Velkej problem s PC .-((

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Velkej problem s PC .-((

Příspěvek od quicksilver »

Ahoj vsem a predem se omlouvam ... vlastim AMD 64 3000+ HT (Newcastle) 2x noname 512 MB DDR, Forton 350W, HDD Wester Digital 200 GB, 6600GT od Leadteku a zakladni desku :: K8N NEO Nforce3 od MSI .Trapeji me 2 veci .... je jen,ze se me nekdy stane ,ze vidim po obrazovce ... carky jako ,kdyz je nabourana grafika ,ale pri hrani her se me hra kousne a nejde nic jineho nez rezet.Grafika je v zakladu 900 a 500 netaktoval jsem ani jednu vec.Naistalovane XP s SP2 , nejnovejsi graficke ovladace myslim ... 70.50 o ovladace nejde.(Zkousel jsem i starsi a hra se me sekla)Zkousel hrat i na 640x400 a vsude LOW a stejne se to sekne.Dokonce jsem zkusil Flashnout bios mam tak tedka verzi :: 1.7 ta nejnovejsi a porad se me hra kousne.Zkousel jsem i biosu ruzna nastaveni a porad stejny problem.Ja uz ani nevim co mam stim delat.Ma nekdo prosim stejne problemy?Docela je i zvlastni ,ze bracha ma stejnou sestavu a jemu to jde uplne v pohode.Prosim poradte me nekdo uz nevim co mam stim delat.Ahoj :(
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

zkus nejdřív udělat testy pamětí a CPU (Memstest a prime95)
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

teplota cpu?
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Prave jsem dorazil z prace tak si ty programky stahnu a vyzkousim je.Jeste me napadla pitomost.Zkusit pri seknuti vytahnout mys z bedny.(ackoliv je to blbovina) a jeste tam nainstaluju od mysi ovladac.(mam XP) Mys me jde,ale porad sviti coz se me zda trochu divny.Jinak co se tyce teploty u procesoru ::: AMD 64 3000+ (Newcastle) mam tam za klidu 30° a pri zatezi 37° V Biosu me docela mate simnul jsem si toho prvne ... nastaveni myslim fekvence HT mam tam 4X je to asi Ok ,ale proc stim nemohu hybat? (Sekne se to pak v biosu) Bracha ma uplne stejny komp i novy bios 1.7 ,ktery jsem mu tam dal a jde mu stim hybat.Je me proste divny ,kdyz nekdy hraju tak po hrani se rozcarkuje obraz.(jako kdyby snad grafika nestihala (6600GT od Leadteku)Ale vypraveco testoval jsem i brachovu a slo to stejne (u neho je to OK) Mimo to Pameti jsou 2.5 Noname stejne udelal jsem pokus i s jednou za chodu a stejne se to pri hrani seklo.At hraju : Far Cry,San Andeas,Star Wars Commando nebo jakokoliv hru vzdy se jedna o seknuti (zamrznuti obrazu a je jeste slyset zvuk ze hry).Takze celkove me to dela :: zamrznuti a rozcarkovani obrazu.Pocitac jsem jinak stavel sam a jinak s nicim neni problem jen stimhle,ale uz jsem nekde na forech cetl stejny problem ... pry to dela zakladni deska,ale nedocetl jsem se jak se problem vyresil.Asi si stim zajdu za technikem :_( Ahoj ps: zkusim jeste ty testy pres ty programy.A instalaci mysi.(i kdyz je to treba ptakovina,aby me to mys zasekavala ,ale mam ji ... na pripojce od USB (rozdelavaci do kulateho) Ahoj a kdyby jste nekdo neco vedeli porad Te prosim.Dik Quick
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Mam dotaz jaky program je na mereni pameti ?? Dik
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

quicksilver píše:Mam dotaz jaky program je na mereni pameti ?? Dik
http://www.memtest86.com/
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

co ti to udela v 3dmarku sekne se to taky?
Jinak by to mohlo byt i zdrojem
....ze by to byl MELOUN
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Tak zdroj vyvracuji nebot mam 350W a kdyz tam mam rekneme :: 2x vetracek na bedne ,1x zdroj 12 cm ,grafika,procesor a na HDD (vetacek) tak tim to neni ,pac jsem to taky testoval : odpojil a mel jen Zdroj,grafiku a procesor pod vetracek (jinak by to ani neslo) A tim to nebylo stejne stejny problem a jo a teplota je pak jinak .... u procaku :: 34° v klidu a myslim nekde 41° za tezka.U grafiky 45° myslim za klidu a kolik za tezka jsem se nedival :-) .Delal jsem uz i test procesoru a slo to v pohode.Aspon me to tak vyhodnotilo ... zadny error nebo tak podobne.Tak zkusim test na pameti.Beztak stim sekanim a nebo stou rozhozenou grafikou to bude naka kujovina.Ahoj a diky za odpovedi.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“