Obnovení systému...
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- SpiderX
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Obnovení systému...
Ahoj. Mám tento problém: potřeboval jsem obnovit systém (Windows XP Home, už dříve jsem tuto možnost využil a vždy mi to pomohlo), vybral jsem nejstarší bod obnovení a dal obnovit. Systém nabíhal, ale ukázala se jen plocha s pozadím, bez lišty i ikon, ani obrazovka s obnovením (kde se jen potvrdí ok a systém se "donačte"). Tak jsem to restartoval. Systém už naběhl v pořádku, všechny programy fungují ale nefunguje mi: "Nápověda a odborná pomoc" (v menu start, a help nenaběhne ani když na ploše dám F1), nenaběhne mi obnovení systému (Start - příslušenství - systémové nástroje - obnovení systému) - ukáže se jen prázdné okno, dále nejde funkce "Hledat". Prosím, může mi někdo poradit? Jde nějak jinak vyvolat obnovení systému? (potřeboval bych se vrátit o pár dní dopředu, to by snad pomohlo). Díky (Počítač: Pentium III, 1000 Mhz, Windows XP Home)
- SpiderX
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi ti nikdo neodpověděl, protože to málokdo používá a většina buď reinstaluje systém nebo dělá obnovu ze zálohy Ghostem, Acronisem, linuxovými příkazy atd. Obnovení v XP žere dost místa na disku a pokud se něco pokazí pořádně, tak to stejně obnovit nejde. Byť se přiznám, že jsem obnovení použil 2x v životě a úspěšně.
- embe
- Začátečník

Re: Obnovení systému...
Vyzera to tak, ze Ti iba zmizli "shortcuts" k danym prikazom (pomockam). Skus ich najst fyzicky na C:Widows. Ak sa Ti potom odtial podari dane sluzby spustit, mohli by sa obnovit. Dalej by som pozrel v My Computer/Manage/ Services (Sluzby) a tam Napoveda a odborna pomoc, dalej Sluzba obnoveni Systemu, dalej Sprava Aplikaci a pozri, ci nie su zakazane v ich properties. Ak ano spusti ich a potom zmen ich nadstavenia na "Automaticky" Ale ja osobne by som nepouzival System Restore, ono sa zda, ze vsetko je ok ale ako vidis, nie je. Vypni tuto sluzbu v My computer, Nadstaveni, Advnced, system restore OFF, ale to az po reinstalovani systemu a potom pouzi napriklad Northon Ghost 2003 ale to tiez az po kompletnej instalacii PC - ked sa Ti nieco potom poserie, jednoducho obnovis system tak, ako ked si ho zalohoval, co bude 100% kopia novej instalacie a nie 50% a menej percentna ako zabezpecuje System Restore (Obnoveni systemu)...SpiderX píše:Ahoj. Mám tento problém: potřeboval jsem obnovit systém (Windows XP Home, už dříve jsem tuto možnost využil a vždy mi to pomohlo), vybral jsem nejstarší bod obnovení a dal obnovit. Systém nabíhal, ale ukázala se jen plocha s pozadím, bez lišty i ikon, ani obrazovka s obnovením (kde se jen potvrdí ok a systém se "donačte"). Tak jsem to restartoval. Systém už naběhl v pořádku, všechny programy fungují ale nefunguje mi: "Nápověda a odborná pomoc" (v menu start, a help nenaběhne ani když na ploše dám F1), nenaběhne mi obnovení systému (Start - příslušenství - systémové nástroje - obnovení systému) - ukáže se jen prázdné okno, dále nejde funkce "Hledat". Prosím, může mi někdo poradit? Jde nějak jinak vyvolat obnovení systému? (potřeboval bych se vrátit o pár dní dopředu, to by snad pomohlo). Díky (Počítač: Pentium III, 1000 Mhz, Windows XP Home)
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tohle bych doporucoval vubec nepouzivat...se to billovi moc nepovedlo!
bejt tebou zalohuju data a reinstaluju to...
slysel jsme i neco o tom ze je to "pritahovak" pro viry...
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
- Shit
- Odborník PCT

- SpiderX
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To je blbost.Majk44 píše:tohle bych doporucoval vubec nepouzivat...se to billovi moc nepovedlo!
Dříve sem to používal stále než sem měl ghosta a je to docela good vec.Ikdyž nedotažený jako cokoliv co Bill udělal.....
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Moje slova, ale hrubší kiksy v systému to neodstraní.Dzin píše:To je blbost.Majk44 píše:tohle bych doporucoval vubec nepouzivat...se to billovi moc nepovedlo!
slysel jsme i neco o tom ze je to "pritahovak" pro viry...![]()
![]()
![]()
Dříve sem to používal stále než sem měl ghosta a je to docela good vec.Ikdyž nedotažený jako cokoliv co Bill udělal.....
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

Zvýšená pravděpodobnost virové nákazy je pouze možný výsledek špatně provedeného obnovení systému. Tento jev se objevuje jen velmi zřídka. Většinou systém už napadený virem je a obnovení ho jen nedokáže odstranit, protože se stará jen o nastavení systému a ne o odtraňování virů. Používám jej v případě že k pc není žádná jiná rozumná záloha.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Fifi
- Středně pokročilý

- Majk44
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nesmite me brát doslovneShit píše:S tím nemůžu souhlasit... (Jistě, pokud už tam vira máš, tak to je jedno... ale system restore rozhodně není "přitahovákem virů..).Majk44 píše:slysel jsme i neco o tom ze je to "pritahovak" pro viry...
Sice jsem to asi 2X pouzil, ale vic uz ani ranu...Opravdu za timhle si stojim..To si raci udelam zalohu a natvrdo to zformatuju!
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
- embe
- Začátečník

System restore sice nie je zla vec, da sa dost dobre pouzit v pripade, ked Vam vyprsi platnost licencie nejakeho sakra draheho programu a zaroven velmi uzitocneho, ale pokial je system zavireny, system restore nepomoze, pretoze virus sa zapise aj do zalohy registrov, z ktorych sa robi system restore.Sleepy.664 píše:Mě jich to vždycky i pár přidaloka-spel píše:Moje slova, ale hrubší kiksy v systému to neodstraní.![]()
Ví vůbec někdo, co ten System Restore vlastně dělá?
BTW, není nad Ghosta
Osobne mam skusenost, ze system restore sice vratil zmeny alebo nainstalovane programy do povodnej podoby, teda ze ich odstranil, ale zanechal za sebou vela "spiny". Do isteho okamihu to nemusi vadit, ale jedneho dna sa to moze pre system stat neunosne a stane sa to, co sa stalo pytajucemu sa...takze ja radim Reinstall a pouzit Northon Ghost - velmi jednoduchy program a ucinny.
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
na tom možná něco bude... do registrů (resp. do jeho "citlivých částí") mi nevleze nic aniž bych o tom věděl, Ad-Watch rulez (btw... i pokud ho vypnu a změnim něco v registrech, po restartu je to pryč, tj. co nepotvrdim, to tam neni, zřejmě si dělá vlastní zálohu, ale to jen tipuju). Takže to že je sysrestore na viry krátký je klidně možný, tohle odskoušený nemam (spíš sysrestorem se snažim opravit až následky působení viru, vykopat samotnej vir většinou neni tak těžký
)
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tomu moc nevěřím, že to jde.embe píše:System restore sice nie je zla vec, da sa dost dobre pouzit v pripade, ked Vam vyprsi platnost licencie nejakeho sakra draheho programu a zaroven velmi uzitocneho
Jinak hlavní mínus vidím v tom, že to sice vrátí změny k určitému datu, ale u něčeho vrátí tam, kam chceme, ale jinde zase tak kam nechceme. Prostě nelze v tom vybírat jak např. v Ghost Exploreru.
- embe
- Začátečník

Ano. Ak sa zaviri system, dostane sa aj do miest, kde sa zalohuju registre pre system restore. To viem iste. Predstav si bezny dom pri zaplavach - natecie ti voda uplne vsade...NoTHX píše:na tom možná něco bude... do registrů (resp. do jeho "citlivých částí") mi nevleze nic aniž bych o tom věděl, Ad-Watch rulez (btw... i pokud ho vypnu a změnim něco v registrech, po restartu je to pryč, tj. co nepotvrdim, to tam neni, zřejmě si dělá vlastní zálohu, ale to jen tipuju). Takže to že je sysrestore na viry krátký je klidně možný, tohle odskoušený nemam (spíš sysrestorem se snažim opravit až následky působení viru, vykopat samotnej vir většinou neni tak těžký)
Ked das system restore, system sa Ti obnovi, ale zo zasvinenych registrov..
- kolda1896
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- embe
- Začátečník

Nie, okna si robia bod obnovy, ked sa meni cokolvek v ich nadstaveni, teda ak myslim cokolvek, tak myslim nieco zasadne...teda nie obrazok na ploche.kolda1896 píše:Vždycky mě připadalo, že to nefunguje tak jak má, nebo vy alespoň víte kdy má zálohovat? Mě připadá, že zálohuje jen při instalacích a změnách systému. Jinak ne.