zadratovanie CPU na vyssie napetie a starsia MB

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

zadratovanie CPU na vyssie napetie a starsia MB

Příspěvek od MaTTo S »

Mam dosku a CPU co je v podpise . Zrejme zozeniem lepsi chladic na moje CPU a kedze na novu dosku atd. momentalne peniaze nemam tak by som chcel zadratovat nozicky na CPU a zvysit napetie . Toto som uz robil ale mal som taky chladic co sa mi nezmestil do bedne a CPU som musel zadratovat tak ze sa zvysilo napetio o 0,3 V inak mi na 100 FSB nesiel ani za nic ... a potom mal frekvenciu 1050 Mhz bo nasobic ma 10,5 . Doska ma zvladat az 133 FSB CPU bol dobre chladeny a na northbridge nebol od vyrobcu ziaden chladic tak tam mam nalepeny maly pasiv ale fakt moc maly je horucy ale to by vadit nemalo prst na nom udrzim ratam tak do 50 stupnov .
Hlavne sa chcem spytat ako to zvysenie napetia funguje lebo som zadratoval nozicky a aj v BIOS-e ukazoval zvysene napetie ,, bol by som nerad ak by mi po tyzdni alebo tak odysli na doske kondenzatory alebo napajacie mosfety ... no CPU by to vydrzat mal lebo bude dobre chladeny north bridge ma zvladat 133 FSB tak 100 by malo ist v pohode cize sa obavam iba toho napätia ... aby mi to neodpalilo nieco na doske a vlastne ze na akom principe funguje to zvysenie
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Nazdar :D :D :D

Každé taktovanie na staršej doske zo sebou nesie určité riziko jej poškodenia. Vačšinou sa nestane nič, výnimočne sa nafúkne pár kondenzátorov, ktoré je nevyhnutné vymeniť a len zriedka sa stane, že by odišiel nejaký stabilizačný prvok (tranzistor, dvojdióda.....) ak áno, nie je problém vymeniť to. Ak dobre chladíš CPU, zaobstaraj si ešte lepšie chladenie Northbridge a môžeš kľudne spávať. :lol:
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: zadratovanie CPU na vyssie napetie a starsia MB

Příspěvek od Patton »

Toto som uz robil ale mal som taky chladic co sa mi nezmestil do bedne a CPU som musel zadratovat tak ze sa zvysilo napetio o 0,3 V inak mi na 100 FSB nesiel ani za nic ...
To je zajímavý. Celerony do hodnoty 766 MHz byly pro FSB_66, Celerony od 800MHz byly pro FSB_100. Proto mi přišlo divný, že tvůj CPU normálně nezvládne 100FSB, když deska dovede 133FSB.
Možná mi něco ušlo....

//edit Wilik - opraveno + mam stejnou otazku - jak je to s tim CPU, to cos napsal nedava smysl...
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“