Disk mrtvolou ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Disk mrtvolou ?

Příspěvek od Andreas »

Pri bezne praci na PC (surfovani) na me skocilo modre okno s textem. Restartoval jsem a ted mi to pise ze to nemuze najit disk a ze tedy nemuze nabootovat. Zkousel jsem menit pozice z mastera na slave a nic, pak jeste zmena napajeciho kable ze zdroje a take nic. Kdysi se mi to stalo, pak jsem vycistil spoje (IDE) a slapalo to (tady se to resilo http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=#6571987). Ted uz to nepomohlo, nemyslim si ze odesel disk, udelalo mi toto i den predtim a pak jsem jen vymenil napajeci kabel a v poho. Ted uz nic nejde. Muzete mi poradit co je za problem ? Disk mam IBM 40GB a na nem XP pro.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus disk v jinem PC
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Ehm... možná by pomohlo. kdyby jsi napsal co bylo v tom modrém okně :sad:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Tak to by teoreticky mohl být vadný disk.Pokuď si vyzkoušel jinou kšandu
a nic se nemzměnilo.Poslechni co dělá za zvuky,jestly vyluzuje nějaké nestandartní zvuky pak by to mohl být disk.
Pokuď jsi zkoušel na desce i ho píchnout jinam,nebo i jiné kšandy vše si měl správně a nezobrazí s ev biosu,mohlo by to nejspíš být hardiskem.
Pokuď by se ti oběvil ale hlásilo by ti to že tam není nahráty op.systém mohla se ztratit jen fat tabulka a nebo nemusela.
Pak bych ti dporučoval kdyby byl disk detekován na něj jen tak nainstalovat na zkoušku windows nebo lépe ho k někomu odnést připojit jako vedlejší disk a projet testy.
Můžeš zkusit Hd Tune ten stáhneš kdekoly na netu třeba stahuj.cz
nainstaluješ spustíš, a spustíš Error Scan pak uvidíš zda jsou všechna políčka zelená a je vše v pořádku nebo máš nějaké červená,což už není nejlepší.
Také můžeš zksuit daignostiku od výrobce disku podívej se bna web a hledej,nebo tady na foru jsou ěnkde snad i odkazy.
Tady jsem to vzal z textu psaném do velikána: MaWa
IBM / Hitachi - Drive Fitness http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm

Je možné že si disk teoreticky špatně chladil,škoda že nevíš
kolik měl teplotu při běhu.Vím že úplně ideální teplota je do
45°C při zátěži u některých hodně pečících disků o nějaký stupeň více.
Také by pro hadry nemělo být problém jet bezchybně i kolem 50°C.
Výše tedy kolem 55°C to už není moc dobré a vyšší teplota na hadru to už raději No comment :sad:
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“