Dobrý pozdní večer.Vlastním počítač kde mám osazen starý hardisk a novější WD 800JB Caviar SE,80Gb,7200,IDE.
Poslední dobou mě má Windows XP Prof začala pouštět docela často scandika a vytratila se nějaká data z tohot disku.Blblo to tak 3dny
pak se to zmírnilo na 1den pak další den to blblo maximálně a dnes už to vypadá dobře,ale počítač je puště pouze chvíly.
Testoval jsem hardisk v HD Tune kde mám dvě čevená políčka
ostatní jsou ale zelená.
Další test je z dílen WD, Western Digital Data LifeuGuard Diagnostics-DLDIAG for Windows.
Na výběr v programu bylo:
QUICK TEST
EXTENDED TEST
WRITE ZEROS TO DRIVE
Spustil jsem ten Extented Test.
Napsal mě toto-
Physical Drive 1
Test found bad sectors that may be repairable!
(Anglicky moc neumím ale znamená to něco jako-
Test našel vadný/špatný sektor který může být opravitelný.
Jsou tam pod tím informace- doba běhu testu a informace Current sector: 156301487 of 156301487
Co to znamená že je disk poškozený jako Windows jako data nebo disk jako fyzicky?Ač jsem se snažil někde najít o co jde,tak nevím co je to vadný sector.Vím akorát že by se tam neměla ukládat na to místo data.
Jsem LAMA a moc a moc snažně prosím o rady.Disk je v záruce je starý asi 6měsíců.
S diskem bylo zacházeno velmy dobře žádné přenášení pc nebo otřesy při běhu.Byl namontován a celou dobu chodil jak hodinky.
Vadný pevný disk?Je to na reklamaci nebo na vyhození?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- PavelSvoboda
- Nováček

-
Vadný pevný disk?Je to na reklamaci nebo na vyhození?
Jsem tu nový,doufám že zapadnu.
Doufám že zde na tomto foru najdu odpovědi na
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- PavelSvoboda
- Nováček

-
Jo ještě dodám že když jsme klikl na Repair jako opraviot anskočí mě toto-
okno s hláškou-
REPAIR
Data stored in the bad sectors will be lost. We recommend you backup the drive before proceeding the Repair function.
Neboly tohle už pro mne bude hroší a mou špatnou angličtinu ale znamená to zhruba něco jako-
okno s hláškou-
OPRAVIT
Uložená data ve vadným/špatným sektoru bude ztracen.Doporučujeme Vám zálohovat před akcí oprava funkce/činnosti.
A teď co?Mám tam důležitá data to jako přijdu o všechno co bylo na hardisku,kdz6 d8m opravit?Já už doopravdy nějak nevím.
okno s hláškou-
REPAIR
Data stored in the bad sectors will be lost. We recommend you backup the drive before proceeding the Repair function.
Neboly tohle už pro mne bude hroší a mou špatnou angličtinu ale znamená to zhruba něco jako-
okno s hláškou-
OPRAVIT
Uložená data ve vadným/špatným sektoru bude ztracen.Doporučujeme Vám zálohovat před akcí oprava funkce/činnosti.
A teď co?Mám tam důležitá data to jako přijdu o všechno co bylo na hardisku,kdz6 d8m opravit?Já už doopravdy nějak nevím.
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- Seltsian-Void
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hlaska:Data stored in the bad sectors will be lost. We recommend you backup the drive before proceeding the Repair function.
Data ulozena ve spatnych sektorech budou ztracena.Pred spustenim opravy, doporucujeme zalohovat jednotku.
Takze, udelej si zalohu vsech dulezitych dat, to za prve.
Za druhe to nech projet jeste jednou pro sichr, za to nic nedas a pokud to netrva nak extremne dlouhu, ani cas Te to stat nebude.
Za treti, nech to opravit, pokud to opravit nepujde zkus format, ale to ztratis vsechna data, vcetne systemu (pokud je to systemovej disk samozrejme)
Data ulozena ve spatnych sektorech budou ztracena.Pred spustenim opravy, doporucujeme zalohovat jednotku.
Takze, udelej si zalohu vsech dulezitych dat, to za prve.
Za druhe to nech projet jeste jednou pro sichr, za to nic nedas a pokud to netrva nak extremne dlouhu, ani cas Te to stat nebude.
Za treti, nech to opravit, pokud to opravit nepujde zkus format, ale to ztratis vsechna data, vcetne systemu (pokud je to systemovej disk samozrejme)
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.
diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT 
- PavelSvoboda
- Nováček

-
Dobře tedy.Ale prosím tě to tedy znamená že je pevný disk poškozený fyzicky jako třeba plotny nebo elktronika nebo tak něco?
Nebo jsou poškozená jedn určitá data někde?
To jsem nepochopil.
Takže si to nějak zazálohuju,ale když dám tu opravu pak an tom disku nic nebude nebo bude ale nemusí tam být všechno,nebo jak tedy?
A ten format ten mě smaže všechno,ale jak tomu pomůže jestly tam nejsou špatná data le ej poškozený smotný pevný disk,teda hardisk?
Jak si to 100% ověřit?
Jak říkám užil jsme přímo testovací utilitu od výrobce disku
takže ho podporuje a před tím sjem testoval disk v HD Tune Error Scan.
Nebo jsou poškozená jedn určitá data někde?
To jsem nepochopil.
Takže si to nějak zazálohuju,ale když dám tu opravu pak an tom disku nic nebude nebo bude ale nemusí tam být všechno,nebo jak tedy?
A ten format ten mě smaže všechno,ale jak tomu pomůže jestly tam nejsou špatná data le ej poškozený smotný pevný disk,teda hardisk?
Jak si to 100% ověřit?
Jak říkám užil jsme přímo testovací utilitu od výrobce disku
takže ho podporuje a před tím sjem testoval disk v HD Tune Error Scan.
mé odpovědi.
mé odpovědi.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
sektor je nejmenší fyzicky adresovatelná část disku na plotně, typicky má velikost 512 bajtů. ten SW ti bohužel nepíše kolik vadných sektorů tam máš
každopádně - opravit ty WINDOWS bych se snad ani nesnažil, respektive můžeš to zkusit, ale pokud máš na tom disku nějaký důležitý data, nejdřív si je vypal na DVDčko apod...protože stát se může cokoliv. jakmile tohle uděláš, tak
1) pokud je disk v záruce tak ho reklamuj
2) pokud disk v záruce neni, dej v tom datalifeguard opravu tech spatnych sektoru...a potom by měly wokna startovat, pokud ne, tak by měl stačit reinstall (netřeba čistá instalace asi).
každopádně - opravit ty WINDOWS bych se snad ani nesnažil, respektive můžeš to zkusit, ale pokud máš na tom disku nějaký důležitý data, nejdřív si je vypal na DVDčko apod...protože stát se může cokoliv. jakmile tohle uděláš, tak
1) pokud je disk v záruce tak ho reklamuj
2) pokud disk v záruce neni, dej v tom datalifeguard opravu tech spatnych sektoru...a potom by měly wokna startovat, pokud ne, tak by měl stačit reinstall (netřeba čistá instalace asi).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- PavelSvoboda
- Nováček

-
MaWa -děkuju ti za nějaké ty informace.Takže mě nezbyde nic jiného než to celeé nakopírovat na ten půjčený nový hardisk image dělat nebudue jen vše nakopíruji.
No a pak spustím program od WD a až to dokončí a nahlásí vadný sektor dám ho opravit.Takže disk je tedy poškozený fyzicky,že?I když dám opravu a on ten sector vynechá a nebude tam ukládat stejně je to blbé že?Format mě toho také nezbavý když to je fyzické poškození.
Pak teda jak píšeš buď to půjde nebo ne.Jo disk je v záruce takže ho dám na reklamačku.Jediné čeho jsem si všiml je to disk IDE na 80žilovou kšandu,ale jak se strká do disku do toho konektoru,tak pouze na pravé straně když bych disk postavil k sobě že bych koukal přímo na ty vstupy na napájení a dat.kabel tak z pravé strany tam chybí kouske toho plastu černého,toho jak jakoby vede kšasnu když se tam zandavá datový IDE kabel.
Což určitě nemá vliv na funkc ani nemůže míti ale nevím jaktože to chybí ten mailný černý kousek plastu,nepamatuji si že bych užil síly nebo že by něco se ulomilo,odpadlo s diskem s etotiž nic nedělalo takže tomu nechápu.
Aby neřekly v prodejně že jsme si to udělal já.
Jinak disk je ale jak nový byl jak v bavlnce žádné přenášení otřesy a jiné.
A6 na ten kousíček plastu takového obalu kolem těch pinů pro datový kabel,tak na té pravé starně chybí pouze ten boční pravý plastík,jinak dole nahoře i vlevo je.Dufám že jsme to vysvětli ani vysvtělovat neumím.
No a pak spustím program od WD a až to dokončí a nahlásí vadný sektor dám ho opravit.Takže disk je tedy poškozený fyzicky,že?I když dám opravu a on ten sector vynechá a nebude tam ukládat stejně je to blbé že?Format mě toho také nezbavý když to je fyzické poškození.
Pak teda jak píšeš buď to půjde nebo ne.Jo disk je v záruce takže ho dám na reklamačku.Jediné čeho jsem si všiml je to disk IDE na 80žilovou kšandu,ale jak se strká do disku do toho konektoru,tak pouze na pravé straně když bych disk postavil k sobě že bych koukal přímo na ty vstupy na napájení a dat.kabel tak z pravé strany tam chybí kouske toho plastu černého,toho jak jakoby vede kšasnu když se tam zandavá datový IDE kabel.
Což určitě nemá vliv na funkc ani nemůže míti ale nevím jaktože to chybí ten mailný černý kousek plastu,nepamatuji si že bych užil síly nebo že by něco se ulomilo,odpadlo s diskem s etotiž nic nedělalo takže tomu nechápu.
Aby neřekly v prodejně že jsme si to udělal já.
Jinak disk je ale jak nový byl jak v bavlnce žádné přenášení otřesy a jiné.
A6 na ten kousíček plastu takového obalu kolem těch pinů pro datový kabel,tak na té pravé starně chybí pouze ten boční pravý plastík,jinak dole nahoře i vlevo je.Dufám že jsme to vysvětli ani vysvtělovat neumím.
mé odpovědi.
mé odpovědi.