Kdo ma NV 7800GTX sem! mam problem! - VYRESENO!

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Kdo ma NV 7800GTX sem! mam problem! - VYRESENO!

Příspěvek od OBR »

Zdar, mam problem s 7800GTX. Kdyz dam jednu kartu vse jede v pohode ale kdyz dam dve karty tak se u nich automaticky snizi takty na polovinu a nejdou zvednout ani boha, proste ve SLI se obe karty samy podtaktujou! Videl jsem podobnej problem nekde resit s jednou 7800GTX ale reseni jsem tam nevidel.

Ovladace posledni, bios desky taky.Napajeni je asi taky OK, 480W.
Naposledy upravil(a) OBR dne stř 20. črc 2005, 15:25, celkem upraveno 1 x.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

zde píšou:

SLI configuration requires min. 500W PSU with 12V rating of 34A

http://www.vr-zone.com/?i=2206&s=1
show must go on..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

muj zdroj ma 36A na 12V a nezlob se ale 485W a 500W neni snad zadny rozdil :lol:

Nevim kde je chyba, jestli v ovladacich NVIDIA nebo primo na desce.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

OBR píše:muj zdroj ma 36A na 12V a nezlob se ale 485W a 500W neni snad zadny rozdil :lol:

Nevim kde je chyba, jestli v ovladacich NVIDIA nebo primo na desce.
no, mezi tím samouřejmě rozdíl není žádnej, s tím na mě prosím nechoď ;-), já jen konstatuju, abychom si upřesnili tvé napájení, já jsem poukazoval na ty ampéry :roll: 36A - Tím myslím zdroj tedy lze s klidným svědomím vyloučit.

jinak co čekáš, že ti tady někdo poradí, 7800GTX v SLI máš v ČR tak maximálně ty a možná pár dalších štastlivců, kteří by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Zkušenosti minimální.
Jedině snad, jestli nemáš u obou karet jinou revizi BIOSu? Může to třeba proto kravit. Jak říkám, jen odhaduji, kartu jsem ještě v reálu neviděl :wink: Každopádně grafiky jsou na trhu jen krátce, a není pravděpodobné, že by se revize biosu nějak lišily.. takže to ber jako takový výstřel do tmy. Tato informace zazněla na fóru Anandtechu, kdy byla někým i vyvrácena. Jinak o tom Anandtech mlčí, stejně jako ofic. nv fóra, aspoň pokud jsem nic nepřehlédl.

To jedeš na DFI-NF4 Ultra SLI ? Že by tedy opravdu problém desky? Tady lze opravdu jen hádat.
show must go on..
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

nezybde nic jinyho nez zkusit jinou SLI desku :(
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já ji měl doma ale jenom jednu :( ... ale pochybuji že je to zdrojem ....dále pochybuji že je to deskou ... ale o snížení taktů samovolně se ledascos píše všude možně ... trochu ty takty zlobí při startu při podchlazení a tak není vůbec vyloučeno že to zlobí i v SLI a někde jsem i snad viděl že se karta za určitých okolností pak snaží chovat jako jedna ...

hele fakt nevim myslím že je to problém NV jelikož je to novinka a orpavdu neznám kromě tebe nikoho kdo by měl doma SLI 7800GTX nevím kam se obrátit :(

ale tipuju problém na straně NV ... na zahraničních forech by si mohl mít štěstí víc :)
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

pre istotu skontroluj napajanie molex kabliku ci je sto pro funglovka a ci je na pevno stabilne bez pohnutia
toto mi robilo s jednym no name zdrojom, teda sa mi to kmitalo a ono sa to automaticky podtaktovovalo, proste ta ich posrata ochrana
ale skor by som hladal pricinu v tej ochrane s pridavnym napajanim prudu ze je v tom problem... ale mozem sa aj dost milit :dry:
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

1.Karty bez napajeni molexem hlasi v postu chybu takze napajeny je to dobre. Kdyz to odpojim tak to tu chybu zahlasi, kdyz zapojim chyba zmizi.

2.O ruznych frekvencich se psalo ale to bylo par MHz a ne temer polovina, podle me je to nejakej hnusnej BUG primo tech karet.

3. Obe karty jsou MSI a bios bude podobnej vyrobne nejsou daleko od sebe.

4.Muze to delat i deska ale jak by deska sama mohla snizit frekvenci karet nechapu? ? ?

5. Nejpravdepodobnejsi je ze to delaji ovladace ale proc to nevim, cpu je take dost silny aby ty karty utahlo, tak proc snizovat takty?

Stejne na to kaslu Chipset mi ted hlasi pres 60 stupnu! ! ! predtim jsem mel 43, a ze skrine jde vedro ze bych mohl ohrivat celej byt v zime, jednu kartu vratim druhou prodam a pockam na ATI
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

tos to moc nevyriesil.

Pochybujem, ze nie je riesenie.... lenze ake...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Verim tomu ze je chyba v ovladacich karet a nebo to mozna neni chyba ale zamer, aby nvidia nejak zamaskovala velkej odber a nebo je fakt chyba, kdyz dam kartu jednu frekvence jsou v pohode 430Mhz ale kdyz dam karty dve tak se snizi na 270Mhz!

Deska nemuze v zadnem pripade snizovat frekvence karet, to musi bud karty samy, a nebo to delaji ovladace asi abych se z toho plnyho vykonu dvou karet nezblaznil nebo co? :roll:

Stejnej problem resi i na dfi-street ale s jednou kartou, jsou tam dva manici se stejnym problemem, karta proste nejede na stanovene frekvenci.

Jeste me napada jedna vec, a to ze jedna karta je vadna a nebo spatne napajena a tudiz snizi takty a druha je snizi podle ni take.

Jeste k tomu zdroji, na jednom serveru merili skutecnej vykon dvou 7800GTX a vyslo jim toto:

Zkusim vykonejsi zdroj a karty prohodit.
Obrázek
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

jj podla mna nvidia nejak nevyriesila poriadne nieco s molex napajanim a asi maju nejak posrate na niektorych grafikach molex napajenia, takze jedna posrata a podatktuje tak druha sa riadi podla nej a tiez podtaktuje ale tazko takto teorezirovat ked vlastne neviem kde mame zacat hladat chybu ked je to uplne nova grafika a to skoro nik ju ete nema, ja by som to ete tipol na to ze ani o tom nevedia a robia sa im zle kusky grafik

kazdopadne ked sa podari uz konecne preist ati na r520 cipu na 90nm technologiu tak nvidia zbohom :)
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takze vyreseno pratele! Nejprve jsem musel dat starsi BIOS a to verzi 623 jen tak pro jistotu (je SLI nejodladenejsi)

A pak jsem vycetl z fora ze mam stahnout posledni rivatuner a ten ukazuje skutecne 270Mhz ale to je SPRAVNE! tyhle karty pokud jsou ve 2D automaticky snizuji svoji frekvenci, kdyz se zapne 3dmark, rychle se ukonci a podiva se do rivatuneru tak jsou frekvence jak maji byt! Takze tohle nebyl problem ale jen nepochopeni "vychytavek" nvidie

Tahle karta automaticky snizuje frekvenci na polovinu kdyz je v klidu tim nvidia snizila spotrebu PODVOD! V 3D aplikacich jede frekvence na plno, ale karty jaksi nejdou pretaktovat ale s tim uz si nejak poradim.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

nehovoril som... ze to dokazes.

Preco podvod, ved 2D musia sucasne karty utiahnut aj na 100MHz, takze miesto na znizovanie je...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

ja bych taky neřek že je to podvod :) ale praktická věc přece to nemusí jet na 100% pořád a hlavně tolik žrát ...ale co stím přetaktováním ? nejsou tam nějaké režimy kde můžeš nastavit hodnoty ? :)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

to mají pěkně vychytané menší frekvence=menší spotřeba= menší teplo a tím i hluk
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

OBR píše:Takze vyreseno pratele! Nejprve jsem musel dat starsi BIOS a to verzi 623 jen tak pro jistotu (je SLI nejodladenejsi)

A pak jsem vycetl z fora ze mam stahnout posledni rivatuner a ten ukazuje skutecne 270Mhz ale to je SPRAVNE! tyhle karty pokud jsou ve 2D automaticky snizuji svoji frekvenci, kdyz se zapne 3dmark, rychle se ukonci a podiva se do rivatuneru tak jsou frekvence jak maji byt! Takze tohle nebyl problem ale jen nepochopeni "vychytavek" nvidie

Tahle karta automaticky snizuje frekvenci na polovinu kdyz je v klidu tim nvidia snizila spotrebu PODVOD! V 3D aplikacich jede frekvence na plno, ale karty jaksi nejdou pretaktovat ale s tim uz si nejak poradim.
Todle delaji nVidiacke karty uz dlouho, myslim ze vsechny karty sestitisicove rady to maji. A meni se nejen frekvence ale i napeti. Nevim co je na tom podvodneho. Nezavisla mereni potvrdila citelny pokles spotreby jak ve 2D i 3D. Zkratka OBR :o
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

mne sa zda, ze iba GT verzie kariet to maju...
MB * CPU * RAM * GK * HDD
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

tohle už nVidia používá hodně dlouho.... aj 5900 :wink: a možná i starší....
už není :(
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Hm, je to fuk, stejne si dve 7800 GTX nenecham, cekam na ATI, zkratka sila zvyku, i kdzy bude ATI vykonove horsi pro me bude stejne jedina volba.

PS. Jak pretaktovavat kartu ve 3D kdyz ji pretaktovavam ve 2D kde je frekvence nizzi, a hlavne v tom pomalym modu se ta karta chova tak ze at zvednes frekvenci jak chces zase se vrati zpatky, v noSLI slo taktovat v pohode ale ve SLI to nejak nejde.
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

2D a 3D vykon skutecne uz maj NV rady 6xxx :roll:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“