nový CRT

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
hafca
Začátečník
Začátečník

nový CRT

Příspěvek od hafca »

Možná je to trochu out, ale chci si koupit novej monitor a zatím nechci jít do LCD. Mám to hlavně na fotky a trochu na hraní.
Má někdo nějakej tip, co vybrat? Je jedno jestli to bude 17 nebo 19, ale mám na něj cca 6500,-. Jde mi hlavně o osobní zkušenosti s konkrétní značkou.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo tip bych měl.Skvělé monitory jsou Samsung.
Jsou velmy spolehlivé,pěkné a mají výborný obraz.
Také nejsou předražené a je na ně 3letý beztarostný servis.

Osobně si myslým že nejkvalitnější monitory jsou:
Sony,Samsung,Eizo,Lg,Nec,Mitsubishi (nyní dělá monitory s Nec dohromady), IIama,Nokia
To jsou dle mého názoru značky co je dělat doopravdy umí.
Samozřejmě jsou velmy dobré i jiné značky.
Určitě špičkou ledovce je Eizo ale ty jsou šíleně mastné a drahé,sice už ne tolik jako dříve ale i tak ty ceny nic moc.Ale co by člověk mohl chtít od špičkových monitorů s bezvadným obrazem vhodné hlavně pro grafiky.

Já měl doma 17'' Samsung 757NF Natural Flat ultraplochá obrazovka
a teď mám doma 19'' Samsung 757NF Natural Flat ultraplochá obrazovka.
Musím říci že jsem ho posílal tu 17'' kvůly úplné prkotině do servisu a apeloval servisutím že je to špica monitor od Samsungu že by onu věc dělat neměl.Samozřejmě technik to přijal a doladil do mé představy.
Konkrétně jsem zapnul pc on se zahřál monitor a po chvíly jemně teď už nevím buď nepatrně zmenšil nebo zvětšil obraz po zahřátí,pak po zahřátí se už ale ani nehnul.
Beztarostný servis přijel druhý den před barák naložily ho a odvezly a do 5dnů spíše dříve ho dovezly nazpět,vše v pohodě a gratis.
Teď mám onu 19náctku,kterou asi 3/4roku neužívám mám notes a stolní pc neužívám a obraz mělo to CRTčko jak víno.V té době byly monitory vybavené obrazovkamy Natural Flat to nejlepší co měl Samsung,byly to jeho nejlepší obrazovky a osazoval je do těch nejvyšších tříd monitorů.
Od té doby co jsem kupoval Samsung 959NF utekla nějaká doba mě stál 11tisíc a už ani snad nejsou v nabídce holt 1,5 roku nebo nějak tak uteče jako voda.Doporučuju ti monitory Samsung s obrazovkama DynFlat-X,Magic Bright.
Kvalitově byly obrazovky Samsung asi takto:
DynFlat,DynFlat-X,Magic Bright,Natural Flat.

Dalšímy špičkový obrazovky jsou u Sony Trinitron Wega,
Mitshubishi Diamontron,LG Flatron a Flatron EZ apodobně.
Ber nějaký Samsung jsou doopravdy dobré,navíc mají i dobré svoje obrazovky o tom svědčí i fakt že tomu bylo ještě nedávno (teď jsem to ale nesledoval) kdy Samsungácké DynFlat a DynFlat-X
užívalo hojně hodně značek jako:
Adi,Hyundai a jiný.
Z těch nejlevnějších značek můžu doporučit právě Hyundai a Adi,spíše to Adi.

Při výběru monitoru CRT koukej na toto:

1.Velikost obrazovky,typ obrazovky,jak moc jsou
na ní potlačeny úpravou odlesky a jaký typ ploché obrazovky to je
2.Značka a typ monitoru-a mrkni na web na recenze
3.Jaké umí všechna rozlišení,a jaké umí i maximální rozlíšení a v těch rozlišeních jaké má obnovovací frekvence neboly refresh.Čím více tím lépe pro tvé oči.
4.Záruka a servis,monitory mývají standartně 3roky,ale beztarostný servis nemývají všechny značky.Optej se v onom obcodě při případné reklamaci ti to ulehčí práci ušětří čas i peníze.
5.Pokuď si můžeš monitor prohlédnout,koukni na design,na to jaký má obraz,pokuď ti záleží na bezchybném obraze i lepší stejné typy monitorů se liší kus od kusu.Vem test z netu na monitory a testuj a sleduj.
Ale pochybuju že ti jej nechají otestovat.
6.Koukej případně i na jiné informace jako norma na ochranu zdrarví nejlépe TCO 99 a úplně nejlépe TCO 03 neboly TCO 2003.
Pokuď budeš chtít mít odpojovací dat.kabel od monitoru a budeš jej chtít odendavat,nebo budeš chtí mít na monitoru USB hub nebo
budeš chtí propojit monitor s pc místo klasickým D-Sub kabelem BNC kablem koukni i na to jestly toto má.
Více najdeš na netu v knížkách nebo se při koupy poraď a optej s nějakým ochotným prodavačem.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

já mám teď Samsung - výborný monitory
mám Samsung SyncMaster 793DF
- 17"
- pěknej design
- plochá obrazovka
- má tenké okraje
- skvělý obraz
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Chtěl bych se tě zeptat do LCD nechceš jen z cenových důvodů?
hafca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hafca »

Wiruss píše:Chtěl bych se tě zeptat do LCD nechceš jen z cenových důvodů?
Je to jednak z cenových důvodů, protože opravdu dobré LCD si myslím začíná tak jednou tolik než mám k dispozici. A mám dojem, že to ještě pořád není to pravé, když čtu co to dělá s černou atd.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

hafca píše:...když čtu co to dělá s černou...
He, he... co takto pozriet si to na vlastne oci?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
hafca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hafca »

Wuuduu píše:
hafca píše:...když čtu co to dělá s černou...
He, he... co takto pozriet si to na vlastne oci?
Něco málo jsem viděl. A Ty máš nějakej dostupnej tip?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No hlavne LG a kvalita... bejvavalo.. :wink:
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Ani nebylo. :lol:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Maxtor píše:No hlavne LG a kvalita... bejvavalo.. :wink:
NANAO píše:Ani nebylo. :lol:
Přesně tak. LG, Hyundai, AOC...prostě nedělá kvalitní CRT monitory.

Z těch v poměru cena/výkon, tak nějakej ze Samsungů, jak již bylo zmíněno.
Nebo repas Eiza s nějakou rozumnou zárukou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
hafca
Začátečník
Začátečník

Iiyama nebo Samsung

Příspěvek od hafca »

Koukal jsem co by tak šlo a buď je to Iiyama Vision Master 407 nebo Samsung SyncMaster 795MB. To v 17" a nebo v 19" SAMSUNG 997MB nebo Iiyama VisionMaster 1451. To je tak všechno, kam došáhnu s prachama. Má s někdo s nimy nějaké zkušenosti?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“