Nečekaně se po zapnutí notebooku oběvil vadný pixel.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Nečekaně se po zapnutí notebooku oběvil vadný pixel.

Příspěvek od Nvidia fanda »

Tak rychle ať to mám za sebou.Sice budu vypadat asi jako pablb ale radši se optám:
Dnes jsem teď zapnul notebook.A vypadá to že v rohu tam mám vadný pixel v levým rohu.
Jak se to pozná?je nějaký specializovaný program na test LCd nebo přímo na LCD v notebooku?
Byl tam takový jakoby flíček v rohu a při startu Windows kde t je pak modré tam byl flek furt stejný.
Ach jo z ničehonic a včera ještě dobrý.
Doufám že to není nějak zničený ale nevím čím?Ničím na ten displej netlačím ani nijak nepoškozuju.
Jo šíří se to pak nějak rychleji.Vím e to bude znít blbě ale nemůže se ten jedne pixel rozšířit na jiné?Jsem hlupák vím, ale vidím to poprvé.
Dík za radu
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to je normální- u LCD displejů se vadný pixel objeví
na mém 17" LCD co mám normálně u PC mám mrtvých bodů asi 5-6
výrobce většinou uvádí průměrný počet a občas uzná i reklamaci (když by jich bylo hodně)
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Díky za odpověd,doopravdy.Ale mě by zajímalo mohou e nějak rychle rozšířit a za jak zhruba dlouho a na kolik vadných pixelů?
Čím nejlépe to zjišťovat,jakým programem u notebooků?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

program pokud vím není, a šířit se nebudou, je to zcela o náhodě, mně se třeba objevily asi 3 pixely v jednom týdnu a pak půl roku nic
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Ale je nějaký tester na monitory.Já jen envím která s ena to hodí abych a to nepoužil nevhodný.jejich spousta:
IIAMA,Nokia,Monitor test a spousta jiných
pak nějaký LCD tester ale o něm jsem slšel nějakou kritiku.
No a vím že když jsme hledal jej jich dost ale nevím jaký užít.
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Nvidia fanda píše:Ale je nějaký tester na monitory.Já jen envím která s ena to hodí abych a to nepoužil nevhodný.jejich spousta:
IIAMA,Nokia,Monitor test a spousta jiných
pak nějaký LCD tester ale o něm jsem slšel nějakou kritiku.
No a vím že když jsme hledal jej jich dost ale nevím jaký užít.
No pokud mluvíš o testeru, který ti přesně ukáže, kde je vadný pixel, tak ten samozřejmě neexistuje. Co se týče LCD testeru, tak s ním mám jen nejlepší zkušenosti. LCD tester v podstatě dělá jenom to, že zobrazí celé LCD postupně v barvách RGB ... Na tom můžeš sledovat rovnoměrnost podsvícení a myslím, že by se na tom celkem slušně daly vysledovat i ty vadné pixely ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nic se rozšiřovat nebude, pokud se vadný pixel (rozhodně není vidět jako flíček, ale bod) najednou objevil, tak je docela pravděpodobné že taky najednou zmizí
jestli je to skutečně flíček a ne bod, tak by to mohlo být něco jiného, třeba místo kam udeřil nějaký předmět - tohle jsem přesně viděl, když do LCD práskla kovová packa napájecího kabelu :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Doporučuju an zjištění kolik máš vadných pixlů některý ze sw:

Monitor test,LCD test a jiné.
Ke stažení volně na netu.Zkus ten LCD test.

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... itor-test/
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“