Maximální teplota ATHLONU 64 soc. 939

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Maximální teplota ATHLONU 64 soc. 939

Příspěvek od SHOCK_WAWE »

nevíte jakou maximální teplotu tento procesor snese(jádro winchester) aniz by se procesor poskodil ???
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Re: Maximální teplota ATHLONU 64 soc. 939

Příspěvek od PcBuh »

SHOCK_WAWE píše:nevíte jakou maximální teplotu tento procesor snese(jádro winchester) aniz by se procesor poskodil ???
85C
SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PcBuh píše:
SHOCK_WAWE píše:nevíte jakou maximální teplotu tento procesor snese(jádro winchester) aniz by se procesor poskodil ???
85C

tak tp je hodne, jednou mi prestal frcet vetrak na procu a mel teplotu 65 stupnu tak jsem se obaval jestli to neni moc a jestli by se mu nemohlo neco stat, tak tos me uklidnil :-D
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

SHOCK_WAWE píše:
PcBuh píše: 85C

tak tp je hodne, jednou mi prestal frcet vetrak na procu a mel teplotu 65 stupnu tak jsem se obaval jestli to neni moc a jestli by se mu nemohlo neco stat, tak tos me uklidnil :-D
To jsem rad :-D
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

PcBuh píše:
85C
A na to si přišel kde ? :?

socket 754
- Athlon 64 / ClawHammer ... 70°C
- Athlon 64 / NewCastle ... 70°C
- Sempron / Paris ... 70°C
- Sempron / Palermo ... 69°C

socket 939
- Athlon 64 / Winchester ... 65°C
- Athlon 64 / Venice,SanDiego ... 65°C
- Athlon 64 FX-51/53 "ClawHammer" ... 70°C
- Athlon 64 FX-55 "ClawHammer" ... 63°C
- Athlon 64 FX-55/57 "SanDiego" ... 65°C
- Athlon 64 X2 / Manchester, Toledo ... 65°C

//opraveny teploty
//opraveno
Naposledy upravil(a) Smith dne čtv 14. črc 2005, 13:15, celkem upraveno 2 x.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
SHOCK_WAWE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Smith píše: A na to si přišel kde ? :?

socket 754
- Athlon 64 / ClawHammer ... 70°C
- Sempron / Paris ... 70°C
- Sempron / Palermo ... 69°C

socket 939
- Athlon 64 / Winchester ... 70°C
- Athlon 64 / Venice,SanDiego ... 70°C
- Athlon 64 FX-53 ... 70°C
- Athlon 64 FX-55/57 ... 65°C (FX-55 s jádrem ClawHammer 63°C)
- Athlon 64 X2 / Manchester, Toledo ... 65°C

tak 70 stupnu? tak to uz me chybelo jen par stupinku, a co by se stalo kdyz by teplota presahla 70°C ?
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

SHOCK_WAWE píše: tak 70 stupnu? tak to uz me chybelo jen par stupinku, a co by se stalo kdyz by teplota presahla 70°C ?
Nastav si v Biosu , aby se při 65 vypnul Pc a jsi vpoho
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Winch, Venice, San Diego pouze 65 stupňů
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

zkracujte ty citace :devil:
Firefly píše:Winch, Venice, San Diego pouze 65 stupňů
no já jsem našel těch 70°C, ještě to radši ověřím.

Ale i tak, už 60°C je na takový procesor moc.

//možná je ta max. teplota revezi E (Venice, SanDiego) různá podle napětí
tohle je OPN SanDiega 4000+
ADA4000DAA5BN

to první A je Vcore a znamená "variable"
druhé A je max. teplota a znamená taky "variable"

a max. teplota Winchestera je opravdu 65°C
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

A hlavne nezapominejte ze ta max. bezpecna teplota plati pro default Vcore.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Jiri Drak píše:A hlavne nezapominejte ze ta max. bezpecna teplota plati pro default Vcore.
Jsem nepochopil tok Tvých myšlenek. Chceš nám snad naznačit, že při zvýšení Vcore může o/cer kalkulovat s vyšší teplotou (joke)? :lol: Nebo chceš jen opisně připomenout, že zvýšení voltáže přináší i zvýšení teploty ? (předpokládám, že B je správně, i když ne docela neboť teplota procesoru se samozřejmě zvýší i samotným zvýšením frekvence byť s defaultním Vcore).
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Firefly píše:
Jiri Drak píše:A hlavne nezapominejte ze ta max. bezpecna teplota plati pro default Vcore.
Jsem nepochopil tok Tvých myšlenek. Chceš nám snad naznačit, že při zvýšení Vcore může o/cer kalkulovat s vyšší teplotou (joke)? :lol: Nebo chceš jen opisně připomenout, že zvýšení voltáže přináší i zvýšení teploty ? (předpokládám, že B je správně, i když ne docela neboť teplota procesoru se samozřejmě zvýší i samotným zvýšením frekvence byť s defaultním Vcore).
Ne Drak ma pravdu...

Kouni na tenhle graf:
Obrázek

No a pisou k tomu tohle: Transistor má definované průrazné napětí, což je hodnota napětí při určité teplotě, kdy dojde ke zničení transistoru, tj. zničení procesoru. Procesor snese i napětí vyšší, než je průrazné, ale teplota musí být nízká. Například Athlon 64 má definováno jako absolutní maximum 1.65V, přičemž v sestavě nVentiv MACH2 pracuje s napětím 1.75V... teplota je ale i při velkém zatížení maximálně kolem nuly.

Pro Athlon XP s jádry Thoroughbred / Barton se odhaduje tato závislost maximální možné teploty na napětí. Při 1.45V je možné dosáhnout až 100 stupňů, při 1.65V 85, při 1.8V se odhaduje maximum na 65 stupňů a při 2V někde kolem 45 stupňů. Extrémní napětí nad 1.8V ale nedoporučuji ani s dobrým chlazením, čip bude velmi trpět a napájení desky se téměř bude tavit.

BTW odkay na clanek ye ktrzho jsem cerpal je ve FAQu.......

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Firefly
Začátečník
Začátečník

nebudu polemizovat,

Příspěvek od Firefly »

Vycházím z vlastních zkušeností a ne z nějakého pojednání. Nakonec: vyzkoušej sám. Měření jsem opětovně provedl před malou chvílí: Winch3200 default, zátěž PCMark CPU test: 43 stupňů, 3200+@2400MHz 46 stupňů, v obou případech defaultní nastavení veškeré voltáže, VDIMM 2.7V v obou případech.
------------------------------
to Jirin a Drak: O.K. teprve trochu později jsem se zahloubal do tabulky a komentáře (Jirin) a pochopil repliku Draka . I'm apologizing for my misunderstanding.
DejF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DejF »

mno...otazka je jak dlouho musi byt CPU takove teplote vystaven nez se poskodi ... jsem schvalne zkusil oddelat chladic a sledoval teplotu ... jakmile to stouplo pres 90°C tak jsem nasadil zpet chladic a nic .. procak je porad fpoho ... a nebo jsem ficel na vyplem vetraku ... az se pak sam comp vypl ... ted nevim jaka tam je nastavena standart teplota v biosu na vypnuti ... ale dlouho to bylo nad vasi normu co tady pisete...takze si myslim ze se neni coho bat ... pokud to nezhavite takhle tu hodku ne-li vice...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

DejF píše:mno...otazka je jak dlouho musi byt CPU takove teplote vystaven nez se poskodi ... jsem schvalne zkusil oddelat chladic a sledoval teplotu ... jakmile to stouplo pres 90°C tak jsem nasadil zpet chladic a nic .. procak je porad fpoho ... a nebo jsem ficel na vyplem vetraku ... az se pak sam comp vypl ... ted nevim jaka tam je nastavena standart teplota v biosu na vypnuti ... ale dlouho to bylo nad vasi normu co tady pisete...takze si myslim ze se neni coho bat ... pokud to nezhavite takhle tu hodku ne-li vice...
když tu max. teplotu překročíš třeba na 1h nebo ne jeden den, tak se s největší pravděpodobností nic nestane, ale jakmile ten procesor budeš provozovat např. na 80°C měsíc, dva měsíce, půl roku ... tak se pomalu, ale jistě bude ničit - odpalovat (bude se mu snižovat výkon).
DejF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DejF »

Smith píše:
DejF píše:mno...otazka je jak dlouho musi byt CPU takove teplote vystaven nez se poskodi ... jsem schvalne zkusil oddelat chladic a sledoval teplotu ... jakmile to stouplo pres 90°C tak jsem nasadil zpet chladic a nic .. procak je porad fpoho ... a nebo jsem ficel na vyplem vetraku ... az se pak sam comp vypl ... ted nevim jaka tam je nastavena standart teplota v biosu na vypnuti ... ale dlouho to bylo nad vasi normu co tady pisete...takze si myslim ze se neni coho bat ... pokud to nezhavite takhle tu hodku ne-li vice...
když tu max. teplotu překročíš třeba na 1h nebo ne jeden den, tak se s největší pravděpodobností nic nestane, ale jakmile ten procesor budeš provozovat např. na 80°C měsíc, dva měsíce, půl roku ... tak se pomalu, ale jistě bude ničit - odpalovat (bude se mu snižovat výkon).
jasne ... souhlasim ... :wink:
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Smith píše: když tu max. teplotu překročíš třeba na 1h nebo ne jeden den, tak se s největší pravděpodobností nic nestane, ale jakmile ten procesor budeš provozovat např. na 80°C měsíc, dva měsíce, půl roku ... tak se pomalu, ale jistě bude ničit - odpalovat (bude se mu snižovat výkon).
No teda ja nevím ale to s tím pomalym odpalovaní se mi nezda.... ja sem si vždy myslel že když se tranzistor prorazí, zničí se se PN přechod teplotou (spíš hrozí u prescottu), tak nefunguje vubec.. a na ten průraz stačí i kratší doba než je sekunda... no a jestli je procesor schopen pracovat když mu umře pár tranzitorů to si jist nejsem....
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Já si myslím,že procesor musí umět pracovat i s vadným(proraženým) tranďákem. Vždyť 100% procesor snad ještě ani nevyrobily. Otázka je, že některý budou pro procesor asi trošičku víc důležitý než jiný(paměť, vypočetní jednotky,....), tak že asi tak.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“