Heslo na složku

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
batler
Nováček
Nováček

Heslo na složku

Příspěvek od batler »

Mám sdílený disk a na něm dvě složky, potřeboval bych aby jedna byla přístupná, jakémukoliv počítači na síti a jednu zaheslovat. De to nějak? Používám domácí síť ve winXP.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Kdyz na ni kliknes pravym cudlem, a zvolis sdileni (nebo ve vlastnostech te slozky), muzes si u nastaveni sdileni zvolit i heslo..
batler
Nováček
Nováček

Příspěvek od batler »

Já sem to tam právě nikde nenašel, máš to opravdu vyzkoušený, mohl bys mi prosím napsat přesný postup?
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

batler píše:Já sem to tam právě nikde nenašel, máš to opravdu vyzkoušený, mohl bys mi prosím napsat přesný postup?
máš XP home nebo professional
batler
Nováček
Nováček

Příspěvek od batler »

professional
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Tak jsem si to projel, problém je to , že ty dáváš přístup na složku uživatelům nebo skupině uživatelů.

To znamená, že na jednu složku dáš přístup skupině everyone a na druhou složku jen uživatelům, kterým chceš, tím nepotřebuješ heslo. Musíš si konkrétní uživatele z heslem zavést do svého PC.
batler
Nováček
Nováček

Příspěvek od batler »

Já sem se na začátku asi špatně vyjádřil. Potřebuju aby obě složky byly přístupné na síti, jedna pro všechny a jedna pod heslem.
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

batler píše:Já sem se na začátku asi špatně vyjádřil. Potřebuju aby obě složky byly přístupné na síti, jedna pro všechny a jedna pod heslem.
jakej je důvod dávat heslo na složku? - myslim, že je to kvůli tomu, aby se mi tam nedostal každej, že jo.
batler
Nováček
Nováček

Příspěvek od batler »

Potřebuju se k té složce dostat i z ostatních PC v síti, ale nechcu aby se mi do ní dostal kdokoliv kromě mě.
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Takže na tuto složku v záložce zabezpečení, zakážeš právo write a full pro everyone, necháš maximálně read. A sobě jako uživateli necháš full, potom z ostatních pc uvidíš tu složku a její obsah, a jako everyone si obsah složky jen přečteš, ale jako ty můžeš obsah složky měnit. potom se tě samozřejmě zeptá na heslo pro přístup full.

chápeš?...

pokud ještě něco klidně napiš na e-mail rád pomůžu
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“