Mno a teraz nasledovny problem na tejto sieti je asi 1500 ludi a viem ze useky siete su delene podla lokalit cize ja na sieti vidim tak asi 20 skupina a neviem kolko ludi je to ako nasa lokalita - to je v poriadku . Ale dost casto sa nam tu stava ze chcem si pozriet okolitu siet a namiesto toho aby sa mi zobrazili setky skupiny a mi zobrazi len jedna v ktorej som ja t.j. WORKGROUP alebo su tam tri skupiny WORKGROUP a este nejake .
Ale ani tie nejdu otvorit . Ak ich chcem otvorit mi to vypise ze nemam prava na pristup do siete alebo ciel neexistuje ci co to windowsy furt trepu v tej tabulke . Mno a toto sa nam stava vcelku casto . A najhorsie je ze v nasom baraku mame od toho providera LAN s netom traja . VZDY !! nam naraz vsetkym padne taktok siet ze nejde vobec a vypisuje tie tabulky . A este kamos co byva tak 100 metrov oproti v panelaku tak ked mu volam aj jemu padne siet . Potom sa pripojim na DC HUB co tu mame a tam si chatujeme a odrazu zistim ze polovica ludi stade bezproblemov vidi moje PC !!! Cize tento problem postihne tak 60 % tej nasej lokality .
Provider najprv povedal ze je to kvoli mojmu OS ze v nom je zle nastavene ROUTROVANIE - tomu nechapem .... si asi vymyslel
A potom ze je to zalezitost OS ze oni s tym nic nemaju spolocneho .
No pochybujem ze by 150 ludom naraz padol OS este k tomu kazdy ma iny od W98 po WXP . A tym co to ide maju tiez rozlicne OS . Samo setci maju windowsy .
Aky mate na to nazor lebo mi si nevieme rady a siet je vcelku ziadana pri posielani vecsich suborov .
No dnes mi PROVIDER odpovedal ze robili rozsiahlejsie upravy v sieti a co nevidim zase mi nejde siet a zakazdym ked mu napisem ze mi nejde tak zdrhne z ICQ alebo sa vyhovara je to hruuza .
PROVIDER je CHASSCO a.s. - byvaly BANANATEL .
www.chassco.sk