Bude mi stacit tento PC?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To Gron: Já nechápu, co tě k tomu vede, ale prosimtě proč tady píšeš nenormálně dlouhý příspěvky, když autor sám jasně řekl, že to chce srazit za co nejméně..předpokládám, že za jakékoliv ušetřené peníze bude rád. 754 Deska s PCIe + Sempron + Grafika PCIe.....a bude mít PC jako hrom...už se jděte fakt vycpat s těma dvoujadernejma CPU..on na to prostě nemá...
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

miso23 píše:Socket 939 je pre mna velmi drahy.Ak si si cital cely tento thread tak si si mohol vsimnut ze chcem comp do 20000 SK!!!

Zatial som si teda nasiel takuto zostavu :
MB - Microstar MS K8N NEO3 F (DFI neviem zohnat,nevadi)
CPU-AMD SEMPRON 2800+,soc.754
RAM-DDRAM 512 MB,CL 2,5 ,PQI
VGA-FX 6600,128 MB,PCI-E
HDD-Seagate Barracuda 80GB SATA
MON-CRT Philips 17",107S66,flat
CAS-ULTRAP T522B,MIDDLE,400W
cena-19988 ,- (tesne pod limit 8-) ) aj s klavesou a mysou

repro a opt.mechaniku mam,takze netreba.

OK???

A ten PC budem kupovat az v septembri(září),budu vtedy uz 64-bitove Semprony?A budu stat cca. tolko ako obycajne Semprony?
64 bitové semprony by mohly být tou dobou už běžný..každopádně ikdybys koupil teď obyč a potom dle situace koupil buď 64 bitový sempron nebo 754 A64...tak chybu neuděláš....zbytek sestavy....asi je podřízen účelu srazit to, co nejníž....odkud to budeš brát? z toho obchodu, co jsi mi dával odkaz na ceník?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

Neviem presne kde to kupim.To bol len tay orientacny cennik,aby som vedel co kupim.Pobeham po meste a dufam ze najdem aj nieco lacnejsie...A nebude stacit RAM od PQI popripade Legend ?Kingston je o cca 400 Sk drahsi(vid elko.sk :-) ) .Ale ved uvidime ako sa budem snazit na brigade a kolko mi na ten PC prispeju fotrovci :-) .
Gron4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gron4 »

Kup to nej...nej....nejlevnější a není co řešit. Servis PC určitě budeš míti za rohem. Já v takovém servisu pracuji 14 let.Dokonce největší v ČR a mohu ti říci,že už jsem toho viděl dost. Jestliže chceš šetřit,tak se není o čem bavit a jednoduše kup to nejlevnější. Vedle mne jsou na stole stohy papírů plné všemožných testů hardware.Já je studuji každý den,každý den jsem na netu a mohu říci,že mám za těch 14 let dostačující obzor o světě výpočetní techniky. Tím se nechlubím /pro meridia a jemu podobné odborníky/,ale jestliže jsi požádal o radu,tak jsem ti ji dal podle svých nejlepších zkušeností
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Gron4 píše:Kup to nej...nej....nejlevnější a není co řešit. Servis PC určitě budeš míti za rohem. Já v takovém servisu pracuji 14 let.Dokonce největší v ČR a mohu ti říci,že už jsem toho viděl dost. Jestliže chceš šetřit,tak se není o čem bavit a jednoduše kup to nejlevnější. Vedle mne jsou na stole stohy papírů plné všemožných testů hardware.Já je studuji každý den,každý den jsem na netu a mohu říci,že mám za těch 14 let dostačující obzor o světě výpočetní techniky. Tím se nechlubím /pro meridia a jemu podobné odborníky/,ale jestliže jsi požádal o radu,tak jsem ti ji dal podle svých nejlepších zkušeností
Stoh papírů tam můžeš mít, můžeš v nich mít možná i přehled, ale to je tak asi všechno.....zatím jsi odcitoval pár testů a všemožné bludy o tom, jak tam půjde strčit dvoujadernej procesor..když nejsou žádné slušné aplikace ani na 64 bitů a zřejmě v dohledné době ani nebudou. A ty už argumentuješ aplikacema, který přijdou nevíme vůbec kdy.

Abych to shrnul 754: jednokanál u pamětí vůbec nevadí (dvoukanál je v reálu a v případě her tuplem k ničemu), končit bude patrně stejně jako socket 939, A64 se do něj dá dát taky, desky a procáky do něj jsou mnohem levnější a stále vynikající, nevýhodou je poněkud vyšší cena grafik v segmentu mainstreamu (ale to se dá vykompenzovat nákupem desky 754 s PCIe).

A co se týče budoucího upgradu...on bude mít PCIe grafiku a vše ostatní zřejmě půjde použít rovněž. Takže bude měnit zřejmě jen desku. To je vše..opravdu "citelná" výhoda 939 oproti 754. Jak já říkám, k upgradu desky je vždy důvod.

A jinak k autorovi...čekal jsem,že to budeš kupovat teď..ne až v září...to potom postrádá jakákoliv rada smysl..dva měsíce jsou dlouhá doba a to jsme potom tady x stránek mluvili o ničem. V tom případě si jasně počkej na 64 bitové semprony.
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

miso23 píše:Grafiku zoberiem asi ASUS alebo Leadtek.RAM mozno tu Kingston
S Leadtekem souhlasím, disk bych vzal Hitachi/Samsung a grafiku určitě jeden modul... Pořád nechápu to s tou grafikou, jednak nevím o tom, že je nějaká FX6600 a taky si neřekl co to je bez větráku jestli s pasivem nebo s heatpipe. Pokud s heatpipe, tak je to od Gigabytu a to bych možná taky zkusil, přece jen ticho je ticho :)...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Gron4
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gron4 »

Ach jo....Meridius :) Já se nesnažím někomu nutit svůj názor,jako ty.Jednoduše ho odkáži na testy /nechápu co máš proti testům,když je to klíčový prvek při výběru komponent.Lidé z mnoha časopisů se snaží každý den dělat plno testů pro lidi jako jsi TY a TY nad nima takto pohrdáš.Já si jich naopak vážím. Také si dost protiřečíš,protože v jednom příspěvku jsi mne napadl,že tam dávám plno odkazů na různé testy a zde naopak tvrdíš,že uživatele odkazuji jen NA PÁR TESTU. Tak já nevím. X2 do socketu 939 dát půjdou...to je fakt a ty s tím nic nenaděláš. Já jsem na to pouze poukázal a nechám už na uživateli...jak se rozhodne. Těmi bludy tedy nevím co míníš....ukaž mi je,ať zjistím,jaký jsi odborník a já ti na tvůj e-mail pošlu tolik materiálu,že píši pravdu /testy předních laboratoří na hardware,konzultace hardwarových odborníků - v angličtině,články ze světových PC magazínů....apod,že ti na to nebude stačit ani tvá 2GB schránka. Tak už prosím tě umírni svou povahu a než něco napíšeš,tak si pořádně prostuduj odborné články. Jinak se za to tvé slovní napadnutí nezlobím,kdyby tě to náhodou trápilo. :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To Gron: Máš pravdu...nijak mne to netrápí, protože jsem tě nijak nenapadl. Pouze jsem napadl tvoje rady..nic ve zlém. Jinak...dám ti jednu radu...příště zkus radit to, co autor využije..ne to, co bys využil ty.
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

Tak kupim ten co som tam napisal,OK?
A tu RAM-ku budem kupovat asi este neskor ako PC ak nebudem mat peniaze uz v září .Nebude vadit ak zoberiem zatial jednu 256 MB RAM(viem ze je to malo ,ale zatial postaci)zo stareho compu(v nom s dve RAM) ktory bude pretaktovany?
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

miso23 píše:Tak kupim ten co som tam napisal,OK?
A tu RAM-ku budem kupovat asi este neskor ako PC ak nebudem mat peniaze uz v září .Nebude vadit ak zoberiem zatial jednu 256 MB RAM(viem ze je to malo ,ale zatial postaci)zo stareho compu(v nom s dve RAM) ktory bude pretaktovany?
já nevím, pokud to budeš všechno kupovat až v září, tak je to zbytečný se jakkoliv vyjadřovat....kdoví kdy ty to vlastně nakonec koupíš a pak tu stejně založíš další thread.
miso23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miso23 »

Ja som chcel mat len aky-taky prehlad,v com by som sa mal orientovat...a to som uz zistil...

...takze vdaka
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

Ja budem kupovat v auguste asi za podobnu cenu...

-obchod s velkou ponukou a prijatelnymi cenami je npr. alzasoft.sk
je to inet obchod, ale v ba ma niekde pobocky a da sa to tam vyzdvihnut, takze nemusis platit postovne...
co sa tyka zostavy..
tam maju aj DFI .. aj tu pre 754 aj pre 939
takze radsej tu DFI zober..
- a 754/939 by som bral podla toho, ako to vidis na dalsi upgrade... ak v blizsej (nie blizkej :) ) buducnosti tak ber 754 + sempron...
ale ak si PC kupujes tak raz za 3 roky, tak by som radsej bral 939+a64
prave koli tomu 64bitu... ale mozno uz koncom leta budu aj u nas v predaji tie 64bit semprony...
pamat dokupis, lebo 512MB je malo... (aj na hry, aj na vela inych veci :) )
a grafiku by som bral nonGT a radsej nieco ine kupil... teraz imho staci aj nonGT verzia a grafiku novu kupit o pol roka/rok nebude problem... (ani tu staru predat asi..)
MB * CPU * RAM * GK * HDD
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“