Zkušenosti s nahrazením chladiče na NFORCE4

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

ještě bych se chtel zeptat když mi program píše teplotu sys tak je to čipset ???
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zalman na to jde, ale musis odlomit par tech kratsich zeber.sem ho tam mel...dokavad sem nekoupil ten WB co sem dal link...
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

a jakou si měl teda teplotu ???
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pred tim sem mel 53°C...ted mam v prumeru 42-43°C :twisted:
-=Ace=-
Nováček
Nováček

vysledek

Příspěvek od -=Ace=- »

pe_47 píše:vodníka ne !!potrebuju pasiv asi ten zelman bude nejlepší , ale fakt se bojim tý teploty.zkoušel to někdo poradně na ten nforce 4 ??? Jak ti to dopadlo -=Ace=- ???
Jak to dopadlo? No muzes se podivat na moji galerii.Pasiv horkej jako pes, speedfan sili a ukazuje teplotu 66 stupnu a nemam z toho dobry pocit..

Ted mi na to fouka 8 cm vetrak od Arctic cooling a je to tissi, ale ze bych byl nejaky spokojeny...
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... &pos=-4137
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

no to fakt dobře nevypadá :( tak fakt nevim
-=Ace=-
Nováček
Nováček

teplota

Příspěvek od -=Ace=- »

Na druhou stranu te musim uklidnit, ze mi pocitac ani jednou nezatuhl a stabilita zustala na stejne urovni jak s tim malym bazmekem..

A ta teplota ve speedfanu...

Rekl bych ze mi odeslo na desce cidlo, protoze kdyz mi na to ted fouka ten vetrak tak pasiv je relativne vlazny a porad to ukazuje 66 stupnu takze bych tomu moc neveril...
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

zkus neco jinyho nez speedfan hodne lidem ukazuje blbosti koukni ae na to v everestu
-=Ace=-
Nováček
Nováček

everest

Příspěvek od -=Ace=- »

TAk jsem zkusil ten everest a zadna zmena nenastala...

Speedfan je v tom tentokrat nevine...
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... &pos=-4302
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

no ja si myslim ze aux neni čipset a nebo snad je ????
-=Ace=-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -=Ace=- »

:-D No to ja nevim co to je, ale predpokladam ze to je ono...
Nebo ze by mi tam jeste neco tak topilo? :o
Snad ne :roll:
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

koukni se na mí teploty , ale fak se mi nezda to aux jako čipset protože bych měl 20 C http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... 3/]galerie
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

ee kdyz tu resite tech 7V proc to nedat jen na 5? tocit by se porad mel a to uz zadna prasarna neni..

+ mam nforce2 (MSI K7N2Delta2 - Platinum) a mam tam taky aktivni..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28601
neni to na ty fotce moc videt ale ten pasivek je asi centimetr vysokej an anem j eten aktiv..teplotu sem este na tom nemerilal epodle me by tam vubec bejt nemusel..jestli stim nekdo mate zkusenosti ;)
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

Huggi píše:ee kdyz tu resite tech 7V proc to nedat jen na 5? tocit by se porad mel a to uz zadna prasarna neni..

+ mam nforce2 (MSI K7N2Delta2 - Platinum) a mam tam taky aktivni..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28601
neni to na ty fotce moc videt ale ten pasivek je asi centimetr vysokej an anem j eten aktiv..teplotu sem este na tom nemerilal epodle me by tam vubec bejt nemusel..jestli stim nekdo mate zkusenosti ;)
no mezi nForce 2 a Nforce 4 je velkej rozdíl v teplote a my neresime tech 7 v , ale co je v everestu to aux :oops:
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

ja vim ze to je rozdil..ale nechtel sem kuli tomu zakladat novy tema..

+ to jen jak sem cetl ten zacatek se mi zdalo divny ze se furt hadate odbor/7V..kdyz jde dat 5..:)
pe_47
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pe_47 »

to aux bude asi monitor to alespon ukazuje everest,ale je divný proc by monitor mel cidlo (na co by tam bylo ? )
-=Ace=-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -=Ace=- »

pe_47 píše:to aux bude asi monitor to alespon ukazuje everest,ale je divný proc by monitor mel cidlo (na co by tam bylo ? )
Monitor? Hehe...to asi ne... :-D :-D To je hovadina... To je prece blbost...To bude ten chipset...Nezalezi na tom jak je to napsane v everestu....
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Mno taky mě štve ten hluk chladiče chipsetu...Zkusím to dát tedy na těch 7V :) Snad to pomůže :oops:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a upeces chipset.... doted nechapu uz nevim kdo to postnul ze ten vodni blok na ten chipset je moc drahej.... :lol: dotycny at se rozhlidne po netu a koukne se na jine varianty....jinak me napadlo dat tam toto:
http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=2965
Po male uprave by to slo urcite good...a podle toho co sem o nem cet by se na desku i vesel... :twisted:
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Flegy píše:a upeces chipset.... doted nechapu uz nevim kdo to postnul ze ten vodni blok na ten chipset je moc drahej.... :lol: dotycny at se rozhlidne po netu a koukne se na jine varianty....jinak me napadlo dat tam toto:
http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=2965
Po male uprave by to slo urcite good...a podle toho co sem o nem cet by se na desku i vesel... :twisted:
Mno problém mám v tom že grafika mi zasahuje až nad ten větráček(je proste moc dlouhá :( ) A větrák hučí jak při startu letadla :x Nějaké levné řešení? PS: Nic většího než je ten puvodní větráček mi tam nevleze..
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“