Herni notebook

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Herni notebook

Příspěvek od Vodny »

Cau lidi potrebuju se zeptat jaky notebook bych mel asi vzit
kdyz si cas od casu zahraju nejakou tu 3D hru bylo by k dispozici
cca 40tis s DPH. Byl by to urcite Intel Pentium M na XX frekvecni.

Tak prosim radte diky.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

A co Acer TM 4102WLMi. Když si zvedneš RAM na 1024, tak máš super stroj!! A ještě ti něco málo zbyde :)
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

Nevim neznam tenhle kus vlastne neznam zadnej :sad:
ale mrknu se na nej doufam ze ho maj na CC :)
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

nasel sem ho a je v nem X700 jak je to ve srovnani s ATi R9700??
co je lepsi ??? sou nejaky testy nekde pokud jo prosim o link diky
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

X700 je novější, je lepší
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Xfiler
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xfiler »

Test najdes tady -> http://www.svethardware.cz/art_doc-FC34 ... D24B2.html a ta grafika je "lepsi stred" :wink:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842920

Tady ho maji,je fakt dobrý hlavně výkon.
Jak už bylo zmíněno X700 je rychlejší o něco,prostě trochu znát to je.
Jinak slabostí tohoto stroje co jsem našel je ramka zabrány jsou bohužel dva sloty a celkem má notes slušných a dostačujících 512MB.
Ale dobudoucna nebude na škodu zvýšit paměť na 1GB.
Tady bych to asi viděl pokuď bys chtěl přesně tento kus z Alzasoftu,vyndat jednu 256Mb paměť a druhou tam nechat a dokoupit k ní 512Mb paměť. Pochybuju že bys ukecal Alzasoft že tam chceš 2x512 ,že si to zaplatíš ať ti odečtou rozdíl těch 2x256Mb pamětí. :lol:
Zatím jsem jiný nenašel,který by se lišil pouze ve větší ram.
Na CC tuším že nemají přesně tento tip který ti tu byl doporučován.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

A co znacka rozhoduje nejak vcelku s mi libi PRESTIGO
protoze je bez OS.
Jaky preferujete znacky?
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo značka je základ.Hodně rozhoduje.
Takový rozdíl mezi ntb od IBM a třeba Medion je brutální.
Asi takový jako kdyby si dal na vyklizenou dálnici dvě auta a daly by závod. IBM by bylo Porsche 911 Turbo a Medion Škoda Felicia.kdo by asi vyhrál?Vem to samozřejmě jen jako takové hrubé srovnání,jen hříčku slov.
Já preferuji asi takto:
1. IBM,Dell,Toshiba

pak jsou ještě skvělé Sony a s těch levnějších cenově výhodných značek,nebo jinak řečeno za minimum peněz co nejvíce muziky je to:
Acer a Asus což nejsou žádné šméčka.

Rozhodně kvalitou moc neoplývají Medion o Clevo či jeho mutacích nebo spíše převlecích pod jinou značkou ani nemluvě.

Umax kvalitově taky zrovna nevyniká hodně se to tam liší kus od kusu,takže ty bych taky nějak nedoporučoval.

Ještě by se dalo mluvit o HP a třeba Fujitsu-Siemens ,rozhodně některé modely od těchto výrobců jsou vykonné a nejsou drahé navíc jsou i slušně kvalitní.Jinak tady u těchto dvouch značek platí- dělají poměrně kvalitní výrobky ale liší se to modelovou řadou a pak ještě trochu kus od kusu.
Naposledy upravil(a) Luk dne pon 18. črc 2005, 16:55, celkem upraveno 1 x.
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

Prestigio moc neznám, ale poměr cena/výbava/výkon se mi zdají lepší ACERy.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Prestigio jo já ho taky moc neznám.Vím že dává v základu záruku 36měsíců což je skvělé a jsou levné docela hezké a na ty parametry levné notesy.
Ale jinak mě nijak moc nikdy nelákaly.Co jsem slyšel asi to nebudou největší šmejdy ale stejně bych se do nich moc nehrnul. :wink:
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

IBM sou zatracene drahy :( :(
vydel bych to na nejakyho toho Acera.
PC pro zábavu:

Pomocník při práci:
kon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kon »

Luk píše:Jo značka je základ.Hodně rozhoduje.
Takový rozdíl mezi ntb od IBM a třeba Medion je brutální.
Asi takový jako kdyby si dal na vyklizenou dálnici dvě auta a daly by závod. IBM by bylo Porsche 911 Turbo a Medion Škoda Felicia.kdo by asi vyhrál?
podle me je v pomeru cena/vykon nejlepsi volbou acer a prestigo...
btw. k tomu srovnani porsche vs. felicia...to snad nemyslis vazne? :D
kdyz je postavis na stejnym zakladu, tak bych si nebyl moc jistej, ze to bude takovej rozdil...
rikas, ze nejlepsi jsou dell, toshiba atd, ale kdyz nemas zrovna moc penez na vyhazovani za tyhle ntb tak neni co resit...acer x prestigo.
jinak pls napis co maj tyhle tvy ntb vic nez tyhle dve znacky ve stejny konfiguraci 8-) zaruka 3roky u prestiga a jinak acer ma sice 1 rok, ale da se prodlouzit...
Athlon XP2500+@2800+ / ASUS A7N8X-X/ 2x256MB DDR2700 Kingston2.5T/ Leadtek A350XT 5900XT/ 80GB PATA MAXTOR, 8MB/ 250GB PATA Hitachi 8MB/ TEAC W540E/ DVD RW LG GSA 4667/ 350Wfortron/ LCD EIZO L557
nb: asus a6t turion x2 ml52, 1GB DDR2 667MHz, 7600 GO 256MB DDR2, 120GB/5400 HDD
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Víš to srovnání mělo být hrubé.Chtěl jsem tim říci jaký je zhruba kvalitový rozdíl mezi obdobně konfigurovanýma notesky asi takový jako je rychlostní rozdíl mezi výše psanýma vozy. :idea:
Jinak srovnávat Prestigio s Acerem bych raději nedělal. :-D
Ano Prestigio má záruku 3roky ale to je asi tak spolu z výhodnou cenou největší výhoda.
Rozhodně on chtěl vědět názory od lidí jaké prefrují značky a svoje favority které uznávám jsem mu napsal.
Pak jsem taky napsal že z levnějších je skvělý Acer a Asus.
Je proto i jasné že nesežene nadupaný herní Dell za slušný peníz.
Proto mu tady byl doporučovany značky Acer a Asus.
Třeba hlavně výše uvedený Acer a ten má záruku 1rok ale na Alzasoftu a s možností prodloužením na 2 až 3roky. :wink:

Mimochodem jestly jsi si nevšimnul na Alzasoftu je docela běžné že na některé notesy dávají záruku jen 1rok, a to i na IBMka a nejen na Acery.
Protože koukni na web CC tam běžně mají obdobné Acery se zárukou 2roky a dá se prodloužit na 3roky.
TZV: jsem mu psal jen kde ten model co chce mají,ne že ho tam musí kupovat.Určitě najde prodejnu kde ho budou mít s klasickou zárukou 2roky ale na CC jsem ho bohužel teda neviděl.
Ale u CC není problém co nemají sehnat- takže stačí když napíše nákupčímu a ten ho snad splaší. A basta. :wink:
kon píše: jinak pls napis co maj tyhle tvy ntb vic nez tyhle dve znacky ve stejny konfiguraci zaruka 3roky u prestiga a jinak acer ma sice 1 rok, ale da se prodlouzit...
Napíšu ti to:právě ta kvalita zpracování a celkově je největší rozdíl-ať už se jedná u některých horších značek o hrozné klávesnice,nebo kvalitu krytu,celkově životnost ntb a např i takové blbosti jako jak je uděláno chlazení ntb nebo jeho hlučnosta jiné.
Stačí si i takovou blbost poslechnout kdy u levných ntb dávají chlazení které není nejtišší,zkus si poslechnout IBM.Já takové levnější IBM viděl i slyšel v běhu např v Carrefouru kde ho měly.A prodavač mě ho jen tak znudy převedl to byl tichý chod ne jako některé levné ntb od levných značek,které v základu hučí snesitelně a při zahřátí větrák spustí naplno a hučí jak vysavač.A to zpracování i u toho levného IBM je skvělé, ne jako u některých horších značek....
PS:ať už napíšeš co chceš nebudu se tady na foru hádat,ani přesvědčovat.Akorát by se z toho stala písemná bitka a chudák Pavel by to musel cenzurovat :-D
Takže můj názor znáš a tvůj budu respektovat a budu mít klid,je to tvůj názor a každý ho může mít jaký chce.

Pro: Vodny
Takže jak říkám chceš levnější značku vybírej nejlépe z :
Acer nebo Asus ,pokuď by byl nějaký dobrý model můžeš zkusit uvažovat ještě trošku o HP nebo spíše Fujitsu-Siemens které se dají sehnat doopravdy slušně výkonné na hry za výborné peníze,ale spíše je to stavěné na AMD .
Až pak můžeš uvažova o Prestigiu,třeba s ním nešlápneš vedle.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pánové, vyvarujte se omylu, zákonem daná dvouletá záruka pro konečného spotřebitele není (a ani nemůže být) tímto omezením dotčena, tj. pokud si koupíš naťas na živnosťák tak seš firma a obchod je dle obchodního zákoníku a záruka se dá domluvit jakákoliv, pokud jsi osoba, tak prodejce nemůže záruku omezit pod zákonem dané minimum

když si koupíš Acer, tak je tam přiložen leták, že dvouletá záruka spotřebitele není dotčena a ten rok platí jen pro firmy :wink:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Ano Pavle to vím také že pro firmy a pro klasické uživatele je jiná záruka.Doopravdy máš pravdu spotřebitel má i na Alzasoftu na Acer i IBM delší záruku než 1rok,píší to dole a tam jsem to nečetl.
Máš Pavle pravdu i když nechápu proč to tak neuvádějí na webu Alzasoft u všech IBM? že by u těch drašších z vyšší řady platila 3roky záruka i pro firmy?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no záruka 3 roky bývá za příplatek a z mé osobní zkušenosti se ten příplatek nevyplatí, buď se to posere do dvou let nebo už neposere
+ některé produkty (jakože špička každého výrobce) mívají výrobcem standardně deklarovanou záruku 3 roky, proto by byl prodejce blbej aby tuto záruku ke zboží nenabídl (např. WD s diskama s 8MB cache apod.)
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Nebo tenhle ASUS a dokonce je bez OS jen má pomalejší disk.
http://www.nakupuj.com/index.php?sectio ... 2d55f0fe70
Insidel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

INSIDEL

Příspěvek od Insidel »

A co takhle ASUS A6VA ??? Pentium M 1,7 , 512 MB RAm, 80Gb Hdd 5400otáčekúmin, Ati X700 128Mb ram, bluetooth, infra, a webcam + micrák zabudovaný uvnitř výdrž pre 3,5 h a váha necelý 3 kila. Ja sem puvodně chtěl AcerTM 4102 are sere mě tam ta mechanika prej tam sou hrozný shity!!! nevypalujou a pak už ani nečtou( nechci čířit ¨poplašný zprávy- to jsem včetl na různých forech o tomto noteboku, řikam puvodně sem ho chtěl ale ted to vidim na ASUS!)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“