UPDATE Kernelu
- Miroslav
- Začátečník

-
UPDATE Kernelu
Zajímalo by mě, jestli když updatuju system pomocí YAST tak jestli to nainstaluje i update jádra? Nebo musim ten patch stáhnout zvlášť a kompilovat jádro nebo ho nák nainstalovat?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Když děláš update, tak to pravděpodobně stáhne a nainstaluje novější zdrojáky jádra. Na tobě už je, abysis z těch starších překopíroval konfigurační soubor, pomocí menuconfigu doladil a pak klasickým způsobem zkompiloval a nainstaloval...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- tosuja
- Začátečník

-
Vidis, co to chce updatovat, ne? Jadro to klidne updatuje, zadne kompilace netreba.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To mu to tam nahraje předkompilovaný distribuční jádro ? To se mi nezdá. Tohle mi nějaká distribuce při updatu udělat, tak poletí, že se ani divit nestačí...tosuja píše:Vidis, co to chce updatovat, ne? Jadro to klidne updatuje, zadne kompilace netreba.

- tosuja
- Začátečník

-
Jiste, proc by ne? Updatovat jadro je stejne bezpecne jako updatovat glibc. Distribucni jadro ti temer nikdy (nikdy se mi to nestalo) nepreplacne tvoje jadro, protoze image se jmenuje obvykle vmlinuz-<verze>-<nejake dalsi kecy> a tomu odpovida i adresar s moduly a initrd image.
Abych pravdu rekl, nevim, jestli to dela Debian (spis ne, nic takoveho mi nedela), ale SuSE mi to v klidku udelalo.
Abych pravdu rekl, nevim, jestli to dela Debian (spis ne, nic takoveho mi nedela), ale SuSE mi to v klidku udelalo.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Mr.Genius
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si vanulu jádro. Máš možnost vlastní konfigurace a tím i zvýšení výkonu 
AMD Athlon XP 2000+, 768MB RAM DDR333 (2.0-3-3-6), MSI GeForce4 Ti TD8x64 (250/513@613), Zalman VF700 AlCu, Gigabyte GA7N-400SL, LAN Realtek RTL8139, 3COM EtherLink XL Combo, CDRW LiteON 52246S0F, Creative Inspire P5800 5.1, Cesko IrDA Receiver, SB Live! 24bit
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prdlajs. Distribuční jádra si musíš taky zkompilovat sám a v některých jsou docela zajímavé patchsety. Vanillou se nedá nic zkazit, ale třeba RedHat, nebo Gentoo jádra byly vždycky výborné.Mr.Genius píše:Stáhni si vanulu jádro. Máš možnost vlastní konfigurace a tím i zvýšení výkonu