Padani ...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Padani ...

Příspěvek od Hero.iN »

Zdravim!

Prřed 1/4 rokem sem si pořídil novou sestavu, kterou sem si nepřímo sestavil.

sestava: Intel 3,4 GHz, ASUS P5AD2 Deluxe, 1GHz DDR2, Radeonx 600XT a 160GB Seagate

Problem tkvel a tkvi v tom, ze nejmeně 2x denne se mi sekne do modry obrazovky + pri vypnuti pres listu dole se znovu zapina :P.Toto pocinani mi oddelalo uz 1 disk, komplet odesel do vecnych lovist ... bohuzel servis kde jsem si to nechal sestavit a posleze spravit, pouze vymenil disk a finito.I na ma durazna upozorneni, ze diskem to asi nebude, vratili mi pocitac, ze na nic neprisli ... takze ted mi nezbiva nez kazdej mail atd hazet na externak kterej sem si musel poridit ...

Nevi nekdo co to muze delat ?

p.s. teplota je v normalu mam case BrizaSeries E-6097, kterej je slusne odvetranej ... ja bych vsadil 1000 na pamet :) Diky moc
Naposledy upravil(a) Hero.iN dne pon 25. dub 2005, 20:43, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak otestuj RAM memtestem ne? Zkus Prime95 taky.
Co tam je za zdroj? Tak jim předveď co ti to dělá v té prodejně ne?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Do toho serviśu to nesu az zejtra, jeste sem jim to nemohl ukazat, pac minule sem jim donesl mrtvyha brouka, takze zatim to nevideli v akci :P ... jak si to myslel s tou pameti ? - amater :lol: ja ten zdroj ...ehm ehm ... myslim ze je od intelu k chipsetu :P musel bych to rozebrat
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hero.iN píše:Do toho serviśu to nesu az zejtra, jeste sem jim to nemohl ukazat, pac minule sem jim donesl mrtvyha brouka, takze zatim to nevideli v akci :P ... jak si to myslel s tou pameti ? - amater :lol: ja ten zdroj ...ehm ehm ... myslim ze je od intelu k chipsetu :P musel bych to rozebrat
Tak až ti to rozeberou tak si nech napsat co tam máš za železo.
Pamět viz FAQ v sekci Paměti... :)
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

tak sem koukal na zdroj - 400 W k Pentium 4

Udelal sem si testy teplot od AIDA 32 :
MOTHERBOARD 41
CPU 54
AUX 30

... je to asi po 10 hodinach provozu, jo jinak comp jede asi 10 hodin - 12 hodin denne, nevim jetli to neni moc :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Teploty vcelku v normě ... 10-12 hodin není moc, mě jede komp kolikrát celej víkend v kuse a když ne tak ho vypínám jenom na pár hodni :)
Goldnoob team proud member!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hero.iN píše:tak sem koukal na zdroj - 400 W k Pentium 4

Udelal sem si testy teplot od AIDA 32 :
MOTHERBOARD 41
CPU 54
AUX 30

... je to asi po 10 hodinach provozu, jo jinak comp jede asi 10 hodin - 12 hodin denne, nevim jetli to neni moc :)
No pokud je to noname zdroj nebo značkovej to je velkej rozdíl!
Teploty normal.
Zkus ten memetest a pak Prime95 a to nech běžet a pak teploty!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Hlavně ten memtest, dost jistě to bude paměťmi, to je 2x 512MB ? Máš je zapojeny do dual-channelu ? Jestli jo, zkus je zapojit do single channelu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jake voltaze davaj jednotlive vetve... jestli je to 400W EC, tak tipuju zdroj... ramky by ti disk neoddelaly...
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Po delsi odmlce se opet hlasim, zdroj je Eurocase ATX-400JSP, jinak ten test pameti mi ani jeden nesel, vsechny sem zkusil a vsechny se zasekli na 30 % a staly, nechal sem je treba hodinu a nic ...

Jinak kdy se mi to seka ... je to pri velky aktivite, normalne se mi to nesekne - treba NFS:Underground 2 800x600 plny detajly, full antialiasing atd, nebo pri CS:Sorce 1024x768 plny detajly ... takze, ze by muj Radeon x600 selhaval ?:/

Jo k pameti: Mam 1x 1024 DDR
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

IMHO zdroj, proto tu P4 bude ten 400W EC trochu málo.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Myslis. ze p4 3,4 GHz neutahne 400 zdroj ? ... jako nevim ... ten zdroj je urcenej pro p4
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Hero.iN píše:Myslis. ze p4 3,4 GHz neutahne 400 zdroj ? ... jako nevim ... ten zdroj je urcenej pro p4
jedna důležitá věc, ten zdroj je od Eurocasu. Takže je sice pěkné, že má na štítku napsáno 400W, ale těch 400W nikdy nedá.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

no jo, tak to bude zdrojem, ICE měl pravdu, že paměti by ti asi HDD neoddělaly :oops: , takže doporučuju nákup Levicoma 450 nebo 500W od MaWy popř. tohle, až to dostanou - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31383
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hero.iN »

Dobre, beru ze by zdroj odpalil disk, ale ze by zpusobil padani ... no, jako nerikam ze by mi pred tejdnem jeden zdroj na druhym compu nevyhorel, byl to starsi model 350W od Eurocase co se daval do starsich toweru, nastesti to odnes jen on a ne celej starej comp s 200 Gb daty ... to by me asi trefilo :oops: ...
Hero.iN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

!!! LOL !!!

Příspěvek od Hero.iN »

Hlele i po víměně mi to padá, ta sama chyba ... takze ted uz jenom ta pamet, pac je to jediny co jede treba v halfovi na plny kule - half mam operacku 600 MB :P
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“