Athlon a problém s frekvencí
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- danis
- Nováček

-
Athlon a problém s frekvencí
Mám AMD Athlon 2000+, MB ECS K7S6A, chipset SIS 745, 300W zdroj. Problém je v tom, že pokud nastavím "deflaut nastavení BIOSU" napíše mi Sandra toto:
Takt CPU 1244.58 MHz
Násobič taktu CPU 12.5x
CPU FSB 99.57 MHz (originál: 133 MHz)
To mi připadá málo 1.2GHz na Athlona 2000+
pokud v BIOSU nastavím frekvence na 133MHz, Sandra napíše toto:
Takt CPU 1673.61 MHz
Násobič taktu CPU 12.5x
CPU FSB 133.89 MHz (originál: 133 MHz)
Bus paměti 133.89 MHz
což už odpovídá Athlonu 2000+, ale při testu Prime95 mi to vyhazuje chyby (u toho nastavení 100MHz Prime chyby nevyhazuje). Co tam mám tedy nastavit?
Další problém mám s tím, že se mi "studené" PC při startu někdy restartuje (3x i víc), ale pokud najede a "zahřeje se" , funguje normálně. Co to může způsobovat? Děkuji za nápady a rady
Takt CPU 1244.58 MHz
Násobič taktu CPU 12.5x
CPU FSB 99.57 MHz (originál: 133 MHz)
To mi připadá málo 1.2GHz na Athlona 2000+
pokud v BIOSU nastavím frekvence na 133MHz, Sandra napíše toto:
Takt CPU 1673.61 MHz
Násobič taktu CPU 12.5x
CPU FSB 133.89 MHz (originál: 133 MHz)
Bus paměti 133.89 MHz
což už odpovídá Athlonu 2000+, ale při testu Prime95 mi to vyhazuje chyby (u toho nastavení 100MHz Prime chyby nevyhazuje). Co tam mám tedy nastavit?
Další problém mám s tím, že se mi "studené" PC při startu někdy restartuje (3x i víc), ale pokud najede a "zahřeje se" , funguje normálně. Co to může způsobovat? Děkuji za nápady a rady
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- danis
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
No ja kdyz nastavim BIOS na default u me desky MSI K7N2 Delta2, tak mi FSB misto 166 jelo 133, tak jsem to proste manualne prehodil na 166.. a je to bez problemu.. pokud ti to jde prehodit na 133 v Biosu, tak to normalne prehod a neres to..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- danis
- Nováček

-
Tak už mi PC nenajede vůbec. Když ho zapnu, najede mi do uvítací obrazovky "Vítejte" a restartuje se, pořád dokola až to raději vypnu. Předtím to dělalo jen někdy a cca 3x restart a najelo, teď 10x restart a vypínám to raději.
Čím to může být? Pokud to je zdrojem, koupím nový, ale nerad bych kupoval nový zdroj a pořád to nefungovalo.
Čím to může být? Pokud to je zdrojem, koupím nový, ale nerad bych kupoval nový zdroj a pořád to nefungovalo.
- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
format si zkousel. mohl by to byt i zdrojem...
jianak me taky sandra keca kraviny.. teda spis everest pisem mi nasobic 14*---- neco aby to vyslo do 2,3Ghz...pritom to je v biosu 11,5*200..
zkontroloval bych jeste bios do toho se dostanes , ne??
kazdopadne to projet mem testem!
jianak me taky sandra keca kraviny.. teda spis everest pisem mi nasobic 14*---- neco aby to vyslo do 2,3Ghz...pritom to je v biosu 11,5*200..
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
- danis
- Nováček

-
format jsem dělal před 3 dny (předtím to taky dělalo), memtest běžel 3 hod bez chyb, bios nastaven na deflaut, t.j fsb 100MHz, nastaveno i na 133 ...... v biosu jsem zkoušel všeMajk44 píše:format si zkousel. mohl by to byt i zdrojem...
windowsama to nebude, přeinstalace nepomohla, drivery poslední, vypadá to na HW, ale CCÓÓÓÓ ?
kua překlepy
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Nechci te strasit, ale ja jsem mel kdysi taky desku od ECS, byl to typ K7VZA s chipsetem VIA KT133 a presne to co dela tva deska delala ta ma.. kdyz jsem ji dal do servisu tak mi rekli ze je proste vadna, a jelikoz byla jeste v zaruce tak mi ji vymenili.. No ta tva asi uz v zaruce neni, ja byt tebou tak bych tu desku vyskousel osadit jinyma komponentama, a pokud by nenasatala zadna zmena, bude to asi tou deskou..danis píše:Tak už mi PC nenajede vůbec. Když ho zapnu, najede mi do uvítací obrazovky "Vítejte" a restartuje se, pořád dokola až to raději vypnu. Předtím to dělalo jen někdy a cca 3x restart a najelo, teď 10x restart a vypínám to raději.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Fifi
- Středně pokročilý

- danis
- Nováček

-
- danis
- Nováček

-
Tak jsem zjistil, čím jsou ty restarty. Tahle deska (ECS K7S6A) sice snese Athlon 2000+ , ale jen s jádrem PALOMINO a já mám Thoroughbred, takže z tohoto pramení celá nestabilita PC, s kterou se potýkám od zakoupení. Myslím se, že to je svi*árna od ECS, že podporuje jen jedno jádro a nikde se o tom nepíše.
btw tyhle poslední restarty vypadají na zdroj, takže koupím nový a uvidíme
a s tou nestabilitou, nevím, možná vyměním i celou desku a budu mít klid
btw tyhle poslední restarty vypadají na zdroj, takže koupím nový a uvidíme
a s tou nestabilitou, nevím, možná vyměním i celou desku a budu mít klid