Zpožď. zvuku za videem při "n" pass kódování Virtu

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
elektronek
Začátečník
Začátečník

Zpožď. zvuku za videem při "n" pass kódování Virtu

Příspěvek od elektronek »

Prosím o radu, čím by mohlo být způsobeno, že po provedení dvou průchodového kódování VirtualDubModem, byl ve vísledném AVI souboru zpožděn zvuk za videem. Origoš nahrávka z TV karty je O.K.. Ještě mě to VirtualDubMod nikdy neudělal, tak jsem z toho paf.
Díkys.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpožď. zvuku za videem při "n" pass kódování V

Příspěvek od Dzin »

elektronek píše:Prosím o radu, čím by mohlo být způsobeno, že po provedení dvou průchodového kódování VirtualDubModem, byl ve vísledném AVI souboru zpožděn zvuk za videem. Origoš nahrávka z TV karty je O.K.. Ještě mě to VirtualDubMod nikdy neudělal, tak jsem z toho paf.
Díkys.
Nastavil jsi audio video sinchronizaci? Kdyžtak to zkus znovu zkomprimovat, mě to nedělá a udelal jsem moc videa v VirtualDubModu.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
elektronek
Začátečník
Začátečník

A tu sinchronizaci videa a zvuku jsi myslel nastavit kde ve VirtualDubModu?. Já při nastavování postupuji výhradně dle tvého postupu, který jsi mě poradil a nikam jinam nešahám, takže si nejsem vědom toho, že bych někde odškrtnul sinchronizaci. Napadá mě momentálně pouze jeden důvod proč se to rozjelo a to, že by počítač nestíhal. Je to možné?. Komprimoval jsem to bitrejtem přes čtyři tisíce, ale zase na druhou stranu z TV karty se to komprimuje bitrejtem šest tisíc a je to v pohodě, takže PC to musí zvládat uplně v klidu. Jinak jsem to chtěl vypálit na DVD a tak jsem to spočítal na velikost DVD a proto mě vyšel tak veliký bitrejt. Výsledné AVI mělo velikost něco kolem 4400 MB, ale pak jsem narazil. Když jsem to chtěl vypálit na DVD, tak mě NERO oznámilo, že soubor je veliký víc jak 2GB a tudíž to nemohu vypálit jako ISO ale jako UDF. Jenže UDF nepodporuje stolní přehrávač DVD a v ypíše disk eror. Takže jak to děláš Ty.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Je dost častá a problematická záležitost - koukni na fórum na tvfreak.cz kde se tahle oblast hodně řeší
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Projdi nasavení nkde to tam je v nastaveni.
No multipassem to nemuže být velké. Jinak bitrade do 2000kbps je až moc 4tis je zbytečnost spíš na opak.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
elektronek
Začátečník
Začátečník

Tak jsem to vyzkoušel znovu zkomprimovat a opět je zvuk zpožděn cca o 4 sec.. Zkoušel jsem i nahrát z TV karty další 10 min. vzorek a ten jsem taky zkomprimoval přes DivX 2-pass a opět to bylo zpožděné. Z TV karty je to v pořádku, až ta komprimace to rozhází. Přitom jsem nikde nikam nezasahoval a nic jsem nikde neměnil. Nechci jít cestou, že budu dodatečně nahrávku se zpožděným zvukem dolaďovat v dalších deseti programech, než to k něčemu bude. A to ještě jsou ty programi povětšinou licencované a nechci si instalovat pouze nějaké 30 denní trial verze. Z počátku to šlapalo, tak proč to teď náhle nejde. Nenapadá vás někoho něco???.
Jo zapomněl jsem doplnit, že tu synchronizaci videa a zvuku ve VirtualDubModu zapnutu mám.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“