Problém se spojením dvou PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
DaveD
Nováček
Nováček

Problém se spojením dvou PC

Příspěvek od DaveD »

Mám dva počítače (oba se systémem Windows XP Pro) a ty jsem propojil síťovými kartami. Na obou PC je jen jeden uživatel - účet (administator) bez hesla. Nakonfiguroval jsem protokoly TCP/IP, pracovní skupinu, jména počítačů, nasdílel jsem soubory a diskové jednotky, pomocí příkazu ping jsem otestoval připojení. Vše úspěšně. Ale když spustím Místa v síti-> Zobrazit PC ve skupině tak se nemůžu připojit k druhému PC. Hlásí mi to, že uživatel nemá oprávnění ("Položka //Computer není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Přihlašovací chyba: Omezení uživatelského účtu. Důvodem můpže být, že není povoleno prázdné heslo, omezení času přihlášení nebo zásadou vynucené omezení.") . Pak jsem zkusil zadat na obou PC přístupové heslo do Windows XP (v úživatelských účtech) a až pak to šlo. Chtěl bych se zeptat, to musím abych se připojil k druhému PC mít standardně účet (na obou PC) který je chráněn heslem? Počítače používám jenom já, takže je celkem zbytečné oba chránit heslem jen abych mohl sdílet jednotlivé soubory. Prostě bez přístupového hesla nenasdílím vůbec nic. Nevíte někdo jak to obejít, abych nemusel mít účet administator s heslem? Popřípadě mi napište, prosím, postup jak toho docílit. Díky.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zapni zjednodušené sdílení v sítích MS
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DaveD
Nováček
Nováček

Příspěvek od DaveD »

Díky moc, už to funguje. :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“