Teď jsem restartoval a jen nakouknul do biosu,hledám položku zda jde někde nastavit aby se neměnily otáčky na větráku na cpu ale abych je mohl dát aby byly furt na maximu.Tedy přes těch 4000rpm.
Teď mám teplotu kolem 48°C jsem chvilinku ve windows a zatím nestoupá.
Ale i tak chci větrák aby točil furt na max jak na to?
Není to někde tady?
No já nevím v pohodě říkáš jo?Já chci mít klid v duši a jistotu,takže chci pokuď možno otáčky na maximum.
Vím kde co se nastavuje v biosu, ale větráky nevím.Že by se nastavovaly tady jak jsem dal nahoře ten obrázek?
Jo je to v pohodě jo?Teď mám 50°C jen ve windows bez zátěže a to mám skvěle větranou bednu.Navíc ten blbý větrák schválně navolil málo otáček,kdyby jel na maximum procák by měl kolem 43°C.
Jak na to v biosu,please????
a co takto v core centre priamo navolit nech ide na 100%? teda neviem ako ty, ale ja mam v core centre dve moznosti, bud mam zakliknute cool`n`quiet, alebo si mozem nastavity manualne otacky na lubovolnu hodnotu, takze ak chces maximalne otacky daj to na 100% a hotova vec.
NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
no jo ale pokud to ovlivnuje bios tak s tim nic delat nejde...teda aspon na DFI to nejde....ale pokud by jsi tam nastavil natvrdo 40 stupnu tak by to melo porad valit na maximum
To s tim vytažením procu bych moc nehrotil, je to tim že ten heatspreader má velkou plochu, proto se to přilepí (u Athlon XP to nehrozí), stává se to i u pentií, obzvlášť s originální žvejkačkou, která je na boxu je to normální. A ta teplota je závislá i třeba na tom, jaký vedro máš v pokoji, jestli si to zkoušel někdy navečer a pak v rozpálenym bytě, tak ti to klidně 4 stupně rozdílu udělá. Arctic je dostatečně kvalitní pasta, v tom by problém bejt teda neměl. A ani u horší pasty by se nestalo to, že to vydrží 2 dny. Jestli se ti ta teplota zdá vysoká v porovnání s jinýma lidma, tak věř že v jednotlivejch procech jsoou dost velký rozdíly.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W