Limit jumper 32 GB-vrátit disk na pův. kapacitu?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kubess
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Limit jumper 32 GB-vrátit disk na pův. kapacitu?

Příspěvek od kubess »

Potřeboval bych poradit...mám problém s diskem. Omylem jsem dal na 80 GB disku jumpera na pozici "Limit drive capacity to 32 GB". Stále se mi teď hlásí jako 32 GB a vidím ho tak i v FDisku po odstranění všech oddílů. Jestli někdo ví, jak se to dá napravit na původní kapacitu, tak prosím o radu. Dík Kub
Kubess
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Pockej, tak z toho sem pochopil, ze tam ten juper porad mas.Staci ho dat zas na master nebo slave, podle toho,jak ho pouzivas...
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.

:worship: diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT :worship:
kubess
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubess »

Seltsian-Void píše:Pockej, tak z toho sem pochopil, ze tam ten juper porad mas.Staci ho dat zas na master nebo slave, podle toho,jak ho pouzivas...
Ne, prave ten jumper uy tam nemam...a hlasi mi to 32 GB i v Biosu...ja se asi pos...:)
Kubess
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

V cem je problem, vem jiny jumper nebo dratek a spoj potrebne piny. V krajnim pripade to bude chtit reset BIOSu a Formatovani toho disku.
kubess
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubess »

Fifi píše:V cem je problem, vem jiny jumper nebo dratek a spoj potrebne piny. V krajnim pripade to bude chtit reset BIOSu a Formatovani toho disku.
Krajní případ už dávno nastal, reset biosu vyzkoušim, ale to asi nepomů-že, páč jsem to zkoušel i v jiným počítači a autodetekce prostě ukazuje 32 GB +- drobný... Propojky mám oukej, vím jak maj bejt...všechny data už jsem oželel, několikrát jsem se hrabal a zkoušel ladit disk v FDISKU a pořád nic. Jestli mi někdo do dvou dnů neporadí, tak mi dojde trpělivost a poletí z okna na beton...:/
Kubess
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To se mi jeste nestalo. Takze i v BIOSu ti to hlasi 32GB? Zkus ho odebrat a pak auto detekovat, nebo pridat manualne, podle parametru. Co je to za disk?
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

Tak za prvé: nenapsal jsi, jaký je to disk, tedy jaká značka.

Zkus třeba nějakou utilitku od výrobce, jo, "takovou, která se spouští z diskety", a zkus tam najít nějakou takovou volbu jako "Limit Hard Drive Capacity", nebo nějakou podobnou volbu, která omezuje hlášenou kapacitu disku, z důvodů kompatibility. Zjisti, zda je to nastaveno a na jakou hodnotu. Měla by tam být původní kapacita disku. Kromě toho si u toho ověříš, jak ta utilitka detekuje ten disk. Pokud ji vidí jako disk s původní kapacitoum nejspíš bude problém v tomto nastavení. A zároveň si můžeš dát ten disk i otestovat.

//edit: Přirozeně, ten jumper z té nevhodné pozice odstraň.
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

jooo konecne se nasel nekdo, kdo ma stejnej problem :-D
Tohle uz resim 3 mesice a nic.Urcite mas disk WD 80JB
Zkousel jsem snad vsechno co existuje a nic, porad 32GB
Strby
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strby »

a co takhle misto strileni do vzduchu kontaktovat hlepdesk WD?? :wink:
AMD Athlon XP 2500+(Barton),MSI KT6 DELTA LSR (KT600),256 MB Samsung DDR 400Mhz CL2.5 + 256MB A-DATA 400Mhz CL3 @ CL2.5,MSI Geforce 2 MX(Starforce),SB Live! 5.1,Hitachi 7k250 160GB SATA,TEAC DV 516D,Teac W540E,WXP Prof. corp.

NetBow Wifi 1Mbit
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“