Aka bola vasa studijna linia v programovani?
- NetDaemon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Qbasic >> HTML >> želví geometrie comlogo(taková p****ina na pochopení syntaxí ve škole) >> C++ >> pokus o assembler >> v příštím roce C++ v semináři a pořádně, už se těšim
AMD Sempron 2300+ @ 1805MHz (190*9,5), Titan TC D5TB, ECS Syntax SV400 - VIA KT400, 256MB DDR333 Seitec, GeForce3 Ti200 64MB DDR Overclocked, 40GB Maxtor, CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac 32x/4x/4x - alles in Miditower 350W ATX
- johny128
- Začátečník

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

No začal jsem na Atarku, zkoušet různé blbosti. A taky něco jako Basic. Potom jsem přešel na PC s DOSem a vykašlal se na programování, protože tam už byly programy napsané (a dostupné).
ZŠ:HTML
SŠ:Packal, Delphi, C a trošku skriptíky v Linuxu
VŠ: to se dozvím až v září
Jinak jsem neustále drbal do kompu a do registrů Woken, tak mám teď solidní přehled.
//jo a ještě bych na střední zapoměl na základy asembleru, ale ten jsem nikdy pořádně nepochopil

ZŠ:HTML
SŠ:Packal, Delphi, C a trošku skriptíky v Linuxu
VŠ: to se dozvím až v září
Jinak jsem neustále drbal do kompu a do registrů Woken, tak mám teď solidní přehled.
//jo a ještě bych na střední zapoměl na základy asembleru, ale ten jsem nikdy pořádně nepochopil
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, samouk.
Napřed jsem zkoušel přepisovat různý rutinky z časáků atd., pak je modifikovat. Postupně jsem je skládal, jednu k druhý, pokud se hodily k sobě a začali vznikat různý dema. Tím, jak jsem je upravoval, tak jsem se hodně naučil. Samozřejmě potřebuješ nějakou základní literaturu, kde najdeš popis instrukcí (alespoň těch nejdůležitějších), registrů, flagů, atd., samozřejmě taky nějakej software pro editaci a kompilaci a taky nezbytnej disassembler (monitorovací-krokovací program).
Nejlépe sehnat nějakou literaturu nebo nějaké stránky na internetu, kde jsou k opsání různé krátké prográmky a je u nich i popis. No a pak už se do toho jenom zahrabat a snažit se pochopit princip, to je to nejdůležitější. A taky výdrž...
http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=279
Napřed jsem zkoušel přepisovat různý rutinky z časáků atd., pak je modifikovat. Postupně jsem je skládal, jednu k druhý, pokud se hodily k sobě a začali vznikat různý dema. Tím, jak jsem je upravoval, tak jsem se hodně naučil. Samozřejmě potřebuješ nějakou základní literaturu, kde najdeš popis instrukcí (alespoň těch nejdůležitějších), registrů, flagů, atd., samozřejmě taky nějakej software pro editaci a kompilaci a taky nezbytnej disassembler (monitorovací-krokovací program).
Nejlépe sehnat nějakou literaturu nebo nějaké stránky na internetu, kde jsou k opsání různé krátké prográmky a je u nich i popis. No a pak už se do toho jenom zahrabat a snažit se pochopit princip, to je to nejdůležitější. A taky výdrž...
http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=279
Bathory
- Fifi
- Středně pokročilý

- cabman
- Středně pokročilý

Umím od každého něco. Do výpisu nezahrnuji Basic, Pascal, Asembler kde umím tak napsat ahoj.
- HTML(pokročilý), CSS(pokročilý), PHP(pokročilý), SQL(základy)
- C(pokročilý), C++(pokročilý), C++ Builder vývojové prostředí (základy), Visual C++ 6.0 vývojové prostředí (základy)
- Java(základy)
- HTML(pokročilý), CSS(pokročilý), PHP(pokročilý), SQL(základy)
- C(pokročilý), C++(pokročilý), C++ Builder vývojové prostředí (základy), Visual C++ 6.0 vývojové prostředí (základy)
- Java(základy)
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- TomAker
- Začátečník

Turbo Pascal >> Object Pascal (Delphi) >> Pokus o assembler (nijak zvlast jsem k nemu neprilnul) >> C >> C++ Builder >> V lete se tesim na SQL resp. MySQL 
Vsechno se ucim jako samouk z knizek, taky to podle toho vypada
Ale bavi me to, coz je hlavni a treba si najdu i zamestnani, kde to vyuziju.
Vsechno se ucim jako samouk z knizek, taky to podle toho vypada
Ale bavi me to, coz je hlavni a treba si najdu i zamestnani, kde to vyuziju.
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ZS, SS nic; VS Delphi - hnus, velebnosti
, sam se ucim PHP, MySQL, HTML, CSS. webovy aplikace rulezz. PHP se chcu poradne naucit vcetne PHP5 a objektu, taky poradne CSS a priberu XHTML. Casem priberu asi C, pac je to PHP blizky.
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to ja:
HTML -> PHP + CSS + MySQL (nyni se poctive ucim)
a ve skole (stredni) - C# (a pristi rok me ceka MSSQL a ASP.NET)...
btw: jinak koukal sem ze tu nikdo nema napsany C# - hlavne mi nerikejte ze je to tak spatny
Jinak sem zvedavy na ASP.NET prej to je docela makacka a slozitejsi nez PHP...
HTML -> PHP + CSS + MySQL (nyni se poctive ucim)
a ve skole (stredni) - C# (a pristi rok me ceka MSSQL a ASP.NET)...
btw: jinak koukal sem ze tu nikdo nema napsany C# - hlavne mi nerikejte ze je to tak spatny
Jinak sem zvedavy na ASP.NET prej to je docela makacka a slozitejsi nez PHP...
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- zombux
- Odborník PCT

- cabman
- Středně pokročilý

Klasický C je téměř k ničemu a má dost omezené možnosti.zombux píše:hm C# děláme ve škole. SUXXXXXXXXXXX zlatý klasický Cčko
Minimálně C++ nebo něco jako Java (záleží co se programuje).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jak na tom budu ja s pouzitelnosti kobma C# - MSSQL - ASP.NET reps. co od toho muzu ocekavat... ???
Jinak za ten rok co se C# ucim mim asi toto: da se skoro rict ze sem schopen si vyrobit jakkykoliv formular, ktery muze cokoliv pocitat, delat prakticky cokoliv a ukladat do souboru
Jinak za ten rok co se C# ucim mim asi toto: da se skoro rict ze sem schopen si vyrobit jakkykoliv formular, ktery muze cokoliv pocitat, delat prakticky cokoliv a ukladat do souboru
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- Samuel Gordon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HTML -> Pascal (tak trochu) -> XHTML, CSS -> C -> soucasnost
... no a ted tak trochu tapu, co dal. C++, C#, Java? Uvidime...
... no a ted tak trochu tapu, co dal. C++, C#, Java? Uvidime...
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen
- NetDaemon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky nechapu proč suxx. My teď ve škole děláme VB6.0 a ten teprve suxxxxx!zombux píše:hm C# děláme ve škole. SUXXXXXXXXXXX zlatý klasický Cčko
Ale za měsíc přejdeme na C# a dost se těším, protože podle mě spojuje výhody C++ a to něco málo co bylo dobrý na VB - grafický návrh aplikace.
Jinak pro mě je zatím C++ číslo jedna, ale možná ho C# překoná (pro mě).
AMD Sempron 2300+ @ 1805MHz (190*9,5), Titan TC D5TB, ECS Syntax SV400 - VIA KT400, 256MB DDR333 Seitec, GeForce3 Ti200 64MB DDR Overclocked, 40GB Maxtor, CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac 32x/4x/4x - alles in Miditower 350W ATX
- zombux
- Odborník PCT

konečně jsme dostali normálnějšího kantora takže už to krapet i jde, místama mi to hodně připomíná DelphiNetDaemon píše:Taky nechapu proč suxx. My teď ve škole děláme VB6.0 a ten teprve suxxxxx!zombux píše:hm C# děláme ve škole. SUXXXXXXXXXXX zlatý klasický Cčko
Ale za měsíc přejdeme na C# a dost se těším, protože podle mě spojuje výhody C++ a to něco málo co bylo dobrý na VB - grafický návrh aplikace.
Jinak pro mě je zatím C++ číslo jedna, ale možná ho C# překoná (pro mě).
ignorelist: kremrole a dezoláti
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Packal (asi 6. třída ZŠ na kroužku) -> Visual Basic 6.0 (skoro 2 roky
) -> HTML -> PHP -> C/C++ (začal sem kolem 9. třídy na základce, poslední dobou + BASH + MAKE)
Bokem k tomu bereme ve škole Assembler 8051 a znova se babráme s Packalem
Kromě toho Packalu úplně na začátku a Assembleru 8051 jedu samostatně a celkem rozumnou strukturu programu dělam teprve poslední 2 roky, ale pořád je co zlepšovat.

Bokem k tomu bereme ve škole Assembler 8051 a znova se babráme s Packalem
Kromě toho Packalu úplně na začátku a Assembleru 8051 jedu samostatně a celkem rozumnou strukturu programu dělam teprve poslední 2 roky, ale pořád je co zlepšovat.
Skutečný programování je někde úplně jinde, věř miNidzo píše:Jinak za ten rok co se C# ucim mim asi toto: da se skoro rict ze sem schopen si vyrobit jakkykoliv formular, ktery muze cokoliv pocitat, delat prakticky cokoliv a ukladat do souboru