Rozhozeá grafika ve World of Warcraft

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Blueapple
Nováček
Nováček

Rozhozeá grafika ve World of Warcraft

Příspěvek od Blueapple »

Zdravím,
občas se mi po čase hraní WoW stane, že se mi z čista jasna rozhodí grafika (viz http://sweb.cz/blueapple77/WOW.jpg ) a přetrvá to i po vyskočení do Win. Nevíte, čím by to mohlo být?? GPU mám Asus Radeon 9600XT 128 MB a CPU Athlon XP 2800+, nic z toho přetaktovaný a teploty mi nepřijdou nijak vysoký.

Díky!
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

toto mi dělaly všechny hry po přetaktování GK. Pokud však není přetaktovaná a teploty jsou OK tak leda zkusit ovladače. Jinak možná K odchází.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Problémy jsou pouze s touto hrou? Ještě můžeš zkontrolovat, zdali chladič sedí na GPU dostatečně pevně.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

klidne to muze byt i ovladacema, ale zrejme se ti prehriva karta kdyz hrajes zkus sahnout na chladic jestli neni moc nahratej :roll:
Blueapple
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blueapple »

Chladič je celkem v pohodě, má 50°C...když hraju Battlefield 2, tak je všechno v pohodě a karta se zahřeje mnohem víc bez jakýhokoliv poškození grafiky. I když jsem asi 4x po sobě spustil 3D Mark 2005 a GK se zahřála na 54°C jsem nic nepozoroval...asi to bude chyba ve hře, prej se to stává dost lidem po tom, co byl aplikovanej patch...

BTW, jak byste chápali tohle?? https://support.ati.com/ics/support/def ... =knowledge

Znamená to, že moje karta může mít teplotu v rozpětí 64°C-127°C?? :)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

127°C - V podstatě se jedná o krajní teplotu, kterou jádro ještě přežije, ale rozhodně bych nedoporučoval provozovat GPU při takových teplotách, protože životnost takto zatěžovaného jádra by nebyla moc dlouhá. 64°C je běžná provozní teplota...

//edit - Je to krajní teplota, kterou jádro s největší pravděpodobností již nevydrží.
//pro byp[NiNR] - Děkuji za upřesnění. ;-)
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne stř 13. črc 2005, 00:06, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Blueapple
Nováček
Nováček

Příspěvek od Blueapple »

Takže se svejma 50°C je chudinka grafka podchlazená :D
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

O "podchlazení" se dá hovořit při nějakých 20°C a níže. 50°C je naprosto normální teplota, tím se nemusíš zabývat.
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Blueapple píše: Znamená to, že moje karta může mít teplotu v rozpětí 64°C-127°C?? :)
Tech 127°C při té dochází k destrukci PN přechodů.... myslím že při takové teplotě už si toho moc nezahraješ...
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“