PCI USB2.0 na starší desce (nejede)
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- hudecek.jiri
- Začátečník

PCI USB2.0 na starší desce (nejede)
Nazdar. Mám pc celeron 600 a deska VIA apollo 133. Potřboval sem usb a tak sem si kopil PCI USB, ale když jej zapojim tak PC vubec nenajede. zkusil sem všechny sloty ale h.... Je nějaká možnost?! Díky za jakékoli rady
Procák: AMD atlon 1800+@3200+ 2,21GHz, Deska: Asus A7N8X-X (uber bios), Ramky: samsung 256MB, Disk: 2x80Gb Maxtor, Grafárna: Jetway Ati RADEON 9550 O/C ultra, Palírna: Liteon
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Víš co, mohlo by to být nejspíš tím, že ta přídavná karta je navržena pro PCI 2.2, zatímco tvoje deska podporuje pouze PCI 2.1.
IMHO, tvůj dodavatel tě na to mohl upozornit. Svého času jsem se s tím také setkal; sice jsem to nezkoušel, ale ten, co mi to chtěl dát, mě na to upozornil. Tehdy jsem si prostudoval rozdíly mezi specifikací PCI 2.1 a PCI 2.2 (to je volně dostupné); pak i specifikaci PCI 2.2 (to už by prý nemělo být volně přístupné). Vyšlo mi, že v napájení by problém neměl být. Jsou tam jisté rozdíly při přenosech po PCI sběrnici. Ovšem to, co by se mohlo týkat tvého problému, je to, že zařízení PCI 2.2 pro inicializaci potřebují jinak dlouhou inicializaci v jisté sekvenci. Zatím ti to neřeknu přesně, protože disk, na kterém jsem to měl, zrovinka dneska ráno odešel do věčných lovišť. ;-(
Takže se mi to teď ani nechce hledat.
Takže problém je zřejmě v tom, že při pokusu o detekci v BIOSu to zatuhne.
IMHO, tvůj dodavatel tě na to mohl upozornit. Svého času jsem se s tím také setkal; sice jsem to nezkoušel, ale ten, co mi to chtěl dát, mě na to upozornil. Tehdy jsem si prostudoval rozdíly mezi specifikací PCI 2.1 a PCI 2.2 (to je volně dostupné); pak i specifikaci PCI 2.2 (to už by prý nemělo být volně přístupné). Vyšlo mi, že v napájení by problém neměl být. Jsou tam jisté rozdíly při přenosech po PCI sběrnici. Ovšem to, co by se mohlo týkat tvého problému, je to, že zařízení PCI 2.2 pro inicializaci potřebují jinak dlouhou inicializaci v jisté sekvenci. Zatím ti to neřeknu přesně, protože disk, na kterém jsem to měl, zrovinka dneska ráno odešel do věčných lovišť. ;-(
Takže se mi to teď ani nechce hledat.
Takže problém je zřejmě v tom, že při pokusu o detekci v BIOSu to zatuhne.
- hudecek.jiri
- Začátečník