Rozdělil jsem HDD na 4 oddíly,2x OS Windows,mezi nimi přecházím pomocí Boot manageru XOSL.Jeden oddíl mám vyčleněn pro OS Linux Mandrake 9.2 - rád bych ho vyzkoušel.
Ale bojím se instalace tohoto OS.Linux jsem již instaloval,jako jediný OS na PC bez problémů,ale když jsem instal Win XP a potom Linux vždy mi to přepsalo MBR.Někde jsem dělal chybu ,proto se mi jedná konkrétně o postup ve fázi instalace zavaděče LILO a přepsání MBR.
Prosím někoho o radu jak provést instalaci Linuxu,abych ho mohl spouštět pomocí XOSL z jeho nabídky stejně jako Windows ,pokud je to možné.Za rady vedoucí k vyřešení tohoto problému předem dík.
zavaděč a MBR
- Zounar
- Nováček

-
- tosuja
- Začátečník

-
Pri instalaci se te opta, kam ma LILO nainstalovat, jestli do BR (boot record) oddilu, nebo do MBR disku. Pokud chces uchovat XOSL (GRUB je lepsi
), tak instaluj do boot recordu oddilu.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid