clanky a este k tomu zaletovyny... Diky za rady atd
Vodnik help
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vodnik help
Zdarec mam problemek s vodnikem cerpadlo neustale cvachta pac je v nem vzduch voda nikde neunika ,ale myslim ze to bude prumerama hadicek mam pcv vnitrni prumer 5mm cerpadlo EHEIM 1046 myslim ,ze hadicky maji mali prumer tim padem mensi prutok a cerpadlo to asi nemuze moc utlacit takym malim prumerem .. co myslite??? jo a ete problem s chladicim clankem cpu zda se mi ,ze je to nejaky trouchu ucpany co nevite o nejake kyseline co sezrala svinstvo uvnitr??(mozna rasy) dovnitr nevidim pac mam celo medene
- Vivec
- Středně pokročilý

- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Gr8 Vivec píše:co to je za blok? 5mm hadičky je fakt málo, ty řasy dostaneš dolů např modrou skalicí apod. to čvachtání může být i opotřebením čerpadla- jak je staré?
Muze mit kolem 1 roku ale opotrebenim to nebude zkusil jsem odpojit cerpadlo a pustit v umyvadle a vubec necvachtalo bylo absolutne tichy...myslim ,ze kvuli tak malimu prutoku do cerpadla nestaci dotikat voda dost rychle aby se celi zatopilo a tim padem je tam bublina.....
Jo a k tem blokum nikde na netu sem takovi nevidel takze nejspis homemade jak tady na foru rikate
- Vivec
- Středně pokročilý

- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Prave ,ze ja teprv zkousim co a jak fuja pac mi zitra dojde novy case tak to do nej nainstaluju rikas tyden a po jake dobe neslo cerpadlo slyset??? Kdyz sem to zkousel v tom umyvadle tak jen vrnelo a voda strikala celkem proudem... kdyz sem zkousel okruh tak z cerpadla porat unikaly mali bublinky a cvachtalo to tak jak to cvachta kdyz tam je vzduch noGr8 Vivec píše:mail mám v popise, jestli z čerpadla pořád utíkaly bubliny tak tam asi bude vzduch, drobnejch bublinek sem se zbavoval asi tejden takže bych to pořádně testnul. a předtim to nedělalo? jak to začalo?
- Vivec
- Středně pokročilý

tak to je jasný, máš tam vzduch, pořádně zahýbej hadičkama, a vůvec s tim dělěj psí kusy aby se to všechno dostalo ven- mě čerpadlo přesatlo čvachtat asi za hodinu ale pak ten tejden prostě utíkaly takový malinký bublinky
hlavně nazavzdušňuj v compu, vůbec toi nejde
máš nějakou dobrou expanzku vhodnou na odvzušnění?
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
expansku zatim nemam ale na ten test sem pouzil kybl myslim ,ze ten je sam o sobe taky expanska jinac se mi liby ta na www.galaxi.czGr8 Vivec píše:tak to je jasný, máš tam vzduch, pořádně zahýbej hadičkama, a vůvec s tim dělěj psí kusy aby se to všechno dostalo ven- mě čerpadlo přesatlo čvachtat asi za hodinu ale pak ten tejden prostě utíkaly takový malinký bublinky
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
expansku zatim nemam ale na ten test sem pouzil kybl myslim ,ze ten je sam o sobe taky expanska jinac se mi liby ta na www.galaxi.cz jo a co s tema hadickama mam tam nechat ty s vnitrnim prumerem 5mm nebo to mam nejak vymyslet aby tam byli 10mm??Gr8 Vivec píše:tak to je jasný, máš tam vzduch, pořádně zahýbej hadičkama, a vůvec s tim dělěj psí kusy aby se to všechno dostalo ven- mě čerpadlo přesatlo čvachtat asi za hodinu ale pak ten tejden prostě utíkaly takový malinký bublinky
Naposledy upravil(a) LordikCZ dne ned 17. črc 2005, 17:41, celkem upraveno 1 x.
- Vivec
- Středně pokročilý

ta neni špatná, doporučuju ale od Trodase- mám jí a je fakt skvělá, filtruje vodu a odvzdušňuje, a navíc můžeš dolejvat i za chodu
link http://reservoar.wz.cz/
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ ta je taky good rozmyslim se mezi tema dvema este uvidim tet bych se mel pokusit nejak docilit tichyho chodu cerpadla v obvoduGr8 Vivec píše:ta neni špatná, doporučuju ale od Trodase- mám jí a je fakt skvělá, filtruje vodu a odvzdušňuje, a navíc můžeš dolejvat i za chodu![]()
- Vivec
- Středně pokročilý

- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ehm, nezjistilo se náhodou, že po delší době začnou praskat..? někomu přeci praskla ne?Gr8 Vivec píše:ta neni špatná, doporučuju ale od Trodase- mám jí a je fakt skvělá, filtruje vodu a odvzdušňuje, a navíc můžeš dolejvat i za chodu![]()
- Vivec
- Středně pokročilý

o tom že by někomu praskla sem nic neslyšel...je to možný protože uchycení neni nejšťastnější ale jelikož je testovaná na několik atm (právě kvůli tomu že trodasovi prasknul Tank-o-matic) tak předpokládám že je v pohodě, problémy by asi nastávali když by voda měla veký teploty ale mě voda v okruhu nepřekročila nikdy 25 stupňů
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
S tim bohužel nic neuděláš. Jedině nějakej elox ale potom to (samozřejmě) nebude mít barvu mědi.LordikCZ píše:Zdar zadny jar nepomaha nevi plz nekdo cim ocistit med a nasledne osetrit aby se netmavla myslim ,ze vite co myslim kdyz si vezmete kousek ciste medi a dotknete se ji prstem tak casem to misto stmavne a voda a nic podobneho to nesunda diky za rady.....
Jinak měděnky se zbavíš kyselinou chlorovodíkovou (=solnou,HCl) ale to bys musel ty bloky odpojit a vyčistit jenom samotnou měď - přeci jen je to kyselina a ty trubičky by to nemusely vydržet.
Jinak se tomu dá předcházet různejma příměsma např. skalice modrá, fridex ale stejně ti ta měď nevydrří stále vyleštěná - prostě zajde ale netvoří se to svinstvo.
Ale o tom je tady dred a myslim že ne jeden.