Arctic cooling ATI Silencer 1 (rev.2)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Arctic cooling ATI Silencer 1 (rev.2)

Příspěvek od Kodyn »

Zdravíčko!
Měl bych takovou prosbu, jestli byste mi někdo nebyli schopni poradit.

Mám kartu Asus Extreme EAX600 XT a pořídil jsem si ATI Silencer 1 (rev.2), ale nejde tam připojit konektor od větráčku kvůli rozměrům, ani jeden z těch dvou na větráčku nepasuje na konektor na desce, má někdo podobné zkušenosti? Co s tím?

Díky za odpověď

//prf.KuBA - Přesun z ATi.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

to najjednoduchsie riesenie, homamade redukcia....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Sežeň si konektor, který tam pasuje (třeba z tvé minulé VGA) a pomocí jehly nadzvedni pojistky na konektorech a drátky vysuň. Do pasujícího konektoru následně zasuň drátky ze Silenceru, není to nic složitého. ;-)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jak píše prf.KuBA - pomocí jehly vysuň konektory kablíku od Silencera a pak je připojíš rovnou na kolíky i samostatně,bez plastového krytu.Minimálně je však předtím zaizoluj aspoň izolační PVC páskou,aby se náhodou nedotkly a nezkratnuly.Vyzkoušeno osobně.
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Jo díky moc... vyzkouším, neměl by to snad být problém, jediná překážka bude v těchto dnech alkohol a třesoucí se ruce:o)
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Tak se mi podařilo větráček rozběhnout, ale ještě není všem trablům konec, jelikož jeho rotace je opačná, než bych si přál, tj. fouká vzduch do case, namísto aby je vypouštěl ven.
Zkusil jsem zaměnit ty kablíky červený x černý, což jsem předpokládal, že by mělo pomoci, pouze změnit polaritu, ale to se nerozjel vůbec.
Přemýšlím, co s tím?
Ještě tam je nevyužitý jeden pin, ale ten by neměl mít fci vést proud, ale spíš uzemnit, nebo tak něco, ne?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pokud se ti silencer točí opačně tak je možná vadný- řešilo se to tu v jednom dredu, jinak tam jsou tři kablíky- 12V, Ground a měření otáček
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Co se tady řešilo tak vím, že vrtule silenceru se nemůže točit opačně. Buďto správně, nebo vůbec. Bylo by lepší, kdyby jsi sem hodil nějaký nákres, takým směrem se toči, pro jistotu. ;)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Ok...
Pokusím se, každopádně, když se podíváme na nákresy uvedené i na pctunningu http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20587
třetí obrázek
Tak mě vzduch proudí opačným směrem...
Čili rotor větráčku musí mít opačnou rotaci.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jak říkám, reklamace- už jsem se s tím několikrát setkal
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

No to už bohužel asi neklapne...
Musel jsem kvůli jednomu blbě umístěnýmu kondíku na grafice odkrojit kus plastu a koncovku jsem muset taky odřezat a dát tam tu ze starého větráčku...:o(

Čili buď se smířím s jiným tokem vzduchu a nebo budu muset nějakým způsobem změnit ten motorek...:o(
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Vrtule se musí točit proti směru hodinových ručiček. V blízkosti točící se vrtule vznikají "turbulence" a vítr působí, že proudí opačně. Jakým směrem se ventilátor točí na tvém Silenceru?
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Točí se samozřejmně po směru, kdyby se točil tak jak má, tj. proti směru hod. ručiček, tak by ten rotor ten vzduch rozproudil opačným směrem :(
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

V tom případě reklamace, jak bylo psáno nademnou.
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Takže to tak budu muset nechat, jak jsem psal, protože jsem ten plast řezal a odřezal jsem i tu koncovku... No co se dá dělat... :x
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Pozor - ATI Silencer 4 z recenze i 1 rev.2 se točí opačně než VGA Silencery!Musíte se řídit podle oblouků lopatek,které se točí dopředu - tzn. u VGA Silencera je to PROTI směru hodinových ručiček (doleva) a u ATI Silencerů PO směru hodinových ručiček (doprava).Oba typy mají opačně nasazené vrtule a jinak umístěná chladící žebra, proto ta změna.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ale pokud mu fouká na druhou stranu než by měl tak je vadnej- poptej se XPM, myslim že měl stejnej problém....
Kodyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kodyn »

Bohužel jsem nenašel kam se na něj obrátit...
Můžeš mi na něj poslal nějaký kontakt?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

třeba zdejší SZ :wink: stčí vyhledat uživatele
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jestli se točí správně, jak může foukat jinam než má? Víc tady:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php? ... ta=6&disc=