jak na photoshop

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak na photoshop

Příspěvek od vlada83 »

cus lidi, nevíte někdo nějakou dobrou stránku nebo pdf kde je pěkně vysvětleno jak pracovat ve photoshopu? přeci jen na některé funkce se nechytám, nevim jak to udělat... :? dik
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

trošku OT kontrétně pdf nebo www nevím, ale prodávají skvělou knihu " Velká kniha o Photoshopu 7.0" za cca 530,- přes net je i s CD, jsou v ní barevné obrázky a na tom CD příklady
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

az prectes vsechno zde :arrow: http://www.grafika.cz/photoshop/ tak uvidis ze knihy jsou uplne na ... :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ignorelist: kremrole a dezoláti
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

pokud možno odkazy jen česky :? sice anglicky umím ale nechci se trapit ještě se slovnikem v ruce...
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
angelka
Nováček
Nováček

Příspěvek od angelka »

vsechno na prd...nauc se to sam...to je nejlepsi...ja sem se taky naucila vetsinu sama a az ted koukam na ruzny navody jen tak pro spestreni znalosti :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

angelka píše:vsechno na prd...nauc se to sam...to je nejlepsi...ja sem se taky naucila vetsinu sama a az ted koukam na ruzny navody jen tak pro spestreni znalosti :wink:
s tim musím souhlasit... prvně jsem v tom upravoval fotky... pak jsem se naučil efekty... pak vrstvy... a už to jelo 8-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak se v tom nastavuje obrázek s transparentním (průhledným pozadím), nějak na to nemůžu přijít. :(
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Bathory píše:Jak se v tom nastavuje obrázek s transparentním (průhledným pozadím), nějak na to nemůžu přijít. :(
das ulozit jako GIF (ci imho i PNG) a ve Volbach nastavis pruhlednost na pozadavonou barvu.

Tedy celou dobu pracujes jako s normalnim obrazkem a az nakonec definujes co je pruhledna.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Díky, ale na tohle nemám čas. Mě by opravdu stačila jen ta transparentnost. To fakt nikdo neví?
Bathory
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

O.K... k cemu to potrebujes.. protoze napr... pokud na sobe mas dve vrstvy.. v backroundu neni nic.. a v 1. vrstve je nejaky objekt, tak je to picture s transparentnim pozadim.. nebo to chces pouzit jako transparent gif treba..? Photoshop nechava vsechny nevyplnene vrstvy transparentni..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

v panelu vrstev (Layers) nastav Blending options, tam si nastavuješ co přesně má bejt průhledný :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To uz se ale tyka tech jednotlivych objektu... ale jinak je to samozrejme pravda...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Potřebuju mít průhledný pozadí. Jinými slovy, pokud změním pozadí stránky, tak nechci mít okolo obrázku hranatej barevnej obdelník.
Např. obrázek v článku "CyberLink" má průhledný pozadí: http://www.cdrhard.com/view.php?cisloclanku=2005071802
Kdyby neměl a já za čas změnil barvu podkladu, tak bude nápis dál v bílém obdélníku...
Bathory
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

ak uz mas obrazok hotovy tak si ho otvor

- CTRL+A, CTRL+C, CTRL+N, enter, CTRL+V

- teraz vyber farbu ktoru nechces aby bolo vidiet (vybera sa to pomocou magic wand tool - carovna palicka), pokial by si este stale videl niekde tu farbu tak klikni na "select-similar" a daj CTRL+X

- uloz si to ako GIF a je to

P.S. - ked si vyberies tu carovnu palicku, mozes si nastavovat aj rozsah "tolerance" aby ti zabrala aj na odtiene.
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Hlavne bacha na slucovani vrtstev. Musis mit pruhledne pozadi uz kdyz vytvaris novy obr
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To Ali Hasan: OK, tohle jsem potřeboval. Dík.
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ali Hasan píše:ak uz mas obrazok hotovy tak si ho otvor

- CTRL+A, CTRL+C, CTRL+N, enter, CTRL+V

- teraz vyber farbu ktoru nechces aby bolo vidiet (vybera sa to pomocou magic wand tool - carovna palicka), pokial by si este stale videl niekde tu farbu tak klikni na "select-similar" a daj CTRL+X

- uloz si to ako GIF a je to

P.S. - ked si vyberies tu carovnu palicku, mozes si nastavovat aj rozsah "tolerance" aby ti zabrala aj na odtiene.
Jo takhle by to slo, ale je to hotovej nesmysl. Takhle se to urcite nedela. Ja vim, ze se obrazek vytvori jako kazdej jinej a potom nekde v volbach Ulozeni se az nastavi jaka barva ma byt pruhledna. Urcite jsem to tak delal, ale ted to nemohu najit. Mel jsem drive Photoshop 6 a tam to urcite jeste bylo, ale ted mam CS, tak nevim co s tim udelali.
Ono nesmime zapominat na ImageReady, ktery postupne prevzal nejake "webove" fuknce z Photohopu, napriklad rezy a optimalizaci obrazku atd. Tedy tipoval bych (asi tak na 80per cent), ze to bude nyni v IR, avsak jak jsem psal v PS 6 jsem to urcite delal pres to ulozeni. Posldedni dny vyuzivam IR celkem casto a jsem si skoro jist ze jsem tam nekde videl polozku Transparent a vedle policko s moznosti vyberu barvy (to pole bylo ozbaceno nejak Matting, ale to uz nevim presne.)

Ale jelikoz to tazatel asi potrebuje ted "narychlo" tak mu je tak nejak jedno, ze je tento zpusob prasarna :)) Ovsem fungule take obstojne. Ale na vyber barev z celeho obrazku rozhodne nelze pouzit kouzelnou hulku, ta slouzi na lokalni vybery. Na cely obrazek je Select - Color Range.

No to je tak asi zhruba vse. Omlouvam se, ze jsem neporadil primo jak na to, ale aspon jsem myslim docela dobre navedl jak to najit.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Víte co pánové, zlatej GifAnimator. Mám to všechno na 3 kliky a nazdar....... :wink:
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“