Problém s HDD u starší sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Problém s HDD u starší sestavy

Příspěvek od Stoobi »

Chlapi, mám tady nějakej starej PC, je v tom AT deska se 120MHz Pentiem. Potřeboval bych ho rozjet, ale po zapnutí projede test ram a PnP, ale nenabootuje disk. V Biosu to disk najde, ale prostě PC se dál než za tu "úvodní" obrazovku nedostane. Asi za minutě skočí hláška Hard Disk Fail nebo Secondary Disk Fail. Ať měním IDe kabely jak chci, prohazuju je, u jumpery na disku jsou dobře, tak prostě pořád to stejný.

neví někdo co s tím? Zkoušel jsem už i jinej disk a prostě nejde. Na jiným PC pohoda... :oops:
Díkes
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nema nejaky problem samotna doska ...... ( s radicom IDE.... ) ......
Pripadne ake konkretne disky si skusal.....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No taky mě to napadlo, ale ještě před nedávnem to jelo a od té doby to je stojí v koutě, takže nevím, co by se stalo.

A disky jsem zkoušel: WD 3,2GB (ten tam byl původně) a pak Quantum Fireball 4,3GB...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ze by odesel IDe radic?
....ze by to byl MELOUN
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Lord píše:ze by odesel IDe radic?
No to mě taky napadlo, ale zase v Biosu to ten disk "vidí", ale je to možný no...no asi budu muset sehnat jinou desku. :( Ale je mi divný, jak by to odešlo, když jen stál v koutě...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Reset biosu jsi asi zkoušel že jo? Napadá mě jedině jestli nemáš přehozenej disk mode (LBA na něco jinyho třeba large) ? Velikost je detekovaná správně?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“