Výkon chipsetů
Moderátor: Eddward
- QUERCUS
- Začátečník
-
Výkon chipsetů
Zdravim, sháním informace o chipsetech a jejich "propustnosti". Něco jako syntetické benchmarky kolik by ten danej chipset mohl s takovejma a takovejma pamětma přenýst dat apod. Hledal jsem kde se dalo a moc jsem toho nenašel
Teda napotvoru ne to co by mě zajímalo. Prostě ňáké srovnání chipsetů a ňáké paměti v memorybemchmarku třeba v SANDŘE či tak něčem. Aby bylo jasné že třeba chipset SIS741 s paměťma na 400MHz má čtvtinový výkon oproti třeba nForce2 se stejnejma pamětma. Prostě něco takového vyloženě vypovýdajícího i pro naprostý vokurky. Dík

Duron MORGAN 7,5*166MHz ECS K7S5A 256MB 333MHz vodní chlazení
Sempron 2400+ ASRock K7S41
samé lepší
Sempron 2400+ ASRock K7S41

- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna je podobnich testou prave celkom dost ( ak ked su mierne starsieho data ... Socket A uz preca len mierne straca aktualnost... staci ked si precitas par recenzii aj na samotnej stranke www.pctuning.cz - najdes tam recenzie na vsetky bezne cipove sady - VIA KT880, KT600/400, Nforce2, SiS 746 ... ) ...
Zalezi vsak nielen od cipovej sady, ale aj od konkretnej konstrukcie dosky ( moznosti BIOSu ), pouzitych suciastok ..... atd.
Vykon v teste sandry by som vsak osobne moc nedoporucoval sledovat .... ( realne nasadenie casto ukaze uplne ine vysledky .... )
Inak ktore konkretne cipove sady ta zaujimaju.....?
Zalezi vsak nielen od cipovej sady, ale aj od konkretnej konstrukcie dosky ( moznosti BIOSu ), pouzitych suciastok ..... atd.
Vykon v teste sandry by som vsak osobne moc nedoporucoval sledovat .... ( realne nasadenie casto ukaze uplne ine vysledky .... )
Inak ktore konkretne cipove sady ta zaujimaju.....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163