EuroCase zase potěšil

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

EuroCase zase potěšil

Příspěvek od Fifi »

Tři roky čistím taťkův kancelářský stroj od prachu a pořád se divím kde se bere ten prach. V bočnici je ventilátor, který žene vzduch DOVNITŘ casu. A NEMÁ prachový filtr. Hledal jsem ten model na stránkách, ale už se více než dva roky nevyrábí. Je to pro mne jen další důkaz že EuroCase se nevyplatí!

//ten ventilátor jsem prostě otočil
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Že žene vzduch dovnitř je ale v pořádku (ikdyž záleží, kde přesně v té bočnici je), horší je, že je bez filtru...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Situace je taková že se "přetlačuje" s ventilátorem na CPU, který je mimochodem nmohem slabší. Takže to paradoxně nesnižovalo teplotu. Hlavní příčinou nestability bylo zanesení ventilátoru CPU prachem.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

to s tim ze zene vzduch dovnitr sem nejak nepochopil :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

KOFis píše:... zene vzduch dovnitr sem nejak nepochopil :)
no jsou dvě možnosti, buď fouká dovnitř nebo ven (vzhledem k bočnici casu)
:roll:
//jo ještě se může zastavit :-D
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Mal si si filter vyrobiť a bol by pokoj........ :lol:
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Máš pravdu, ale všiml jsem si toho až teď.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Úplně nejlepší je se na to vykašlat...moje PC je sice zahnojený a sem celkem zasviněnej, když do něj lezu, ale co...jednou za čas profouknu chladiče a jede se dál :roll:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

kolo píše:Mal si si filter vyrobiť a bol by pokoj........ :lol:
Bohuzel jsem taky vlastnikem EC case bez prachovych filtru.. :oops: Z ceho myslite ze je nejlepsi ho vyrobit?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Ať je materiál filtru jakej chceš prach se ti tam dostane jinými cestami. Zahnojí se ti i kompl kterej nemá žádný vháněcí ventilátor. Sání a vnikání prachu probíhá všemi mezerami ve skříni.
Máš doma třeba 5-ti letý videorekordér? Otevři ho a uvidíš ten bordel - a to nemá žádnej ventilátor... Prach je svinstvo jako trpaslíci - vleze to všude a strašně rychle se množej :x
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No já si kdysi udělal prachový filtr z filtru do kávovaru. Nepropustil ani částici :) , ale musel se často čistit. :(
Naposledy upravil(a) Fifi dne ned 19. čer 2005, 17:03, celkem upraveno 1 x.
yuri_
Nováček
Nováček

Příspěvek od yuri_ »

ja pouzivam prachove filtry z gm elektronics (cena neakych 25 sk tusim bola). za tu cenu sa mi neoplati nic vyrabat a vydrzi to...
five
Nováček
Nováček

Příspěvek od five »

EfineSS píše:
Bohuzel jsem taky vlastnikem EC case bez prachovych filtru.. :oops: Z ceho myslite ze je nejlepsi ho vyrobit?

roztrihej matce silonky :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jsem vlastníkem převětrákované ML5410 a problém s prachem neřeším. Prostě tomu objetuju 10 minut jednou za pár měsíců když se do case kouknu jestli neni něco nového.
btw: fan v bočnici je jedna věc, ale tunel je věc druhá.

p.s.: chieftec, thermaltake, ... mají v základu prachové filtry? Do nich se nepráší?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Chieftec neviem ale TT maju-tsunami,soprano
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Chieftec, co jsem tak viděl, standardně filtry nedává. Mně osobně je to šumák, jestli tam je filtr, nebo ne, protože máme doma plovoucí podlahy, takže se moc nepráší a jednou za čas se ta profylaxe stejně udělat musí... ale kdo má koberec, tam chápu, že se ten filtr celkem hodí...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

já osobně nechápu, proč ti trvalo tak dlouho zjistit, že tam nic není...mřížka má oka jako kráva. ta bočnice se prodává za 250 korun, tak co byste az to nechtěli. A filtr? Punčocha jednoznačně rulezz. A platí pravidlo "jak si ji natáhneš, takovou ji máš".
Já na tom jedu už přes rok a case čistej
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No není to můj komp, takže se o něj tolik nezajímám. Jen začas jsem ho vyčistil. Až naposledy jsem si všiml, že ten ventilátor fouká dovnitř. Kdyby foukal ven, tak je to jedno jestli má nebo nemá filtr. Ten komp jede bezpřestávky.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

TomV píše:... ale kdo má koberec, tam chápu, že se ten filtr celkem hodí...
No většina prachu pochází z lidí, akorát se na hladké podlaze neuchytí. Pohroma může být taková roztomilá kočička :D co máš v avataru. Nejhůř na jaře nebo na podzim :( .
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Fifi píše:No není to můj komp, takže se o něj tolik nezajímám. Jen začas jsem ho vyčistil. Až naposledy jsem si všiml, že ten ventilátor fouká dovnitř. Kdyby foukal ven, tak je to jedno jestli má nebo nemá filtr. Ten komp jede bezpřestávky.
No ale větrák v bočnici má foukat dovnitř. Přivádí čerstvej vzduch chladiči grafiky. Pokud teda není nad procesorem (blbost), nebo v geometrickém středu bočnice (rovněž blbost), čehož jsou taky výrobci schopni... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“