Stavba domácí wifi síťe - POMOC!!!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Martin Odstrčilík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Stavba domácí wifi síťe - POMOC!!!

Příspěvek od Martin Odstrčilík »

Mohl by mi někdo poradit, jak postavit domácí wifi siť? Chci na počítač, který je připojený bezdrátem k internetu , připojit další počítače. Teď to mám vyřešené přes další LAN karty. Chci ale přejít na bezdrátové sesíťování. Mohl by mi někdo poradit co koupit a jak to zapojit? Jelikož já mám notebook s wifi kartou b/g, všechno chci stavět na tomto standartu. Díky moc
Martin Odstrčilík
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Velmi jednoduše, pokud nyní již zajišťuješ ve svém PC sdílení internetu do dalších karet, tak stačí nakoupit libovolné AP, zapojit ho do jedné LAN síťovky a k tomu AP zapojit klienty. (AP samozřejmě k PC připojíš kříženým kabelem)
Jiný běžně rozšířený standard pro wifi než 802.11b/g není, takže nemusíš mít strach že šlápneš vedle.
Jen si dej pozor na nějaké low-end výrobce, šáhni po nějakých osvědčenějších značkách např. Asus, Compex, Z-com, ... Kdyžtak sem dej co by ti vyhovovalo a podíváme se na to jestli to nemá nějaké velké mouchy... :wink:
Francie ... sladká Francie
Martin Odstrčilík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Moc díky za radu.
Martin Odstrčilík
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

dobre si to wifi rozmysli. kamos to takle doma hura-hura zaved, ale ted, kdyz chce neco zkopirovat, tak je to na celou noc... ale je prijemny, ze nema draty po baraku :)
ASUS F3T
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no docela mi uniká smysl, píšeš že už máš kabeláž natahanou, tak bych to tak nechal, já osobně se držím pravidla: "dokud jde tahat kabel, tahej kabel, wifi je až poslední řešení"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Martin Odstrčilík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jde o to, ze kabely natahane nemam po celym baraku. Mam pokoj ve druhem patre a ten komp je v prizemi. Vedle ma pokoj i bratr a nechceme tahat 30 m kroucenej kabel (mozná by musely byt i dva) az nahoru. Ted sedime metr od toho "serveru" a mlatime se mysi, jak jsme na sobe prilepeni. Navic on ma komp pripojeni pres firewire (SB Audigy) a ja pres klasicky lan, protoze ten "server" ma jen 2 sitovky, jednu na net z anteny (ze strechy) a druhou pouzivam ja. Takze asi proto WIFI.
Martin Odstrčilík
Martin Odstrčilík
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nasel jsem si teda to si chci a mel bych koupit, mohl by mi to nekdo schvalit?
Davam link: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30998 a AP:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28722
Martin Odstrčilík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ad wifina - do komplu bych dal neco do pci, do notasu pcmcia, tyhle usb obcas zlobi

ad ap - idelani pro pripojeni primo k antene a routovani cele site
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“