Dá se opravit nedohraný firmware do cd-romky ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Musta
- Nováček

-
Dá se opravit nedohraný firmware do cd-romky ?
Mě se při flashování seknul počítač a nemám tam ten firmware kompletní. Nevíte jestli se tam nějakým způsobem do nahrát znova nebo ji můžu rovnou vyhodit.Cd-romka je uplně mrtvá a když ji připojím k počítači tak se nezapne.Jedná se konkrétně o typ Lg GCE-8480B
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

Některé mechaniky umožňují připojit sériový 5V kabel přímo na elektroniku DVD. Nemám to čas hledat ale třeba u Pioneer to prý funguje. Tak testni google.
(Nevím jestli si to zaslouží samostatný post ale třeba to někomu pomůže).
(Nevím jestli si to zaslouží samostatný post ale třeba to někomu pomůže).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Snakeeyes
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stalo sa mi to pri DVD napalke LITEON, dokonca sa nechcel rozbehnúť PC, ked bola pripojená na dátovom kábli.
Problém som riešil nasledovne
naštartoval do DOSU, pripojil mechaniku na dátový kábel, v dose spustil flash biosu s parametrom myslím secondary slave, aby vedel kde to písať, spýtal sa ma, či pokračovať, nakoľko nie je zariadenie, dal som áno a po reštarte mechanika bežala. Možno taký obdobný postup pomôže aj v tvojom prípade.
Problém som riešil nasledovne
naštartoval do DOSU, pripojil mechaniku na dátový kábel, v dose spustil flash biosu s parametrom myslím secondary slave, aby vedel kde to písať, spýtal sa ma, či pokračovať, nakoľko nie je zariadenie, dal som áno a po reštarte mechanika bežala. Možno taký obdobný postup pomôže aj v tvojom prípade.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
- Musta
- Nováček

-
Přesně takový problém mám,když je zapojená, počítač se zasekne při identifikaci hardware.Zkoušel jsem ji vypojit a zase zapojit po identifikaci a přeflashovat to ve windowsu,po spuštění flashovacího program ,kdy mi to napsalo,že nebyla nalezena mechanika jsem taky zkusil nastavit flashovanní na secondary master, ale nenabídlo mi to monžost uprgrade. Zkusim to ještě v dosu snad to pomůže. Jakým programem si to přeflashoval ?? Bylo to pomocí MTKFlash ??