Přepínání OS

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
wendy
Začátečník
Začátečník

Přepínání OS

Příspěvek od wendy »

Jakým SW se nechají mezi sebou operativně přepínat dva různé OS (každý na svém fyzickém disku Win98 na 10G a WinXP na 80G) jinak než klasicky volbou při restartu PC?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

operativně? uvědom si, že software musí pod nějakým operačním systémem běžet, takže těžko "přepne" do jiného. co mě napadá, šlo by rozjet například pomocí vmware více systémů a tam by to pak šlo
ignorelist: kremrole a dezoláti
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Díky za odpověď. Po prohlídce několika odkazů na "vmware" jsem si udělal představu, že takové virtuální PC může být dobré některým vývojářům a testerům SW/HW, kteří si cenu nějak rozpustí do svých aktivit. Našel jsem mnoho nabídek na stáhnutí VMware ve verzi 5.0 i s pilulkama, ale teď 50MB balík nemám čas stahovat. Ani nevím, jestli jsem svou otázku nepoložil příliš neuváženě. Přepínání (nebo "turbo" restart) ani tak úpěnlivě nepotřebuju, jen mne zajímalo, jaká řešení se nabízejí. Odkazy na konkurenční SW jako je CrossOver Office nebo Win4Lin jsem už ani nehledal.
Tolik na dané téma mírně poučený obdivovatel vlastností VMware.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

v pohodě :)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

wmware dlhsiu dobu pouzivam(vyvojar ne e, test sw obcas hej :) ) a musim ta varovat ze pokial nemas nadupanejsiu masinu(sam neviem co pod tym myslim, ale janofovi to na 3GHz a 1GB ram uz ide bez problemov) tak ti seka trosicku aj mys...a na programy si radsej zober vacsiu zasobu kafe..
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Těch několik příspěvků stačilo, abych se rozloučil s myšlenkou přepínání dvou OS způsobem "kliknutím myší do jednoho ze dvou oken". Zkusím optimalizovat spouštěcí procesy pomocí nějakých "Tweak" programů, omezit počet ikon na ploše, podívat se na položky "Po spuštění", apod.
Co dalšího se v tomto směru ještě dá doporučit?
Pár příspěvků bych uvítal.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nejspíše největšího zrychlení dosáhneš osekáním Windows o zbytečné služby a komponenty... viz třeba http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... rtId=21476
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

podle me by ti vmware v pohode stacil, pokud mas 512 MB RAM a vic, jede to bez problemu temer bez nejakeho zpomaleni, mohl bys mit primarni system a ve vmware druhy, ten navic nemusis vypinat, staci ho vmwarem "uspat", takze opetovne zapnuti do stavu pred uspanim je otazka vterin.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
wendy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wendy »

Něco jsem si o VMware stáhl, postupně si materiály pročtu.
Z prvních 5-ti řádků vše vypadá fantasticky, jenže vždy se vyskytne
nějaké "ale" a budu muset shánět informace na netu. Dám si pauzu.
Samotný SW ještě nemám stažený, ale jsem sběratel všehomožného,
tak na něj jistě dojde.
Osekávání WinXp podle článku na PC-tuning bude zábavnější.
Nejdřív pohledám disketu s Ghostem a volný prostor pro backup OS.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“