Potreboval bych vytvorit par galerii s nahledama na www stranky a jsem linej to psat rucne tak shanim nejakej programek kterej to udela za me. Jako nasel jsem jich po netu dost, ale nevim kterej si vybrat a zkouset jich 10, to neni to pravy orechovy. Nejakej takovej modul ma treba ACDSee, ale ten nejak nefunguje (a je to v Jave takze to neumim opravit), vim ze to ma i Irfan, ale jeden prohlizec uz mam, tak nechci instalovat dalsi kvuli jedny funkci. Zkousel jsem STGThumbs a ten me taky nenadchnul - malo moznosti, pulku bych musel dopsat rucne.....
S cim mate kdo zkusenosti?
Co bych od toho potreboval (krome veci ktery jsou bezny):
- moznost nastaveni poctu sloupcu a rad nahledu
- moznost ramecku okolo nahledu
- moznost volby pozadi stranky ze souboru ("background.gif")
- ulozeni thumbnailu i full obrazku do urcenejch adresaru
Jasper píše:Udelej to v tom Irfanu. Vim ze uz mas jiny prohlizec obrazku, ale Irfan View je taky hodne kvalitni soft...
Sám jsem zastáncem Irfanu, ale tohle nezvládne - nemůžeš si určit rámeček, sloupce, ani pozadí stránky (pokud to nechceš dělat následně manuálně v kódu)
-jen aby tu nebyly zavádějící informace
Jasper píše:Udelej to v tom Irfanu. Vim ze uz mas jiny prohlizec obrazku, ale Irfan View je taky hodne kvalitni soft...
Sám jsem zastáncem Irfanu, ale tohle nezvládne - nemůžeš si určit rámeček, sloupce, ani pozadí stránky (pokud to nechceš dělat následně manuálně v kódu)
-jen aby tu nebyly zavádějící informace
Pocet sloupcu tam nastavit jde a ten background.gif by tam sel dopsat jednim radkem v kodu. Ten ramecek sem myslel ze tam je, ale asi sem se spletl...
Toz tak jsem zkousel jeste ten Tinystone a taky to nema uplne co bych potreboval a ZME, tam si nenastavim vubec nic. Tak to asi stejne budu muset delat tak ze si vytvorim (nebo nekde obslehnu) nejakou sablonu a obrazky upravovat davkove ve Photoshopu.
Mám nejlepší zkušenost s tím že webové stránky,galerie pěkně vypadající se dají úplně jednoduše udělat v Zoneru Media Explorer.
Mám verzi 5 i 6 u obouch během minutky jsme měl vytvořeno.Prostě chcš-ly to mít jednoduchý a pekný jdi do Zoneru.Mám dojem že na webu jsou zadarmo ke stažení starší plné verze tedy asi verze 4-ale nejsem si jistý zda ta 4ková verze umí dělat galerky.Ale 5ková i 6ková verze to umí určitě.Hledej...
Naposledy upravil(a) Luk dne pon 11. črc 2005, 12:58, celkem upraveno 1 x.
Jo, milosh-i
je to možné že i novější verze dávají na cd,vím že je dávají furt jako trilaky ale full verze dost možná dávají také už i na cd.
Časáky jako Pc World,Chip,Computer a jiné,je to možné.
Ale já už je neodebírám,takže nevím.
Třeba tady je verze Professional na ozkoušení,ty 5ku a 6ku Prof mám ozkoušené.
A tady je ke stažení freeware takže funkční plná časově neomezená verze:
Ale mám ten dojem že vytvářet web galerii umí jen verze Professional
a toto je verze Classic.Takže základní práci s tím uděláš azadarmo jenže ten web,hmm
Můj osobni je tip je Arles image web page creator - http://www.digitaldutch.com/arles/download.htm (webovky sice dojem neudelaji ale program to dožene) , V programu jde nacustomizovat uplne cokoli a pro uplne fajšměkry je tu možnost zeditovat si html šablony podle kterých to generuje, takže potom ten prográmek nemá chybu, Fakt cool. Doporučuji