Windows XP dělají si co chtějí.Někdy jdou a někdy zasekávají

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

byp[NiNR] píše:možná se mi desky od MSI mstí:) za to že je nemám rad....
To bude ono... :lol:
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

0x0000007F UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Par informaci tady
http://www.microsoft.com/cze/windows/xp ... ot.asp#TSE
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.

:worship: diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT :worship:
Hitachi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hitachi »

Tak mám tu novou desku od MSI Nforce 3 250Gb Platinum technici mě na ni přehrály místo 1.5 ještě u sebe bios 1.6 verzi.
Další věc ,už jsem psal mám výborný zdroj,takže tam už chyba není v novým Enermaxu.Část dat jsem zazálohoval dal format a kupodivu pc na čistou instalaci windows xp+zone alarm+programy+kodeky jako ace mega codek+ovladace tentokrat z original cd primo od tech produktu (přeftím sjem užíval nejnovější z webu výrobce) s novou deskou+zdrojem jelo nádherně.Teda jelo 3 nebo dokonce 4dny bez jediného náznaku nestability nebo nějakého problému.Dnes ale dvakrát po asi necelé hodině zatuhlo,když jsem se koukal na stránky www.kaspersky.cz ,pak ani nenaběhly do windows,ale zamrzly ve výběru přihlášení uživatele.Pak nenaběhly ani do nouz.režimu.Nakonec jsem nastartoval pc v poslední známé konfiguraci a pc běží do teď.Tak nevím,že by špatný bios?Špatné ovladače na chipset?Nebo to že mám Ram ve třetím slotu?
Jak říkám na staré desce jsem testoval memtestem 86 a Ramky Kingmax dopadly bez jediné chybičky.Podle návodu MSI nepíšou problémy s paměťma v nějakém slotu a může se osadit modul kamkoly.Mám jeden 512Mb DDR433 modul.Co byste doporučily vy?
Pc je čistý žádné viry,červy,spam a podobně otestováno AV,Adwarem,Spybotem a manuálně vymazány cookies.
Z netu nestahuju žádné srágory.
Pc je chlazeno nádherně na disku mám kolem 45°C,na procáku kolem
43-46°C,ve skříni kolem 38-40°C ve windows např.teď při surfování tady na pctuning.Naposledy jsem aktualizoval Skype který mě ohlásil že už je novější verze,tak jsem ho přeinstaloval a pak jsem byl na webu na www.seznam.cz, www.kaspersky.cz
Tak podezření mám na bios,na slot mb pro ram,na drivery,na Skype a to už je asi vše.Od vás doporučení stabilního biosu a driverů?
Pc je krásná ale složitá věc.Když chodí jak má je to zábava když zlobí,je to trápení.
Hitachi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hitachi »

PS:nevím co za drivery mám teď.Mám drivery pro desku z cd od MSI,takže tipuju ovladače staré tak asi 6měsíců možná více.Jinak stáhnul jsem z netu od MSI ovladače 5.03 a od Nvidia 5.10, nevím které spíše použít.Na pc mám,na cd msi jsem zjistil toto:Package version 4.08 a Drivery version: Gart 4.12 ,Networking 4.14 , .SMBus 4.04 , IDE 5.10 ,USB tam není nic napsáno.
Potřebuju doopravdy stabilitu a žádné trable,doporučte nějaké.Také jsem četl v sekci Ovladače toto,nVidia nForce WHQL drivers 5.10 ale moc mě to nepomohlo.Píšou tam lidi že se nemají instalovat nvidia IDE drivery,je to pravda?Pokuď ano nebudu je pak odinstalovat,prostě je nenainstaluju,tuším že se mě to optá zda je tam chci.
Pc je krásná ale složitá věc.Když chodí jak má je to zábava když zlobí,je to trápení.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

1) RAMku hoď do slotu č.1
2) Otestuj HDD utilitou od výrobce HDD.
3) Odinstaluj NV firewall.

Pak se ozvi.
Hornblower
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hornblower »

mam novy stroj a mam s nim problem. Bohuzial nevyznam sa este dobre v Xp preto vas prosim o radu :)

a teraz k tym Xp. Vyssie ste si precitali zaklad mojho compu. S takou konfig by malo slapat vsetko v poho ale u mna nie. Programy ako bitspirit /zatial 2kova aj 3kova -najnovsia/ sa zacyklia, prestanu reagovat a zoberu cely vykon procaku. V spravcovy uloh vykazuje 100% zatazenost systemu hoci nic nerobim len som na ploche. Tak isto ked sa stahujem torrenty a popri tom hram mafiu sem tam trha/nemalo by/. Mam pocit ze je to vdaka torrentovym clientom ale nechapem preco. Sused stahuje este viac naraz cez 5 programov a vsetko mu ide v poho.
A este ak mate skusenost s programom vypress chat tak ten mi pre istotu vzdy po nabhenuti Xp resetne komp. Vyhodi nejaku obrazovku ale tu nestihnem precitat.
Prosim poradte cim to je zacina ma to pekne .... /uplne novy stroj k tomu so slusnym vykonom a sprava sa jak ..../

PC: MB DFI LP ULTRA-d, Ath 64 3000+ Venice, 2x 512 PC400 Corsair, Leadtek GF6600GT
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hornblower píše:Programy ako bitspirit /zatial 2kova aj 3kova -najnovsia/ sa zacyklia, prestanu reagovat a zoberu cely vykon procaku.
Máš BS povolený ve firewallu? Nebo zkus verzi 3.0.1.082. Link i moje čeština je na mých webových stránkách.
Hornblower
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Skusal som aj najnovsi a tak isto to mrzne. Vo firewalle mam povolene.
Teraz idem na azureuse ten sa momentalne nezackykluje.
Ked som hral mafiu zblblo vsetko aj mafia, aj azureus a aj explorer.

Presiel som benchmarky a vsetko islo v poho. Teraz uz len skusim Memtest a uvidim ci je hardware uplne v poho.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

To vypadá na nekompaktilibitu pamětí :( (Paměť může být OK, ale nemusí si rozumět s Tvojí deskou :sad: ).
Hornblower
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A ako to zistim ze su nekompatibilne? Zatial osm prebehol benchmarky ako 3dmark05 a aquamark3 a vsetko bolo ok. Chystam sa na memtest86.

Podla coho zistim ze su nekompatibilne ? Mam 2x Corsair PC400 Cl2.5 512MB.

Prosim napis
Hitachi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hitachi »

No tak pc zase zlobí ach jo.
Zavirované není,spam tam žádný není.
Mám podezření na tyto věci:reklamovanou desku za novu,dostal jsem možná šmejd?Nebo chce to dát ramky do jiného než 3slotu desce se to asi nelíbí.
Nebo pamět vyměnit za jinou značku.
nebo mám nějaké poškozené hardisky a nebo mám poškozený procesor.
A teď babo raď. :oops: Paměť můžu projet po přehození do jiného slotu Memtestem ale zas tam nebude žádný error a stejně 100% kompatibilitu nepoznám.Takže nevím jak ji teda poznám?
Další věc asi by to chtělo projet procesor Prime 95 což jsem dělal ale krátkodoběji,takže tentokrát dlouhodobě ale jak tam něco poznám to nevím,nevím jak bych tam poznal kdyby byl rpocesor v nepořádku? Navíc v tom testu torture nebo jak se jmenuje v překladu ten mučísí test.Tam se má spustit na test procesoru je prý vhodný,ale já nevím který z těch tří torture testů vybrat? Nechávám tam vnavolený ten Tusrture test co je navolen v základu.Další věcí bude asi odinstalovat Nvidia IDE ovladač a případně i Nvidia firewal,ale pochybuju že tam někde je Nvidia firewall- vůbec jsem je tam neinstaloval.
No a jestly si nerozumějí disky?
Jeden hardisk rychlý s 8Mb cache mám na ATA kabelu 80žilovým tuším že na hardisku jsem vybral aby si volil pozcii podle kabelu,takže se mě volí jako master a na něm je windows.Druhý disk je SATA a jumpry se tam nic volit nedá.Tuším že ten na Serial ATA ale nevím to určitě je něco jaku third Master nebo tak nějak se značí ty disky na SERIAL ATA.V biosu jsou mimo ty klasický základní jako je Primary Slave,Secondary Slave,Primary Master,Secondary Master tak nějak se to zančí zhlavy to přesně nevím tak až za nimy je další řazení a to je n rpo SATA zařízení tak tam je ten můj disk na SATA.Ten SATA mám na zálohu a na jiné ten první na klasickým kabelu mám na windwos,ovladač programy atd.

Jo pc docela běží ale většinou zpomaleně nabíhají windows,naběhne černá obrazovka s logem Windows kde běhají ty čárky které značí jakoby načítání.Ty běhají šíleně pomalu nebo se i a nějakou chvilku zastaví když tyto čekací muka vydržím vše už funguje rychle ja má.
Pa se ale občas počítač sekne zatím se restartoval snad jen zatím jednou sám.Takže moje nálada za ty týdny co furt nějak zlobí je asi (u tohohle pc bych to označil minimal stable.je zajímavé kolik lidí má Rock Stable pc ale já tam asi nikdy nebudu.... :x :sad:
Hitachi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hitachi »

Jo kdyby někdo chtěl odpovědět že to dělá zdroj nebo z.deska ale nečetl první stránku jen zopakuji-desku má vyměněnou za novou a zdroj už užvám taky nový a to špičkový a super výkonný Enermax 485W takže maximální kvalita.
A chlazení mám výborné dle teplot se nic nepřehřívá ještě nechávám pro jistotu i ofukovat hardisky a navíc mezi sebou mají mnoho místa.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“