C-Media 8738 HELP PLS!

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Pt
Začátečník
Začátečník

C-Media 8738 HELP PLS!

Příspěvek od Pt »

Zdravím...

Před pár dny jsem si koupil jako náhradu za odešlou integrovanou AC97ku tuto kartu... Bohatě mi to na MP3 a filmy stačí, ale! Chtěl jsem se zeptat, jak je to s ovladači? Neb se nejsem schopen nikde dostat ke kloudnému settings (nastavení kanálů, předvolby sounds temat, ekvalizeru atd atd... ). Součástí driverů C-Media je sice i nějaký Player3D - je to součást šílené aplikace Audiorack či co to je... Tam něco podobného je, ale fguje to pouze pod oním Player 3D?! Neexistuje něco, so by se dalo hodit na systray? All in one? To co jsem měl třeba u te AC97??? Díky moc za perspektivní rady či tipy!!!

Pls HEEELP :)

Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

tuhle kartu jsem mel a normalne v liste jsem mel ikonu pro nastavovani kanalu, pokud chces tak to doma najdu a poslu ti to, myslim ze jse to jmenovalo nejak Audio Rack :?
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Allatutti píše:tuhle kartu jsem mel a normalne v liste jsem mel ikonu pro nastavovani kanalu, pokud chces tak to doma najdu a poslu ti to, myslim ze jse to jmenovalo nejak Audio Rack :?
Mno jo, ale to je ten přehrávač, ne? Audio Rack myslím... Vypadá to jako věž a šíleně se to ovládá... Vím, že pod tím Audio Rack playerem určeným pro MP3ky to settings je, ale na trayi??? Ani náhodou?! Mám tam jen mixer (což je klasické nastavení zvuku - origo XP, a když jsem tam hodil teda tu Audiorack, tak pak ještě nějaký mikrofonek (echo) - uplně na hovno). Ale kde nastavit na trayi ty kanály třeba? Ekvalizer nějaký!? Zkoušel jsem už hafo ovladačů, ale kde nic, tu nic :o/

Pt
Barton 2500@3200+, Soltek 75FRN3-L, 512MB Ram, Ati Radeon 9600 Pro EZ (PowerColor), 160Gb WD (7200,8Mb)
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Tuhle kartu sice nemam, ale od C-media se mi k moji zvukovce naistaloval i programek - nazev ve startu je AC3 zvuk, tam je toho ranec co nastavit, zkus se podivat na cd s ovladacema,jestli tam nekde neni.Ten Audio Rack o kterym mluvil Allatutti se nainstaloval taktez zaroven s ovladacema a taky umoznuje dost nastaveni.....

Pak je tady jeste programek Mixer v tom v settings si muzes taky nastavit ruzny prostredi, je tady i simulace5.1 a zvlast nastaveni kanalu
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.

:worship: diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT :worship:
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Seltsian-Void píše:Tuhle kartu sice nemam, ale od C-media se mi k moji zvukovce naistaloval i programek - nazev ve startu je AC3 zvuk, tam je toho ranec co nastavit, zkus se podivat na cd s ovladacema,jestli tam nekde neni.Ten Audio Rack o kterym mluvil Allatutti se nainstaloval taktez zaroven s ovladacema a taky umoznuje dost nastaveni.....
AC3 mám zvlášť ke kodekům, o to mi nejde... A Audiorack... No, ono to tam sice je, ale?! Vždyť to je šílený program koncipovaný snad ještě pro 95ky a 98ičky?! A pro každé nastavení si spustit onu "megavěž"? Něco na tray by to chtělo, jen samostatné settings ke kartě?! To neexistuje? :o(
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pt píše:
Seltsian-Void píše:Tuhle kartu sice nemam, ale od C-media se mi k moji zvukovce naistaloval i programek - nazev ve startu je AC3 zvuk, tam je toho ranec co nastavit, zkus se podivat na cd s ovladacema,jestli tam nekde neni.Ten Audio Rack o kterym mluvil Allatutti se nainstaloval taktez zaroven s ovladacema a taky umoznuje dost nastaveni.....
AC3 mám zvlášť ke kodekům, o to mi nejde... A Audiorack... No, ono to tam sice je, ale?! Vždyť to je šílený program koncipovaný snad ještě pro 95ky a 98ičky?! A pro každé nastavení si spustit onu "megavěž"? Něco na tray by to chtělo, jen samostatné settings ke kartě?! To neexistuje? :o(
To fakt nevim, ja ji nemam, takze konkretne nastavovanim tyhle karty sem se nezabejval.Ten AudioRack taky nepouzivam, nastavuju vsechno pres tem MIXER a AC3.Je divny, ze Ti to nejde.Ten Mixer se mi naistalovat zaroven s tim AudioRack do jedny slozky

Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokud nepojedu pryc, pokusi se Ti to odpoledne vytahnout z toho myho CD a poslu Ti to, ale nemuzu Ti nic slibit...

Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Seltsian-Void píše:
Pt píše: AC3 mám zvlášť ke kodekům, o to mi nejde... A Audiorack... No, ono to tam sice je, ale?! Vždyť to je šílený program koncipovaný snad ještě pro 95ky a 98ičky?! A pro každé nastavení si spustit onu "megavěž"? Něco na tray by to chtělo, jen samostatné settings ke kartě?! To neexistuje? :o(
To fakt nevim, ja ji nemam, takze konkretne nastavovanim tyhle karty sem se nezabejval.Ten AudioRack taky nepouzivam, nastavuju vsechno pres tem MIXER a AC3.Je divny, ze Ti to nejde.Ten Mixer se mi naistalovat zaroven s tim AudioRack do jedny slozky
Mno jo, já tam ten MIXER mám, jenže... Ono se to sice jmenuje "mixer", ale je to klasické nastavení zvuku WIN XP... Prostě hejblata, co by tam byla i normálně... Teda aspoň se mi to tak spustí?! Sakra... To jsou ovladače jak lusk zas jednou :o/

Pt
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pt píše:
Seltsian-Void píše: To fakt nevim, ja ji nemam, takze konkretne nastavovanim tyhle karty sem se nezabejval.Ten AudioRack taky nepouzivam, nastavuju vsechno pres tem MIXER a AC3.Je divny, ze Ti to nejde.Ten Mixer se mi naistalovat zaroven s tim AudioRack do jedny slozky
Mno jo, já tam ten MIXER mám, jenže... Ono se to sice jmenuje "mixer", ale je to klasické nastavení zvuku WIN XP... Prostě hejblata, co by tam byla i normálně... Teda aspoň se mi to tak spustí?! Sakra... To jsou ovladače jak lusk zas jednou :o/

Pt
Jasny, je ono, ale na levo mas dole v rohu ikonku s nastavenim....

Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no pokud se na ten mixer kouknes lip tak tam mas kladivko a sroubovak myslim a tam si nastvujes vsechno ohlrdne zvuku, myslel jsem prave tenhle mixer jsem zapomel jak se jmenuje :cry:
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Allatutti píše:no pokud se na ten mixer kouknes lip tak tam mas kladivko a sroubovak myslim a tam si nastvujes vsechno ohlrdne zvuku, myslel jsem prave tenhle mixer jsem zapomel jak se jmenuje :cry:
Mno jo, ale k tomu musím spustit celou tu sestavu Audiorack????!!! Tam má ten mixer teprve podobu programu, jež je dodáván k té zvukárně... Když spustím jen ten mixer v nabídce zvlášť, tak se spustí klasické WIN XP nastavení... Tam žádné kladívka ani lopatky nenajdu :) Hmmmm... Takže, pokud budu chtít něco změnit v nastavení zvuku - třeba kanály, tak musím komplikovaně spustit celý ten Audiorack, tam si dole kliknout na mixáku na to settings a nastavovat!?!??!!?!? Chápu správně? To není nic easier jen na tray? Kolega má Cmediu, ale už řadu 9xxx a tam je to normálně jen ikona na tray a klik a nastavuji... Žádné externí programy... Boha! Hm? [/img]
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

asi to chce novy ovladace
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Allatutti píše:asi to chce novy ovladace
Mno jo, ale kde je najdu?! Už jsem vyzkoušel asi 4ry :( Nevíš o něčem? Pls? Got icq?

Pt
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

poslal jsem ti driver pres mail, doufam ze to bude fungovat :?
Šťoural
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šťoural »

Tahle karta mě taky zlobí...

Při výměně zákl. desky VIA AN 11 za MSI K7N2 Delta2 LSR se mi stalo to samý - žádná ikona v systray, nastavení jenom klasika Windows...
Jenže ze čtyř instalací OS (nic nejde na poprvý :( , měnil jsem ještě HDD) se to stalo jenom jednou, a pokaždý jsem instaloval stejnej (originál) ovladač. Nepomohl ani poslední z : http://www.cmedia.com.tw/download/OS_e- ... _index.htm
Jak je vidět, tak instalace ovladače neproběhne vždy jak má, ale když se zadaří, tak stačí i originál ovladač, aby fungovalo nastavení z ikony v systray. Mě se sice povedlo nainstalovat ikonu do systray, ale pro změnu nemůžu doinstalovat Gameport :x . Tahle zvukovka asi nebude to pravý ořechový!
decried
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od decried »

Ja mam ovladanie mojej c-medie v control paneli, musite nastavit clasic view namiesto category view.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Allatutti píše:poslal jsem ti driver pres mail, doufam ze to bude fungovat :?
Ty samé drivery mám na tom CD... Je to s něma mrtvé :o( Mno, a jinak, neřekl bych, že ta zvukovka je za 200,- špatná, ale ti debilové k tomu neumí asi udělat pořádné ovladače... :o/

Šťoural: Ikonu v sytsray mám taky... Nicméně spouští mi klasické nastavení windows... Takže radost...

S.O.A.D: A máš tu samou? 8738? Ani tam to nemám?!

Zatím to vypadá tak, že si budu muset vystačit s tím, že to hraje a že se to dá nastavit pod W XP... O různém nastavování a efektech se mi asi může jen zdát... Ten audiorack jsem zavrhl... Programy dělané ještě snad pro W 95 na PC nechci... :o/

Mno, ještě snad někdo nějaké tipy či triky? Jak na to??? Díky moc...
Šťoural
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šťoural »

S.O.A.D asi nemá CMI8738, protože clasic view a category view mi nic neříká - nikde sem to nenašel.
Když jsem chtěl zkoušet každej reprák zvlášť, tak sem musel nainstalovat to šílenství - AudioRack a sním se nainstaluje Multichanel Demo.
Vyskytuje se to v: start/programy/PCI Audio Applications/MultiChanel Demo.
Když to pustíš, tak se objeví bejvák s reprákama a kliknutím na bednu ti zahraje každá jinak. Pak sou tam ještě nějaký pokusy o prostorovej zvuk a ukázka z nějaký hry s hekoptérou v duchu win3.11.

Klasika je, že takhle "kvalitní" driver se i po odinstalaci poflakuje v registru, systemu32 a kdo ví kde ještě :x . Zkusil bych RegClean, nebo Jv16 Power Tools (najde i nepoužívaný knihovny dll). Potom vypni PC a zkus dát zvukovku do jinýho slotu. Až najedou XP a najdou novej Hardware, tak zkus nainstalovat novej ovladač. Jestli ani tohle nepomůže, tak už je to zralý na formát.
Zvukovka by to nebyla špatná, ale ty ovladače - to je fakt hrůza. Já sem ten Gameport taky ještě nerozchodil :( .
Pt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pt »

Šťoural píše:S.O.A.D asi nemá CMI8738, protože clasic view a category view mi nic neříká - nikde sem to nenašel.
Když jsem chtěl zkoušet každej reprák zvlášť, tak sem musel nainstalovat to šílenství - AudioRack a sním se nainstaluje Multichanel Demo.
Vyskytuje se to v: start/programy/PCI Audio Applications/MultiChanel Demo.
Když to pustíš, tak se objeví bejvák s reprákama a kliknutím na bednu ti zahraje každá jinak. Pak sou tam ještě nějaký pokusy o prostorovej zvuk a ukázka z nějaký hry s hekoptérou v duchu win3.11.

Klasika je, že takhle "kvalitní" driver se i po odinstalaci poflakuje v registru, systemu32 a kdo ví kde ještě :x . Zkusil bych RegClean, nebo Jv16 Power Tools (najde i nepoužívaný knihovny dll). Potom vypni PC a zkus dát zvukovku do jinýho slotu. Až najedou XP a najdou novej Hardware, tak zkus nainstalovat novej ovladač. Jestli ani tohle nepomůže, tak už je to zralý na formát.
Zvukovka by to nebyla špatná, ale ty ovladače - to je fakt hrůza. Já sem ten Gameport taky ještě nerozchodil :( .
Zdar.

No vypadá to, že už na to kašlu... AudioRaketa šla hned z disku... Stačil mi jeden pohled na ten "našlápnutý" program... Multichanel demo je taky nářez! No, za 2 kila se s tím asi budu muset sžít :lol: Nastavení multikanálového zvuku jde nastavit i pod XPčkama, takže tak... A na MP3ky mi to ve stereu (max v quadru) bohatě stačí... Formát kvuli takové cypovině ani náhodou! :lol: Ještě že nehraju gamesy a nepotřebuju ten gameport :lol: Mno nic, kdyby náááhodou někdo ještě měl nějaký převratný nápad, tak se ozvěte... Díky moc...

Zdraví Pt
Šťoural
Nováček
Nováček

Příspěvek od Šťoural »

Čauky,
nechtěně se mi povedlo překopat C-Media Mixer v systray do stylu XP (asi po instalaci novýho kodeku K-Lite). Zpátky na originální panel s kladívkem pro nastavení, se to přeštelovalo samo po nastavení "Reproduktory Sorround Sound 5.1" (start-ovládací panely-zvuky a zvuková zařízení-hlasitost-upřesnit). Nic světobornýho, ale teď mam nastaveno natvrdo v XP 5.1 a přepínám v C-Media Mixeru. Fakt nóbl ovladač. :stupid:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“