Instalace Win98se na zformátovaný HDD
Moderátor: Loki5567
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Instalace Win98se na zformátovaný HDD
Zdravim, vytvořil jsem si spoušťecí disketu s MS-DOS, ale po nabootování z ní se nemůžu dostat na D, odkud bych spustil instalaci win98se. můžete mě někdo poradit...díky
Naposledy upravil(a) blandest dne stř 10. led 2007, 18:05, celkem upraveno 1 x.
- Jasper
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Allatutti
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to menu tam právě nikde není....a nenajde to ani E atd....Jasper píše:Kdyz nabootujes system z te diskety, tak se ti zobrazi takove menu, tam vybere ze chces spustit system s podporou jednotek cdrom. A pokud si mel cd mechaniku na D, tak ted se ti to o jedno misto posune, protoze do toho D se zavedou nejake podpurne nastroje nebo neco takoveho...
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
trochu podrobněji můj problém:
zformatoval jsem HDD 15GB FAT32, ale spoušťecí disketu s DOSem jsem udělal na jinym kompu pod WinXP,když to nabootuju z diskety tak to nenajde žádnou mechaniku ze který bych moh nainstalovat Win98se. mimo to jako alternativní řešení jsem ještě vytvořil v Neru bootovací CD s win98se, který se bez problému nabootuje, ale když spustim setup na instalaci woken tak mě to napíše že to nemůže zapisovat a nenajde to ani C.
zformatoval jsem HDD 15GB FAT32, ale spoušťecí disketu s DOSem jsem udělal na jinym kompu pod WinXP,když to nabootuju z diskety tak to nenajde žádnou mechaniku ze který bych moh nainstalovat Win98se. mimo to jako alternativní řešení jsem ještě vytvořil v Neru bootovací CD s win98se, který se bez problému nabootuje, ale když spustim setup na instalaci woken tak mě to napíše že to nemůže zapisovat a nenajde to ani C.
- cabman
- Středně pokročilý
1. Stáhni z internetu boot diskutu na Win98se (soubor se jmenuje třeba boot98se.exe) a na jiném pc jí podle instrukcí u souboru utvoř. Nebo si jí vytvoř v jiných Win98.
2. Nabootuj z ní s podporou cd.
3. Procvakej si písmenka musí ti fungovat fdd, hdd, cd a ramdisk.
4. Pokud chybí hdd tak spusť fdisk a zjisti stav. Pokud chybí cd tak to přeházej hw (na řadiči a jumperech).
5. Pokud vše funguje tak spusť z cd setup....
Dej vědět na čem se zasekneš.
4. Pokud chybí hdd tak spusť fdisk a zjisti stav. Pokud chybí cd tak to přeházej hw (na řadiči a jumperech).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- blandest
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
dík moc...bylo to tou disketoucabman píše:1. Stáhni z internetu boot diskutu na Win98se (soubor se jmenuje třeba boot98se.exe) a na jiném pc jí podle instrukcí u souboru utvoř. Nebo si jí vytvoř v jiných Win98.
- pavduf
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No já myslím, že pokud chceš dělat bootovací disketu na W98, tak ji musíš udělat v těch W98 a ne na WXP... (možná se pletu...)blandest píše:dík moc...bylo to tou disketoucabman píše:1. Stáhni z internetu boot diskutu na Win98se (soubor se jmenuje třeba boot98se.exe) a na jiném pc jí podle instrukcí u souboru utvoř. Nebo si jí vytvoř v jiných Win98.
Kamarádovi se stalo, že měl boot disketu W98 a nepodařilo se mu nainstalovat W98SE, když z ní nabootoval PC.
Toshiba Satellite
- Majo662
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Najlepsia je boot disketa z WIN98, koli tomu ze dokaze rozpoznat CD mechaniku. Disketa WINXP je tiez dopohody ale ozaj len na dojebcocotene XPcka
//Editova Cabman:
Disketa 98 vs. XP je naprosto něco jiného!
+ 98 natahuje do paměti (přesně RAM disk) pc DOS 7 a ovladače nutné pro porvoz pc -> po nabootování je možné s pc "normálně" pracovat v režimu DOS.
+ XP je jen zavaděč který nahrazuje spouštěcí oddíl hdd. Nic víc tato disketa nedokáže a samostatně (bez winXP na hdd) je nepoužitelná.
(jen tak aby bylo opravdu všem jasno)
//Editova Cabman:
Disketa 98 vs. XP je naprosto něco jiného!
+ 98 natahuje do paměti (přesně RAM disk) pc DOS 7 a ovladače nutné pro porvoz pc -> po nabootování je možné s pc "normálně" pracovat v režimu DOS.
+ XP je jen zavaděč který nahrazuje spouštěcí oddíl hdd. Nic víc tato disketa nedokáže a samostatně (bez winXP na hdd) je nepoužitelná.
(jen tak aby bylo opravdu všem jasno)
oravskyrockfest