AVIcka z fotaku na web

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
deivo
Začátečník
Začátečník

AVIcka z fotaku na web

Příspěvek od deivo »

Ahoj, rad by som material - AVIcka z fotaku hodil na svoju webovu stranku, ale v rozumnej kvalite a prijatelnou velkostou. Poradte. Aky postup zvolit, v com upravovat videa (software).
Diky.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Ve VirtualDubu to zkomprimujes do DivXu. Pohraj si s nastavenim kvality, aby ti vyhovoval pomer velikost/kvalita.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

VirtualDub praveze mam. Cesta: Video -> Compression. Tu su vsak uvedene same nezname formaty. Ziadny DivX. Na prehravanie filmov pouzivam AllInOne pack, takzde kodeky by tam byt bali. :sad:
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mozna tam mas jenom kodeky na prehravani. Myslim ze potrebujes "pro verze" Nebo naistaluj starsi verze divX (3.11 a myslim ze i 4) to mely v sobe.
Navic je mozny ze ti divX dekoduje Xvid nebo ffdshow - mozna bys mel naistalovat originalni kodeky...

Ps: Nejsem odbornik na video takze si nejsem uplne jistej ale u me to fungovalo :oops:
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Ano uz to slape :) Trebalo PRO verziu. Este by som sa chcel spytat, ako dostanem do videa nejaky text teda do rohu adresu www stranky,alebo lepsie logo.
Diky
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Ve virtual dubu - filters/logo ;-)
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Vdaka...uz to testujem. A ako sa ti podarilo, aby logo bolo ciatocne priesvitne, resp, aby aspon pozadie bolo priehladne. VirtualDub prijima len bmp a targa, ktore hodia do pozadia bielu farbu :(
jirik0
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirik0 »

Vytvor este jeden obrazek, stejne velkej, ve kterym budes mit to, co ma byt pruhledny cerne a to co ma bejt videt bile. Pak ve VirtualDubu filters/logo zaskrtnes Enable per-pixel alpha blending using alpha channel a este zaskrtnes use gray channel of secondyry image for alpha channel, u kteryho zadas cestu k tomu cernobilymu obrazku. A pak budes mit pruhledny logo.
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Vdaka za odpoved. Neviem ci robim nieco zle... Logo je krasne priehladne, ale problem je v tom, ze je gulate a kazdy obrazok je stvorec, takze kym logo samotne je super, rohy su biele, pripadne cierne :(
deivo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deivo »

Uz to maaaam :) Vdaka.
Este jedna otazocka na VirtualDub. Da sa otocit video o 90 stupnov? Kde? Ide mi o to, ze jedno video bolo fotakom snimane na vysku. Diky
jirik0
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirik0 »

Video otocis tak, ze das filters->rotate
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“