LAN , lokalny PROVIDER , problemy

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

LAN , lokalny PROVIDER , problemy

Příspěvek od MaTTo S »

Byvam v Bratislave , Petrzalke je tu lokalny provider ktory poskytuje INET po sieti LAN a v zmluve ktoru mam s nim podpisanu ma podciarknute ze sucastou pristupu k sieti je aj to ze sa mame vidiet na sieti a medzi sebou vymienat data ako chceme . - to som trochu zjednodusil 8-)
Mno a teraz nasledovny problem na tejto sieti je asi 1500 ludi a viem ze useky siete su delene podla lokalit cize ja na sieti vidim tak asi 20 skupina a neviem kolko ludi je to ako nasa lokalita - to je v poriadku . Ale dost casto sa nam tu stava ze chcem si pozriet okolitu siet a namiesto toho aby sa mi zobrazili setky skupiny a mi zobrazi len jedna v ktorej som ja t.j. WORKGROUP alebo su tam tri skupiny WORKGROUP a este nejake .
Ale ani tie nejdu otvorit . Ak ich chcem otvorit mi to vypise ze nemam prava na pristup do siete alebo ciel neexistuje ci co to windowsy furt trepu v tej tabulke . Mno a toto sa nam stava vcelku casto . A najhorsie je ze v nasom baraku mame od toho providera LAN s netom traja . VZDY !! nam naraz vsetkym padne taktok siet ze nejde vobec a vypisuje tie tabulky . A este kamos co byva tak 100 metrov oproti v panelaku tak ked mu volam aj jemu padne siet . Potom sa pripojim na DC HUB co tu mame a tam si chatujeme a odrazu zistim ze polovica ludi stade bezproblemov vidi moje PC !!! Cize tento problem postihne tak 60 % tej nasej lokality .
Provider najprv povedal ze je to kvoli mojmu OS ze v nom je zle nastavene ROUTROVANIE - tomu nechapem .... si asi vymyslel
A potom ze je to zalezitost OS ze oni s tym nic nemaju spolocneho .
No pochybujem ze by 150 ludom naraz padol OS este k tomu kazdy ma iny od W98 po WXP . A tym co to ide maju tiez rozlicne OS . Samo setci maju windowsy .
Aky mate na to nazor lebo mi si nevieme rady a siet je vcelku ziadana pri posielani vecsich suborov .
No dnes mi PROVIDER odpovedal ze robili rozsiahlejsie upravy v sieti a co nevidim zase mi nejde siet a zakazdym ked mu napisem ze mi nejde tak zdrhne z ICQ alebo sa vyhovara je to hruuza .
PROVIDER je CHASSCO a.s. - byvaly BANANATEL .
www.chassco.sk
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

osobně nechápu jak může provider něco takového jako viditelnost na síti deklarovat, stačí jediná mašina co začne dělat bordel se službou master browser (prohledávání topologie sítě) pak to do dopadá takhle
tj. provider si to nevymyslel a je nesmysl chtít aby se 1500 lidí vidělo na jediné síti, to nemůže rozumně fungovat
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ked vam padne siet tak to vypisuje ake tabulky? Inac co si ja pametam tak cca pol roka dozadu tie windowsacke zdielania behali uplne bez problemov, aj si mohol pozerat volne kto co zdiela...najlepsie to bolo prezerat cez soft borgchat ;-) osobne preferujem skor ten dc hub na lanke a ked ti nestaci, vela ludi tam ma svoje ftp, treba sa dohodnut :)

// este aby som nezabudol, chassco mi bezi nonstop bez akehokolvek padu kludne aj niekolko tyzdnov :) vypadky su potom max. jedna hodina..pohoda
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

pavel.minarik píše:osobně nechápu jak může provider něco takového jako viditelnost na síti deklarovat, stačí jediná mašina co začne dělat bordel se službou master browser (prohledávání topologie sítě) pak to do dopadá takhle
tj. provider si to nevymyslel a je nesmysl chtít aby se 1500 lidí vidělo na jediné síti, to nemůže rozumně fungovat
No to je tiez providerova specialita .... v zmluve deklaruju viditelnost na sieti ... vecsinou nefunguje , deklaruju DC HUB zozaciatku bol a potom tri mesiace nic a same vyhovorky ze uz sa na nom pracuje len to trvalo celu vecnost terza je uz novy konecne ..
aa k tej tabulke mno ::: Obrázek
Think service engineer .
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no za tuhle chybovlou hlášku těžko může provider, aby ses dostal na síťové prostředky tak to taky musí Ti, kterým ty prostředky patří umožnit
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

pavel.minarik píše:no za tuhle chybovlou hlášku těžko může provider, aby ses dostal na síťové prostředky tak to taky musí Ti, kterým ty prostředky patří umožnit
presne. To nie je chyba providera.To ti musi dat povolenie dany uzivatel na sieti aby si sa mu hrabal v kompe...A k tomu hubu, to neboli vyhovorky, preprabali siet...a mimo to boli nahradne huby..
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

pavel.minarik píše:no za tuhle chybovlou hlášku těžko může provider, aby ses dostal na síťové prostředky tak to taky musí Ti, kterým ty prostředky patří umožnit
Lenze ak mi oni musia dat povolenie preco ked na to klikam tak 5 minut sa mi to uz konecne otvori lenze niekedy padne siet uplne ze ani moja vlastna skupina nejde otvorit . A niekedy nevidim skupiny vôbec no dobre provider to nemoze vyriesit ale potom by nemal v zmluve deklarovat to ze mame siet .. oni to tam dokonca nazyvaju tusim ze pristup do lokalnej siete KABINET ,,
ale co uz no treba si zvyknut ze siet ide par krat do tyzdna asi tu budem muset zacat robit FTP ked budem chciet po sieti presuvat data ...
Think service engineer .
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ještě jednou opakuji, master browser - počítač zodpovědný za mapování sítě a domluva těch všech mašin v síti :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“