Pískání při nahrávání FM rádia

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

cerv9 píše:je to 18900 - 19120 nicméně jejím odstraněním se toho moc nestane...
Hmm, tam je ještě ten bordel podél té čáry... Můžeme to zkusit vzít za druhej konec - zvládnul bys ten zvuk izolovat ? Vyhodit pokud možno všechno, kromě toho zvuku ? Potom by se to dalo smíchat v protifázi a mohlo by se to hodně potlačit...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

TomV píše:
cerv9 píše:je to 18900 - 19120 nicméně jejím odstraněním se toho moc nestane...
Hmm, tam je ještě ten bordel podél té čáry... Můžeme to zkusit vzít za druhej konec - zvládnul bys ten zvuk izolovat ? Vyhodit pokud možno všechno, kromě toho zvuku ? Potom by se to dalo smíchat v protifázi a mohlo by se to hodně potlačit...
budu se snažit
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Vítězství je moje! 8-)

Ono, pracovali jsme se šaptným předpokladem - a to, že ta červená lajna na 19kHz je to ono - to je ale harmonická, kterou lidské ucho vnímá jen velmi málo. takže jsem to vydělil 2, pohlíd spektrál a zjistil, že od 9991 je 43Hz široká tmavá lajna, po jejímž smazání je pískání K.O.

Pak stačilo odstranit harmonickou a je to celkem OK... Jen je to řekl bych "přehlcený" musim na tom vyzkoušet ještě pár filtrů a trochu to ztlumit...

//TomV - Díky za pomoc - je to čistý
//Maxtor - Díky za pomoc - bude to čistý ;)
Burn in hell.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jseš dobrej. :) :up: Ještě zkus ten fígl s tou protifází, teoreticky by to mohlo míň zasáhnout do původního zvuku. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

TomV píše:Jseš dobrej. :) :up: Ještě zkus ten fígl s tou protifází, teoreticky by to mohlo míň zasáhnout do původního zvuku. :)
Dělil jsem 2 protože jsem ten figl tak nějak nepochopil a izolace toho zvuku je tak nějak nad mé síly - nemám zdání jak na to... :lol: :lol:

V poho - už to mám stejně přepsaný - leda bych to zkusil s nějakou jinou nahrávkou, jakej je v tom rozdíl.... budu nahrávat MONO 8)
Burn in hell.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Patřilo by to do novýho tématu, ale ať neprasim třeba zbytečně - čim je, že se mi sem tam sekne WMP (po libovolně dlouhé době začne prasit písničky) - vrátí se tak o 0,5 sec. a jede dál. Po příkazu STOP PLAY to jede zas nějakou dobu OK... je to blbost, ale občas to naštve... Nové ovladače na mou 9800L (HD Audio Azalia) nepomohly.. a dělá to ve WMP 9 i 10 - je to Win, WMP, nebo mám něco zažranýho jinde v PC?
Burn in hell.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“