Spořič na LCD?
Moderátor: maXXmilian
- Cesnek
- Nováček

-
Spořič na LCD?
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli a na jakým druhu LCD je rozumnej spořič? Vím že je víc drůhů LCD, některý svítí bez průchodu produ tranzistorem, jiný ne.
Já mám LCD ADI 715 a má mít A-si TFT. Můžete mi někdo prosím poradit, jak je to u něj? Nikde na webu jsem nic o tomhle panelu nenašel. Předem díky
chtěl jsem se zeptat, jestli a na jakým druhu LCD je rozumnej spořič? Vím že je víc drůhů LCD, některý svítí bez průchodu produ tranzistorem, jiný ne.
Já mám LCD ADI 715 a má mít A-si TFT. Můžete mi někdo prosím poradit, jak je to u něj? Nikde na webu jsem nic o tomhle panelu nenašel. Předem díky
- Dony
- Středně pokročilý

- Cesnek
- Nováček

-
S tím bych souhlasil, ale u CRT. LCD přece podle výrobní technologie krystaly buď propouští světlo nebo ne, při průchodu proudu. Mě jde o to, jestli když na svým LCD pustím spořič Blank, tak jestli potřebuje k zobrazení černé proud nebo ne. Když by ano, tak by pak neměl smysl, ne?
To bych pak radši spořič úplně vypl a víc by ho to šetřilo, ne?
To bych pak radši spořič úplně vypl a víc by ho to šetřilo, ne?
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Trainzak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já osobně spořič vůbec nepoužívám, radši mám nastaveno automatické vypnutí monitoru po 5 min. nečinnosti a to mám CRT.
Co se týká LCD, myslím, že tady je spořič naprosto na nic, protože krystaly LCD budou promítat i černou. Proto je nejlepší si nastavit jako já v ovládacích panelech v možnostech napájení také automatické vypnutí po určité době.
Co se týká LCD, myslím, že tady je spořič naprosto na nic, protože krystaly LCD budou promítat i černou. Proto je nejlepší si nastavit jako já v ovládacích panelech v možnostech napájení také automatické vypnutí po určité době.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám always on a o vypínání/zapínání se stará klávesová zkratka ctrl+alt+0 (na num. klávesnici)
LCD ovládaný via USB
Je vyplý jen když tu nejsem, jinak často běží i přez noc 
///EDITED: Ale když běží přez noc, má přez klávesovou zkratku ctrl+alt+\ nastavenej profil Custom se ztlumeným jasem na 0, kontrastem kolem 7 a saturací 25
///EDITED: Ale když běží přez noc, má přez klávesovou zkratku ctrl+alt+\ nastavenej profil Custom se ztlumeným jasem na 0, kontrastem kolem 7 a saturací 25
Naposledy upravil(a) SleepY.664 dne čtv 21. črc 2005, 11:18, celkem upraveno 2 x.
- honny
- Středně pokročilý

ja vypinam vsechny monitory manualne, kdyz odchazim od PC na dobu delsi nez 2 minuty.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- MaTTo S
- Začátečník

-
No moc setrne to zrovna nieje ani pre LCD ani pre CRT ked si zoberem ze zakazdym ked an 5 minut odbehnem od PC sa vypne monitor tak CRTcku urcite o hrozne moc skratis zivotnost a v LCD je invertor na to podsvietenie a tomu to tiez moc nevyhovuje neustale zapinanie a vypinanie .Dzin píše:Taky mám nastavení vypnout po 5 minutách. Je to nejšetrnější
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .