Schéma redukce LPT->USB

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Schéma redukce LPT->USB

Příspěvek od Vivec »

nevíte někdo plz jak je udělaný kabel pro redukci z paralerního portu na USB? mám starou tiskárnu která se připojuje přel LPT na kterym už je LCD tak bych jí chtěl zapojit na USB a nechce se mi kupovat kabel za 305 kč. Díky všem
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Schéma redukce LPT->USB

Příspěvek od sidbin »

Gr8 Vivec píše:nevíte někdo plz jak je udělaný kabel pro redukci z paralerního portu na USB? mám starou tiskárnu která se připojuje přel LPT na kterym už je LCD tak bych jí chtěl zapojit na USB a nechce se mi kupovat kabel za 305 kč. Díky všem
no bude tam nejaky svab--ale jestli je to volne prodejne tak to nevim
dival jsem se do katalogu GME a tam nic takoveho nebylo :?
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

http://www.usbgear.com/1x-LPT-USB.html

Ale cena je silena. Ale schema jsem nesehnal
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

nebude jednodussi koupit si nakej starej radic :roll:
ps: treba v notebooku mam na I/O integraci druhej LPT port :) a 1Mbit serialka :twisted: muzu si pripojit 4 zarizeni na serialko 2x 480kbit a 2x1Mbit 8) jak uzitecne
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

sám si to neuděláš, musí tam být šváb řídící komunikaci přes USB do PC /(fyzicky je to absolutně úplně jiná forma komunikace) ... co se týče nákupu nevím, USB-COM se dělá určitě, ale USB-LPRT nevim nevim - mrkni třeba do alzasoftu, možná jsem to tam viděl...
Francie ... sladká Francie
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo v obchodě jsem to viděl ale nechce se mi dávat 350kč když bych to teoreticky dokázal splácat dohromady :roll:
ale asi mi nic jinýho nezbyde :x
a nejhorší bude až teoreticky přejdu na nějakej lepší komp tak budu muset koupit řadič protože ty kokoti už nedělaj desky s LPT...a nejlíp ještě ten řadič do PCI-e abych měl kam dát ostatní karty...jak já nenávidim tuhle evoluci!!!
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Gr8 Vivec píše:jo v obchodě jsem to viděl ale nechce se mi dávat 350kč když bych to teoreticky dokázal splácat dohromady :roll:
ale asi mi nic jinýho nezbyde :x
Nesplácal... Ten kabel musí obsahovat elektroniku - musí tam být USB LPT řadič. Pokud máš možnost navrhnout a vyleptat si desku, sehnat ten řadič, ostatní součástky a máš vybavení na pájení jemných SMD čipů, pak jsem ochoten uvěřit, že bysis to splácal... :-)

Ale vyšlo by tě to nakonec dvakrát dráž, než těch 350 Kč... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

všechno cos psal neni pro mě problém sehnat :roll:
ale asi si ten pitomej kabel koupim...

\\no ten řadič možná :(
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

2 TomV:
to neni problem koupit si nakej jednocip a k tomu USB radic
jednocip stoji tak 30-50Kc a ten radic tak 20-40Kc pak staci udelat nakej malej progamek do toho jednocipu
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

kde se to da presne koupit
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

ten redic USB byl popsanej ne www.hw.cz jiak jednocipy maj v kazdym lepsim krame
oldsam
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oldsam »

pokud ten kabel stoji 300Kc, tak bych se na homemade vybodl. I kdyz to postavis (v tomhle pripade se cenou tak jak tak priblizis tem 300Kc) tak to mozna bude fungovat ale taky ne, zbytecna namaha dle meho nazoru

btw. jaky USB radic se da koupit za 20-40? jediny co znam (v rozumne cenove relaci) je USB->RS232 a to FT232BM v GMku za 150, ale ten se da vyuzit dost dobre :)
CPU : AMD64 3200+, Asus A8N-SLI Premium, RAM : 2x 512MB DDR, GPU : Gigabyte 6600GT Heatpipe, HDD : WD 160GB SATAII, WD 250GB SATAII
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOHNNY »

Ten kabel jsem měl možnost vidět na vlastní bulvy. Ale ten co jsem měl v ruce s některými tiskárnami funguje a s některými ne. Ten co si viděl Ty byl USB-->LPT nebo USB-->LPT-bitronix ? Ten který myslím já je USB-->LPT-bitronix
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já mám starou tiskárnu do LPT a potřebuju ji napasovat do USB takže redukce LPT->USB
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Gr8 Vivec píše:já mám starou tiskárnu do LPT a potřebuju ji napasovat do USB takže redukce LPT->USB
No vetsinou se to oznacuje podle toho odkud kam to vede, takze fakt spis USB(pocitac) -> LPT(periferie), ale to je jenom slovickareni. Jinak schema sem uz driv hledal, ale nenasel a tak se priklanim k nazoru, ze je jednodussi koupit hotovy reseni
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOHNNY »

Podívej. Jestli si troufáš a umíš s pájkou, tak si tu redukci klidně udělej. Ale já osobně bych si ji radši koupil. Sice tím možná ušetříš pade, ale aby jsi pak neběhal po celém městě a nesháněl součástky, které navíc nemusí mít zrovna skladem.

//€agle - promazano OT
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“