Prosím o pomoc s bezpečností sítě!!!

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
daton
Nováček
Nováček

Prosím o pomoc s bezpečností sítě!!!

Příspěvek od daton »

Prosím přítomné o radu. Mám doma počítač který má dvě síťové karty. jednou je spojen s druhým počítačem v domácí síti a druhou je napojen přes wifi na internet. Oba mé počítače používají xp. Než jsem přešel na internet tak jsem měl propojeno přes microsoft klienta a protokol tcp/ip a sdílené disky tak že jsme mohli mezi sebou stahovat soubory. Po přpojení na internet jsem pojal nápad že připojím přes můj počítač i ten druhý. ale to se nepovedlo a co vnavíc někteří v okolí začali vidět moji domácí síť a napopak já vidim některé cizí počítače v okolí. Okamžitě jsem tedy zakázal sdílení disků ale tím jsem prakticky zrušil svoji malou domácí síť. Prosím tedy o radu zda jde jednoduše zabezpečit moji síť aby nani nikdo neviděl a mi v ní mohli přitom pracovat bez omezení a zda je možné spustit intenet i na druhém domácím počítači. Snahy vyřešit to přes nastavení v XP-čkách jsem nějak nezmákl. Asi něco dělám špatně poraďte mi prosím. Pokud možno podrobně děkuji. :(
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

nevim, jestli Ti to pomuze,sam to nemam vyzkouseny, ale zkus si naistalovat FW konkretne ZoneAlarm a na karte firewall nastav pro internet zone security stealth mode - nikdo by Te nemel videt a mit k Tobe pristup z netu a pro trust zone security nastav sharing mode, melo by Te bejt videt ze site.Priznavam, ze je to jen takovej myslenkovej pochod, mozna blbost, ale muzes to zkusit....
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o pomoc s bezpečností sítě!!!

daton píše:zda je možné spustit intenet i na druhém domácím počítači
Tohle zalezi na tvym ISP - poskytovateli netu.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Vypni si zjednodušený sdílení souborů, nastav účty (na obou počítačích stejný) a zapni sdílený připojení k netu pro tu wifinu.
daton
Nováček
Nováček

Příspěvek od daton »

Ahoj kluci moc dík za nápady jen prosím na mě pomaleji nemam s tím žádné zkušenosti ten zonealarm určitě zkusím ale zaujal mne i přísěvek od Lemura prosim tě ja jsem v tomhle na tenkým ledě, jestli tomu dobře rozumim mam uživatelské účty nastavit na obou počítačích se stejným jménem a heslem ale vubec netušim kde zapnu sdílení k netu pro wifi. Mohl by jsi mi to ještě osvětlit?? Díííky.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

na síťovce, která je napojená na wifi zakaž sdílení souborů a tiskáren v sítích microsoft :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
daton
Nováček
Nováček

Příspěvek od daton »

Tak to je velmi logické zakázat sdílení na síťovce k wifině pročmne to nenapadlo také, dík za typ - hned jsem to udělal ale zajímalo by mne i řešení navrhované Lemurem, ale potřeboval bych ho dovysvětlit. Dík. Ps. i nápad se zone alarmem mne nenechává v klidu.
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

daton píše:Ps. i nápad se zone alarmem mne nenechává v klidu.
na ten klidne zapomen, tohle je fakt jednoduzsi.... :roll:
daton
Nováček
Nováček

Příspěvek od daton »

Zkoušel už někdo z vás technologii protokolu ipx/spx jak na něj a jaky jsou nv něm klady a zápory prý by měl být bezpečnější???
daton
Nováček
Nováček

Příspěvek od daton »

Problém ono to s tím sdím sdílením nefunguje odinstaluji li sdílení souborů a tiskáren na kartě sloužící pro internet tak se automaticky odinstaluje i na kartě pro vnitřní síť tak prostě ty protokoly jsou nějak propojený nebo jsou určený jjako jeden pro obě karty neumím si to vysvětlit protože připojení byla dělána každé vzlášť tím mi problém přetrvává a znovu prosím o pomoc!!!
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“