Jakým programem udělat image původního disku?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PavelSvoboda
Nováček
Nováček

Jakým programem udělat image původního disku?

Příspěvek od PavelSvoboda »

Ahoj snažil sjme se hledat a jelikož jsme nechal opravit hardisk WD na kterém byly vadné sketory programem od WD,tak mě ten disk funguje a nastartovaly mě i na něm instalované Windows XP s evším všudy,takže jsem nový disk na kterém jsem jen prozatimně měl instalované Windows odpojil.
Teď bych ale rád udělal image disku starého s vadnýmy sektory na disk nový bez vad.
Jakým programme jednoduchým a spolehlivým to udělat?
Nechi žádnou bootovací disketu chtěl bych jednodušší
Windowsockou aplikaci kterou nainstalujua pod windowsama mě to zazálohuje všechno a vyberu kam ten image uloží.
Tady jsem četl něco o Norton Ghost,který na to asi bude ale dle popisu je to složité a vytváří to boot disketu a aještě to zabaluje.
Potřebuji udělat image abych měl obsah na novém disku a vše fungovalo vypadalo jako na původním,kde jsou vadné sektory.Díky moc.
Jsem tu nový,doufám že zapadnu.

Doufám že zde na tomto foru najdu odpovědi na
mé odpovědi.
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

normálně ten disk zálohuj v programu kterej je součástí Windows(ted nevim jak se jmenuje :( )a potom ten soubor co ti ten program vytvořil tak dáš obnovit ze zálohy a je to :wink:
můžeš si zvolit co chceš zalohovat.... :roll:
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Použij toho Ghosta. Je to velmi jednoduché. Záloha celého disku lze spusti přímo z windows. Ghost si sám najede do DOSu a provede zálohu, restartuje a zase v klidu najede do windows.
Nejprve musíš mít připojené oba disky. Jeden budeš zálohovat a zálohu budeš ukládat na ten druhý. V Ghostu dáš Backup, vybereš disk, u kterého chceš provédst zálohu a až se tě to zeptá kam ji uložit, tak vybereš ten druhý disk a někam si ji na něj uložiš. Doklikáš průvodce dokonce, ten tě nakonci upozorní na restart a ihned zrestartuje WXP, provede zálohu disku v DOSu a zase nabootuje do WXP a máš zálohu hotovou. :)
Hlavně se nespleť a místo Backup nedávej Restore !!!
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky bych to udelal Ghostem. :)
Jednoduché a skoro bez rizika.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakým programem udělat image původního disku?

Příspěvek od rumbo »

PavelSvoboda píše:Ahoj snažil sjme se hledat a jelikož jsme nechal opravit hardisk WD na kterém byly vadné sketory programem od WD,tak mě ten disk funguje a nastartovaly mě i na něm instalované Windows XP s evším všudy,takže jsem nový disk na kterém jsem jen prozatimně měl instalované Windows odpojil.
Teď bych ale rád udělal image disku starého s vadnýmy sektory na disk nový bez vad.
Jakým programme jednoduchým a spolehlivým to udělat?
Nechi žádnou bootovací disketu chtěl bych jednodušší
Windowsockou aplikaci kterou nainstalujua pod windowsama mě to zazálohuje všechno a vyberu kam ten image uloží.
Tady jsem četl něco o Norton Ghost,který na to asi bude ale dle popisu je to složité a vytváří to boot disketu a aještě to zabaluje.
Potřebuji udělat image abych měl obsah na novém disku a vše fungovalo vypadalo jako na původním,kde jsou vadné sektory.Díky moc.
skus "image for windows" ja som si tak pekne vo windowse urobil obraz celeho systemoveho disku a dal na novy.. bude presne taký istý, dokonca aj sformatuje disk a nastavi rovnaku velkost.. potom uz len upravit cez pm8.. :wink:
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“