Instalace Audigy
Moderátor: CageJ
- Jentzek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Instalace Audigy
Mam kartu Audigy a po instalaci WinXp se mi normalne zjevila ve spravci zarizeni.Priradil jsem ji tedy ovladac z Cd od Creativu-instalace i s aplikacemi nesla provest,pac mi to tvrdilo,ze nemam zadny creativ nainstalovany(i kdyz jsem ho tam proste videl).Po restartu se ale zvukovka nahle ztratila i s moji TV-kartou od Leadteku(tu zatim neresim) a kdyz ji(zvuk.) dam do jineho PCI tak se problem opakuje-zjeveni a zanik.Je potreba,aby se zjevila alespon jako zvuk. adpater jinak zadny ovladac nejsem schopen nainstalovat.Nebo existuje nejaky,ktery si ji najde?Pomozte pls. 
MB: I-875P Neo,P4-3,2GHz(NW-HT),1024MB,G-Force 6600,HDDSeagBarr ...200+80GB
Mandriva Linux
Mandriva Linux
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

- eddie
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, ona toho zase tak moc neumí...eddie píše:podle me jsou originalni ovladace znacne nepovedeny. jestli chces z te zvukovky dostat vsechno co umi tak si stahni kX drivers, teda pokud tu kartu rozjedes..
//Edit : vidí jí BIOS ? Měl by jí ukázat v tý tabulce při startu, pravděpodobně jako Multimedia Controller (nebo Device, teď nevim) s patřičným Bus ID, Device ID a Vendor ID... Pokud jo, tak je to problém ovladačů, pokud ne, hledal bych ho v hardwaru.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Jentzek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dobrej napad s tim Biosem.Nejdriv tam opravdu nebyla,zkusil jsem ji vymenit za tv-kartu a tu to zobrazilo,zase jsem tam vrazil zvukovku a naslo to.Windowsy ji pote taky zdarne nasly tak sem ji priradil ovladac ale instalace skoncila modrou smrti od te doby se mi ji v Biosu nepodarilo najit.Stejne tak jakoukoliv jinou kartu v PCI.Jeste pred tydnem to krasne slapalo,karta funguje aj tedka-stejne tak urcite i ostatni.Myslim ze na vine je Bios pac si nacita karty jak se mu zachce-objevilo se to az po tom co sem dal Defaults-to bylo jednou,ale po dalsich pokusech s vynulovanim nic....Mel jsem trosku problem s procesorem tak sem prohodil par jumperu podle manualu a v pohode.Taky sem Bios upradoval za nejnovejsi verzi,ktera ty karty ale nebere.To je jeho jedinej problem.Integrovany zarizeni bere vklidu.Nemel bych zkusit nakej starsi Bios??
Mandriva Linux
Mandriva Linux
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jeste bych zkusil procistit poradne PCI a ocistit karty. Jak jsou PCI otevreny bez karty, tak se do nich prasi a muze to delat drsny haluze. taky se mne to jednou stalo...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
- cabman
- Středně pokročilý

Já u biosu žádnou tabulku nemám, ale možná by stálo za úvahu někde sehnat jiný disk a zkusit si na něj instalovat novou instalaci Win a uvidíš jestli to pojede jak má.
Nebo taková rychlovka je pročíst http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7747 a opatrně odstranit staré ovladače které mohou způsobovat konflikt (ale s tím dost opatrně) a pak to přeplácnout KX ovladačema - ty originál jsou fakt dost špatný.
Obě moje řešení odstraňují sw problém, pokud je problém v hw tak je to horší (podle toho biosu možná je). Ale i tak dej vědět pokud něco zkusíš.
Nebo taková rychlovka je pročíst http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7747 a opatrně odstranit staré ovladače které mohou způsobovat konflikt (ale s tím dost opatrně) a pak to přeplácnout KX ovladačema - ty originál jsou fakt dost špatný.
Obě moje řešení odstraňují sw problém, pokud je problém v hw tak je to horší (podle toho biosu možná je). Ale i tak dej vědět pokud něco zkusíš.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jentzek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem zjistil ze problem je nejspis v PCI slotech,ktery sou vychrmlany.Karty me to nacte pouze v urcite poloze a ta se neda moc dobre stabilne udrzovat.Jakmile ji bios najde,windowsy ji bez problemu nainstaluji.Pak staci s kartou nechcte trochu pohnout a je to v riti.Tos pro tohle uz moc pomoci nebude...
Ale co karta je v jinym komplu a taky hraje grandozne
Ale co karta je v jinym komplu a taky hraje grandozne
Mandriva Linux
Mandriva Linux
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ještě, než vyměníš desku, zkus ty sloty pořádně vyfoukat stlačeným plynem (prodává se normálně ve "sprejových" pixlách). Přijde mi to divný, protože jsem se nikdy (ani u nejstarších desek pro 486 a první Pentia) nesetkal s tím, že by sloty neměly kontakt kvůli nedostatečnému napružení... Prach a bordel na kontaktech, to znám, ale tohle jsem ještě neviděl...Jentzek píše:No tak jsem zjistil ze problem je nejspis v PCI slotech,ktery sou vychrmlany.Karty me to nacte pouze v urcite poloze a ta se neda moc dobre stabilne udrzovat.Jakmile ji bios najde,windowsy ji bez problemu nainstaluji.Pak staci s kartou nechcte trochu pohnout a je to v riti.
The problem has been eaten.

- Jentzek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: