Dobrý den.Vlastním bajoko asi 2 měsíci kupovanou Toshiba Satellite Pro L10-175.Je tam optická mechanika DVDROM kombinovan s CDRW vypalovačkou.Toto zařízení chodilo jak má páč je Toshiba kvalitní.
Jediný problém se vyskytl u té kombinované mechaniky.
Ta vypálila odhadem za svou dobu max. 50 CDček a přečetla
spousty CD a DVD zase odhadem asi tak 60krát CD a 10krát DVD.
Občas se stalo že jsem při zavírání dvířek je zatlačil a stiskl na nich tlačítko na výsuv a jindy jsem špatně zatlačil na dvířka a nedotlačil a ona pak povyjela zevnitř (pokuď chcete čísla tak plácnu MAX 4krát a MAX 10krát).Je pravdou že některá CD a DVD byla trochu zaprášená nebo i mastná ale v přípustný normě.
Proto mě nejvíce naštvalo když noutboku začala zlobit kombo mechanika a pak se občas noutbok vypínal nebo dělla jiné kousky.
Odnesl jsem jej do nejmenovaného obchodu na reklamci.
Tam si ho prohlídly a ozkoušely.Slíbily že se na to koukne technik z té prodejny a pak jej pošlou do servisu Toshiby.
Zavolaly mě tak jsem dorazil na prodejnu,tak mě konstatovaly že technik na to kouknul ale způsobil jsem si to sám nevědomostí a špatným zacházením a nebudou to do servisu Toshiby posílat.
(Což chápu tu kombo mechaniku případně ale nechápu chování celku noutboku)
Pak vznikla hádka atd....
Chtěl jsem se optat v bodech a rád bych dostal opdovědi od lidí co vědí o čem mluví,píší:
1. Vadí kombo mechanice moc nějaký to smítko mastnota z prstů na CD nebo DVD discu?
2. Vadí kombo mechanice když občas nedovřu úplně dvířka a ona povyjede zevnitř (samozřejmě dvířka je pak zavřu) nebo omylem přemáčknu a po tom co zajede kombo mechanika,dvířka do útrob noutboku ji tlačítkem ihned nechám omylem vyjet,povyskočit.
Tuším že na to budou asi pobouřené reakce na takové blbosti.Ale já s tím nedělal nic jen zde co uvádím a proto by mě zajmalo čím jsem to mohl způsobit.Jediné co s píše v textech od noutboku je:
Pokuď používáte jednotku CDRW/DVD-ROM ověřte si stav indikátoru.
Nevysunujte disky a nevypínejte napájení počítače,pokuď tento indikátor svítí.Pokuď tak uděláte,mohlo by dojít k poškození CD/DVD nebo jednotky.
Noutbuky a interní mechaniky.Mám problém,prosím o rady
Moderátor: Don
- PavelSvoboda
- Nováček
-
Noutbuky a interní mechaniky.Mám problém,prosím o rady
Naposledy upravil(a) PavelSvoboda dne ned 26. čer 2005, 14:02, celkem upraveno 1 x.
Jsem tu nový,doufám že zapadnu.
Doufám že zde na tomto foru najdu odpovědi na
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- PavelSvoboda
- Nováček
-
Děkuju.To bylo rychlý.Jak tak koukám odpověděl mě sám moderátor a odovídá hodně takže znalosti musíš mít.
Mohu se na tu Opověď 2 spoelhnout?
Neškodí to např laseru nebo motoru nebo já nevm čemu?Já moc nevím jak to tam je a funguje jen hodně zhruba.takže spíše plácám.
A ohledně toho : Pokuď používáte jednotku CDRW/DVD-ROM ověřte si stav indikátoru. Nevysunujte disky a nevypínejte napájení počítače,pokuď tento indikátor svítí.Pokuď tak uděláte,mohlo by dojít k poškození CD/DVD nebo jednotky.Je to můj případ?Vlastně nevědomky nebo nechtěne taky oevírám,dvířka mechaniky i když nevím zda je to to samé.
Jinak díky.Mám první opověď.
Mohu se na tu Opověď 2 spoelhnout?
Neškodí to např laseru nebo motoru nebo já nevm čemu?Já moc nevím jak to tam je a funguje jen hodně zhruba.takže spíše plácám.
A ohledně toho : Pokuď používáte jednotku CDRW/DVD-ROM ověřte si stav indikátoru. Nevysunujte disky a nevypínejte napájení počítače,pokuď tento indikátor svítí.Pokuď tak uděláte,mohlo by dojít k poškození CD/DVD nebo jednotky.Je to můj případ?Vlastně nevědomky nebo nechtěne taky oevírám,dvířka mechaniky i když nevím zda je to to samé.
Jinak díky.Mám první opověď.
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
přečetl jsem si ještě jednou bod 2 pozorně a skutečně na této činnosti neshledávám nic co by mohlo mechaniku jakkoliv poškodit
co se týče vysunování když indikátor bliká, pokud je mi známo, tak vysonování je řízeno elektronicky, tedy mechanika by měla umětz adekvátně reagovat na situaci kdy médium čte a je vyslán požadavek na vysuntí média
napájení počítače přece u notebooku žádný problém není, poškození, které zde tedy výrobce zmiňuje je spíše teoretické a je uvedeno především pro pěstování "dobrých návyků" u uživatelů notebooků
co se týče vysunování když indikátor bliká, pokud je mi známo, tak vysonování je řízeno elektronicky, tedy mechanika by měla umětz adekvátně reagovat na situaci kdy médium čte a je vyslán požadavek na vysuntí média
napájení počítače přece u notebooku žádný problém není, poškození, které zde tedy výrobce zmiňuje je spíše teoretické a je uvedeno především pro pěstování "dobrých návyků" u uživatelů notebooků
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- PavelSvoboda
- Nováček
-
Ano máte pravdu.já když se zamyslým tak i když tomu moc nerozumím
napadne mě- ta elektronika by s tm měla počítat a po zmáčknutí tlačítka kdykoliv bezpečně ukončit aby nedošlo k poškození mechaniky.
Ale pak mě nejde na rozum jediná věc.Protože když nedomáčnu dvířka a ony povyjedou nazpět,tedy ven tak dle mého už mechanice bliká indikace a zane roztáčet disc.Prostě začíná pracovat.
Ale je co mě se sto vždy stalo mám takový dojem že se mě disc nikdy netočil.
napadne mě- ta elektronika by s tm měla počítat a po zmáčknutí tlačítka kdykoliv bezpečně ukončit aby nedošlo k poškození mechaniky.
Ale pak mě nejde na rozum jediná věc.Protože když nedomáčnu dvířka a ony povyjedou nazpět,tedy ven tak dle mého už mechanice bliká indikace a zane roztáčet disc.Prostě začíná pracovat.
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
však to blikání taky neznamená, že se bude točit, ale první bliknutí po zasunutí dvířek (nemusí se zasunout úplně, stačí za určitou hranici) je signalizace toho, že si mechanika očuchává médium (jestli tam vůbec nějaké je)PavelSvoboda píše: Ale pak mě nejde na rozum jediná věc.Protože když nedomáčnu dvířka a ony povyjedou nazpět,tedy ven tak dle mého už mechanice bliká indikace a zane roztáčet disc.Prostě začíná pracovat.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)