Zavrit dvirka mechaniky

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zavrit dvirka mechaniky

Příspěvek od Paolo.n »

Ptal jsem se uz na konkurencnim foru, ale zkusim to i tady 8-)
Jsem ted po reinstalaci XP (SP2), a zmizela tahle moznost z kontextovy nabidky. Pred tim na SP1 jsem moh mechaniky otvirat i zavirat z menu. Da se to nekde aktivovat? Po netu jsem nasel akorat nejaky extra softy, ale to jsem pred tim nemel a taky to fungovalo. A i v praci na W2k SP4 mi to maka. Takze si myslim ze to bude nejaka drobnost, system jako takovej to umi, jenom to neni v tom menu. Mozna neco v registru...??
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

myslím, že tuhle featurku přidává nero. jinak CD eject - pomocí klávesové zkratky nebo Total cmd to umí taky
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Nero mam nainstalovany, tim to neni. Ona to umi spousta programu, to jo, ale jak to vykoumat a pridat do ty kontextovy nabidky?
Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,3 GHz, GIGABYTE X38-DQ6, 2x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample @ 700/2000 MHz, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, NOKIA Multigraph 446 Xpro 19", Logitech MouseMan Dual Optical.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Měl bych berličku která využívá jednoho příkazu Nera.

1. otevři registr příkazem regedit
2. najdi klíč HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
3. v klíči shell utvoř nový klíč s názvem co chceš mít v nabídce (třeba Otevři dvířka H)
4. v tebou utvořeném klíči Otevři dvířka H udělej nový klíč command
5. po klepnutí na klíč command se ti v pravém okně regeditu objeví výchozí hodnota. Na tu poklepeš a do editačního chlívku napíšeš
cesta k nero\Nero\nerocmd --drivename písmenko mechaniky --eject
takže například:
f:\programy\ahead\Nero\nerocmd --drivename h --eject
6. pro zasunutí mechaniky postup zopakuješ s tím, že popisek pojmenuješ třeba Zasuň dvířka H a v příkazu zaměníš --eject za --load

Jako co si budem povídat má to mouchy. Totiž při tomto zápisu není popisek v menu vázán na konkrétní mechaniku, ale nad všema mechanikama je stejný a při víc mechanikách by to mohlo být nepřehledný.
Ale jinak to jede - zrovna jsem to otestoval a zkusim to doladit.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Paolo.n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo.n »

Jo, tak tohle funguje, ale jeste jsi me tim prived na jednu myslenku :idea:. Jdu se pohrabat v registru SP1 8-)
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Thomas2425 »

cabman píše:Měl bych berličku která využívá jednoho příkazu Nera.

1. otevři registr příkazem regedit
2. najdi klíč HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
3. v klíči shell utvoř nový klíč s názvem co chceš mít v nabídce (třeba Otevři dvířka H)
4. v tebou utvořeném klíči Otevři dvířka H udělej nový klíč command
5. po klepnutí na klíč command se ti v pravém okně regeditu objeví výchozí hodnota. Na tu poklepeš a do editačního chlívku napíšeš
cesta k nero\Nero\nerocmd --drivename písmenko mechaniky --eject
takže například:
f:\programy\ahead\Nero\nerocmd --drivename h --eject
6. pro zasunutí mechaniky postup zopakuješ s tím, že popisek pojmenuješ třeba Zasuň dvířka H a v příkazu zaměníš --eject za --load

Jako co si budem povídat má to mouchy. Totiž při tomto zápisu není popisek v menu vázán na konkrétní mechaniku, ale nad všema mechanikama je stejný a při víc mechanikách by to mohlo být nepřehledný.
Ale jinak to jede - zrovna jsem to otestoval a zkusim to doladit.
Zajímalo by mě, jestli se dá odstranit to okno příkazovýho řádku, který tam naběhne když otevírám a zavírám tu cdromku. Moc se mě to nelíbí, tak by mě zajímalo, jestli se to nedá nějak "zamaskovat"
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zkus následující fintu:
cmd /C "f:\programy\ahead\Nero\nerocmd --drivename h --eject"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“