveny IP, Masku podsite, vychozi branu, prim DNS, Sec DNS (vychazim z toho, ze kdyz si rikal, ze mas net pres kabelovku, mas asi Karneval).Na domaci sit, muzes pouzit pruvodce siti, nebo sit nastavit rucne.SPIS BYCH TI DOPORUCIL TOHO PRUVODCE, ale pokud se rozhodnes pro ruco na prvnim PC nastav IP 192.168.0.1 a na druhym 192.168.0.2 to koncovy cislo uz zalezi na Tobe, masku 255.255.255.0 na obou stejnou.Protokoly, standartne TCP/IP - tam nastavis Ty vise uvedene hodnoty, IPX/SPX, pokud chces hrat po siti games, a sluzba NWlink pro rozhrani net bios, potom klient site microsoft a sdileni souboru a tiskaren v sitich microsoft - to plati pro xp, nevim, co je na tom notasu, ale s tim si nerikal, ze mash nakej problem.Zkontroluj to, jetli ti to sedi (pokud sit mezi Pc a notebookem funguje i bez nastavovani, nech IP plavat, jen zkontroluj protokoly.Takhle by to melo funovat
LeeO
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeeO »

Dík moc. Všechna nastavení jsou zaškrtnuta na zjistit automaticky. Nějak to funguje... Tu tiskárnu se mi podařilo dát nesdílet, jen nevim co znamená používat tiskárnu online...
Notas - XpHome, Net-Chello
Snad to bude fungovat dál, fakt se mi do toho nechce hrabat když jsem nad tim včera strávil tolik času
:oops: Ja vim že jsem to napsal blbě, ale asi největší radu bych potřeboval ohledně toho přihlašování...
instalace klientskych sluzeb systemu netware zakazala rychle prepinani a uvodni obrazovku - jak je odinstalovat? Popřípadě když profil nemam pod heslem tak jak přihlašování přeskočit? nechce se mi v polovině nabíhání pc mačkat enter (a pak čekat na spuštění programů)...
CPU: P4 2,6GHz # RAM:512 DDR DualChannel # MB:Intel Corporation D865PERL # HDD: Seagate 120GB SATA ST3120026AS # VGA: Powercolor ATi Radeon 9800PRO 128MB # DVD: LG DVDRAM GSA-4163B # DVD: SONY DVD-ROM DDU1612 # MON: ADI 19" P950# Microsoft Wireless Optical Desktop Elite # MSI Btoes # O2 ADSL 4096/512mbps # NB: DELL Latitude D610
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“