GTA: San Andreas + NFSU2 - trhání hry - v čem je problém?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

GTA: San Andreas + NFSU2 - trhání hry - v čem je problém?

Příspěvek od robocop »

Moje Komponenty:
-Asus A7N8X-E Deluxe
-512 MB 420 MHZ
-Athlon XP-M 4000+
-HDD Seagate baracuda 7200ot 8MB 120Gb.ATA 133
-6600GT (500/1000@616/1229)

Ve hre GTA San Andreas mám pri rozlisení 640x480 uplne stejný pocet snímků jako na 1600x1200.
Program FRAPS ukazuje asi 50-60 snímků podle náročnosti okolí.
pri 50 snímcích za sekundu by podle me mel byt obraz celkem plynulý,ale presto se i na to nejnižší rozlišení trochu seká.

Nemohlo by to byt tím že nestíhá disk číst a zapisovat?.(mám ho zdefragmentovaný pomocí Q@Q Defraf Server 8.0)

Podobné problémy jsou i v Need for speed undergroun 2(například při výjezdu ze zatáčky,nebo v SA když otáčím panáčkem.)

Ramku sem mel i 1024MB,ale nepomohlo to ani o 1% !!!!!!!!!

Tak v čem je ten problém?

//shadow> změněn název threadu + move z nvidia grafik do her.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

zkusil bych preinstalovat ovladace na desku a na grafickou kartu (zkusit i nove nebo starsi ovladace), pokud by to nepomohlo, tak preinstalovat windows (nejlepe cista instalace)

//edit: zda se mi ale ze sis vybral spatnou sekci.. :?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Takovy z me strany asi trapny dotaz :oops: , ale nemas nahaodou nastaveny v options frame limiter. Jinak nevim, proc by se to sekalo..
Zkud jeste prubnout 3dmark 03 a 05 schvalne kolik bodu das..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Palec123 píše:Takovy z me strany asi trapny dotaz :oops: , ale nemas nahaodou nastaveny v options frame limiter. Jinak nevim, proc by se to sekalo..
Zkud jeste prubnout 3dmark 03 a 05 schvalne kolik bodu das..
Frame limiter v SA je myslím 25, takže tím to nebude.

Zkus ty Marky 03 a 05.
Goldnoob team proud member!
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

toto skoro nepozorovatelne sekanie v SA som si vsimol, tiez.Asi napicu engine.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Marek píše:toto skoro nepozorovatelne sekanie v SA som si vsimol, tiez.Asi napicu engine.
Jojo mas pravdu, nekdy se to poposekne i v nejnizsich detailech.. Opravdu to muze byt chyba hry, zkus ty 3dmarky a uvidis, jestli ti budou davat nizke skore nebo bude vsechno v pohode..
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

ja prece nic nevim
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

delta4 píše:ja prece nic nevim
?????

no k tématu mě se to taky seká a to celkem krutě i na min detaily,limiter je vyplý,zkoušel sem asi patero ovladaču na grafiku na desku taky a nepomohlo nic
nakonec sem to smazal :oops: :roll:
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Frame limiter omezuje presne na 25 FPS - tim to není.

No a Marky sou naprosto v pohode:
03 - 9450b.
05 - 4200b.

Jinak ta hra není moc náročná (rozchodil sem to na Ge 2MX400,Radeon 7000 plynule-jen ty zminované záseky)takže by to mohl byt ten Engine.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkus vypnout FRAPS ... já jsem kvůli němu měl problémy s výkonem :(
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Thellwin píše:Zkus vypnout FRAPS ... já jsem kvůli němu měl problémy s výkonem :(
Problémy s plynnulostí kvůli Fraps?To je hodně divný...
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

jak presne se ti ty games sekaj. nap
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Rajče píše:
Thellwin píše:Zkus vypnout FRAPS ... já jsem kvůli němu měl problémy s výkonem :(
Problémy s plynnulostí kvůli Fraps?To je hodně divný...
Jakkoliv to zní divně, tak je to tak. Někde tady by měl být i thread, kde jsem to řešil. Se zapnutým Frapsem jsem měl výkon skoro o 1/3 nižší ...
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

Mno na pomalej hardware to podle toho, co píšeš navypadá :D ale když nic, tak bych trynul přeinstalnout wokna :) vobčas to kompu dost uleví ;-)
už není :(
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo zasrajděný Wokna by mohla být příčina,ale ne taková,sice by spomalovaly ale ne takhle.Je zajímavé že máš stejný výsledek v 640x480 i v 1600x1200.Protože v 640x480 musí být zátež hlavně na CPU takže by to bylo tam,ale člověk se podívá co máš za CPU,takže tam chyba není.
Zkusil bych jiné drivery na zákl.desku,jiné drivery na grafiku.
Pročistit Windows a dát defragmentaci.
Podívat se na netu zda to není chyby hry nebo nějakého nastavení v grafice apříslušně pak postupovat např:něco tam editovat nebo stáhnout patch.
A když už bys byl vtom zkontroluj jak máš nastaven bios,i když v blbě nastaveném biosu by tam enbylo oproti Optimálnímu nastavení nějak brutální rozdíl,byl by vcelku malý.
Jo je možné ještě Vsync že máš zaplý nebo FPS limiter-ale tos psal že nemáš.Jo Fraps o tom jsem taky už něco slyšel teď nevím jestly neplácám ale mám dojem že mě na slabším pc to právě taky moc nejelo starší GTA a po vypnutí FRAPS to jelo líp,pak jsem ještě snížil vzdálenost vykreslování.
Jo zkus si nastavit Swapovačku.Mě to ve starém GTA dost pomohlo.
Nastav si ji sám a pevně ji dej nějakou slušnou hodnotu.
taky se podívej co vše beží na pozadí před spuštěním GTA a při běhu ho vyhoď klávesou do Windows a podívej se na zátež a paměť.Podívej s ehlavně na to co žere výkon CPU zda to je to GTA nebo ho má zvětší části ale něco na pozadí tam bere výkon.
Já měl jednou problém že mě běžel na pozadí prográmek a při hrání hry to bylo poamlé pak jsem kouknul a zhruba 15-20% žral program pak njaký naptrný prd jiné aplikace azbytek měla hra.
Nejlepší situace je když žere skoro vše žere hra,tedy zatěžuje jen ona processor pod nebo na100%.(Samozřejmě to trochu kolísá)
Toť asi vše co poradím
:wink:
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Luk píše:Jo zasrajděný Wokna by mohla být příčina,ale ne taková,sice by spomalovaly ale ne takhle.Je zajímavé že máš stejný výsledek v 640x480 i v 1600x1200.Protože v 640x480 musí být zátež hlavně na CPU takže by to bylo tam,ale člověk se podívá co máš za CPU,takže tam chyba není.
Zkusil bych jiné drivery na zákl.desku,jiné drivery na grafiku.
Pročistit Windows a dát defragmentaci.
Podívat se na netu zda to není chyby hry nebo nějakého nastavení v grafice apříslušně pak postupovat např:něco tam editovat nebo stáhnout patch.
A když už bys byl vtom zkontroluj jak máš nastaven bios,i když v blbě nastaveném biosu by tam enbylo oproti Optimálnímu nastavení nějak brutální rozdíl,byl by vcelku malý.
Jo je možné ještě Vsync že máš zaplý nebo FPS limiter-ale tos psal že nemáš.Jo Fraps o tom jsem taky už něco slyšel teď nevím jestly neplácám ale mám dojem že mě na slabším pc to právě taky moc nejelo starší GTA a po vypnutí FRAPS to jelo líp,pak jsem ještě snížil vzdálenost vykreslování.
Jo zkus si nastavit Swapovačku.Mě to ve starém GTA dost pomohlo.
Nastav si ji sám a pevně ji dej nějakou slušnou hodnotu.
taky se podívej co vše beží na pozadí před spuštěním GTA a při běhu ho vyhoď klávesou do Windows a podívej se na zátež a paměť.Podívej s ehlavně na to co žere výkon CPU zda to je to GTA nebo ho má zvětší části ale něco na pozadí tam bere výkon.
Já měl jednou problém že mě běžel na pozadí prográmek a při hrání hry to bylo poamlé pak jsem kouknul a zhruba 15-20% žral program pak njaký naptrný prd jiné aplikace azbytek měla hra.
Nejlepší situace je když žere skoro vše žere hra,tedy zatěžuje jen ona processor pod nebo na100%.(Samozřejmě to trochu kolísá)
Toť asi vše co poradím
:wink:
Tak swapovací prostor mám nastavený na 2GB.
Ted sem koupil dalsších 512MB ram a jedu ted na 1GB Dual CHaneel.-rozdíl žádný.
Je ztvláštní když se podívám do sparávce uloh tak to pri GTA SAn Andreas zere jen asi 370MB(v ddoom 3 650MB ram)

Ovladace na grafiku sem testoval různé.
I s vypnutým frapsem se to na 640x480 nepatrne trhá.

Zkusím NEW ovladace na desku.

V jiných hrách je rozdíl ve snímkovaní na 640x480 a na 1600x1200 dost znatelný.

To SA asi bude chtit nejaky opravny patch.ale zatím žádný nevyšel.

Jinak diky za snahu.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

K cemu mas swap soubor 2GB? to zrus!! kdyz mas 1GB RAM, swap file muzes i zrusit..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
bad guy
Nováček
Nováček

Příspěvek od bad guy »

mam GTA san andreas nastaveny na nejvyssi uroven detajlu rozliseni 800x600 s AA 1x
a nekde se mi to seka jako prase a de jenom na 15-20FPS
kdyz vypnu AA tak to de tak na 20-30FPS
ale kdyz dam rozliseni na 1280x960 s AA 2x a detajly uplne na minimum tak mi to de nadherne plynule i s vysokym rozlisenm a AA
ale to nastaveni detailu je znat nejsou stiny a auta v dalce cerny a silnice taky
nevite cim to je ze je to tak narocny?
neni to tim ze je to predelany z konzole?

predem diky
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

bad guy píše:mam GTA san andreas nastaveny na nejvyssi uroven detajlu rozliseni 800x600 s AA 1x
a nekde se mi to seka jako prase a de jenom na 15-20FPS
kdyz vypnu AA tak to de tak na 20-30FPS
ale kdyz dam rozliseni na 1280x960 s AA 2x a detajly uplne na minimum tak mi to de nadherne plynule i s vysokym rozlisenm a AA
ale to nastaveni detailu je znat nejsou stiny a auta v dalce cerny a silnice taky
nevite cim to je ze je to tak narocny?
neni to tim ze je to predelany z konzole?

predem diky
Ja som mal podobne vysledky takze mozno to je normalne(mame pomale masiny)
Predator256
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Predator256 »

a jaky mas wokna ??? xp ??

a kolik mas nastaveno virtualni pameti
a kolik taky mas :
L2-on board cache a internal data cache

//edit Thellwin - dva posty sloučeny do jednoho
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“